Saturday, April 23, 2016

JELAJAH DARATAN BARU ~ FOREST CITY JOHOR BAHRU

salam sabtu pagi... ke mana weekend ni uolls?
hat-hati ye. beberapa negeri da jerebu skang. kl & selangor kan?
negeri sembilan & melaka pun yes, berjerebu dah.

lagi sambungan holiday jb ye :)
on the way balik melaka, singgah nak jengah forest city yg glamer tu.
alang-alang cuaca pun baik, panas terik... mari kita jelajah daratan baru itu.



jauh ke dlm jugaks... yes la, tepi laut ler katakan.
yg penting, nampak signboard tulis forest city, lega la kan.
all the way ada signboard tu :)
mustahil sesat uolls !!!

sudah sampai entry nyer...

terus bertukar wajah alam... indah!!! hijau...



ramai gaks org sabtu tu ~ 16.4.2016.
semua nak bwk anak-anak jalan-jalan... but lebih ramai yg dtg nak survey property :)
property pe, next entry saya tempek skit few informations ekk.
skang just tgk keindahan daratan buatan manusia ni.
alangkah best nyer if taman perumahan kita gini cantik... gini teratur...



bukan main sihat kaktus nyer :)

sepanjang jalan bunga-bunga segar mekar :) indah!




harap maklum ye, dilarang pijak rumput.
skit jer pijak nanti prettt prettt pak guard bangla bunyi kan wisel nyer hu hu hu...
negara kita, dia plak prettt prettt kan kita ha ha ha :)


singa laut ni utk pameran. dilarang duduk...
syuhada gi duduk ~ kena wisel dek pak guard bangla ha ha ha :)

berkerut dahi ku kepanasan... demi nak wefie, ku layan ajer...




time ijat lepak sini, ada pelancong dari china / taiwan berkenan dgn ijat.
ijat jeling aje pelancong-pelancong tu.
pelancong tu siap bergambo dgn ibu ijat tau... jgn jeles uolls ha ha ha ha...
agak nyer dia kata, "wah, kepoh betul pompuan ni dgn boy kerinting dia..."
lepas amik gambo dgn ibu ijat, diorang snap beberapa gambo ijat. ijat masam jer muka hua hua hua...


kempen membaca buku di tepi pantai :)




hero-hero ku :)




after weolls da abis tawaf tepi pantai, terus la masuk dlm and naik atas.
saje saje nak tgk pe benda sebeno nyer forest city ni.
next entry saya kabo kan ye. karang entry ni jadi panjang sgt ha ha ha :)

ok bye.
have a nice weekend :)

Photobucket

15 comments:

  1. wah..dah sampai sini,saya yang duduk jb pun belum sampai ke sana lagi..insya allah..cuti minggu depan nak bawak anak jalan2 ke sana

    ReplyDelete
  2. Suka PC tengok persekitarannya...menarik sangat...bestnya...

    ReplyDelete
  3. hehe..cantik!saya pun suka tangkap gambar sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk lagi gambo yg aida snap, sal.
      tak tertempek kat blog ni ha ha...
      ada few yg censored. for family only :)

      Delete
  4. cantik betul kawasan tu ye, menarik..kalau buat rumah mesti mahal nih harganya

    ReplyDelete
  5. Cantik dan menarik kawasannya. Memang seronok bawak budak2. Boleh bergambar puas-puas.

    ReplyDelete
  6. Ada cafe/restoran tak di situ, Aida?

    ReplyDelete
  7. x pernah g sana lg...huhu...mcm best je...kna prgi nie...

    ReplyDelete
  8. The property build with modern technology and go green concept, forest city

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)