Apr 22, 2016

FUN FAIR @ DANGA BAY JOHOR BAHRU




hai uolls :)
mau sambung kisah holiday ke jb ari tu...
entry bermula dgn gambo saya & anak2 dlm bilik kat thistle dulu ye.
tu hah bujang sorang tu, kalu da pegang gajet memang la payah nak diceraikan.
nak suh amik gambo pun payah bebeno!

mlm tu memang da plan nak ke danga bay.
selalu dgr aje org citer, kali ni mau gi tgk meriah ke tak meriah ke :)

we were there hokey :)




tak brape ramai org. masih ok ok la.
bukan cuti umum or cuti skola kan, so yg dtg maybe just nak enjoy saje la.
and... dtg aje sini after jalan2 few minutes, tidak seperti yg saya jangka.
agak mahal juga nak naik semua mainan yg ada, minima sorang kanak2 RM4.
ada yg rm6. ada jugak yg buat saya terkujat rm10 sorang!

ijat nak naik merry go round tu ~ malangnya tak buka, rosak!
kalau ada pasti syok, :)

gigih kami naik tingkat 2 tu hah.
da anak-anak bertiga nak, ikut jer la...

so naik la kuda naik turun ni hah ~ pening ibu oii!!!
layan jer la...


kakak nurin yg malu-malu kucing...

then, anak-anak naik kereta pusing ni...

seronok ijat, hingga tak nak turun tau :) ha ha ha...



akhir sekali naik la cawan pusing-pusing ni... pening lagi hu hu hu...

tu 3 aje kami naik, bcoz ijat not in a very good mood actually.
penat swimming ler katakan :(
gerrrammm ibu la plak bila ijat mood tak baik.
tak syok!!!



kat kawasan lapang tu, byk ada mainan lain.
roller blade la, beca la, basikal la....
kami tak join :) nak gi dinner...



ok bye...

Photobucket

14 comments:

  1. lama tak gi ke sana..danga bay ni tak semeriah macam dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la.
      dulu aida gi, mcm lebih baik.

      Delete
  2. Meriah jugalah nampak gayanya walaupun tak ramai. Nama pun funfair. Lama tak je JB ni sebenarnya tapi bila turun, selalu aje lalu kat Danga Bay, tak teringin pulak nak pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dek kerana fun fair tu la yg invite aida dtg.
      but, takkan ada kali kedua kot.

      Delete
  3. seronoknya dah lama tak pergi fun fair last pergi masa sekolah rendah...ahaha lama kan

    ReplyDelete
  4. X pnh smpai ke danga bay. Pastu mcm x meriah je orng dok sebut2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak spt yg aida jangka, mimie.
      and memang tak meriah.
      masing-masing dok mundar-mandir kira duit.
      kalau anak lebih dari 3, mahu nyer kosong wallet ha ha ha...

      Delete
    2. Memang agak pricey ye harga rides tu. Nak kasi anak2 enjoy kena check wallet dululah gamaknya :)

      Delete
  5. Teringin nak ke danga bay. Tak pernah sampai lagi area JB.

    ReplyDelete
  6. mahal jugak ye..macam fun fair bawak dari London pulak.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal la sal. utk anak2 jer pun.
      kalu murah, rasa nyer lebih ramai dtg and lebih untung.
      kuantiti vs. kualiti la lebih kurang.

      Delete
    2. Hahaha betul cakap Sal tu,..mcm fun fair bawak dr London pulak harganya ;)

      Delete
  7. mak dan anak dara berdua tu dah macam member je, sebaya nampaknya tu hehehe

    ReplyDelete
  8. Tak pernah ke JB... Danga Bay pun lagi ler x pernah... Ntah bila lah nak sampai ni...

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)