Friday, May 13, 2016

INDAH NYER HIDUP INI BILA DAH TUA :)

assalamualaikum :)

after 30 ?
yes la, 40 pun da nak menghampiri.
memang masak sgt ler pe'el life after 30 :)

yes. dulu amik pot kalau la org tu sedang mengata.
now, saya tawakal ajer. ko nak mengata, ko kata la.
selagi aku confirm yg aku memang tak kaco idup ko, aku ok.
bcoz, kalu kita heboh nak idup dgn kata-kata org lain, nak jadik pe kan?
kita baik, kena kata.
kita tak baik, lagi ler kena kata!
maka, saya malas nak layan semua kata-mengata tu :)

ha ha ha... yes yes yes! sgt la betul.
terutama bila jam da tunjuk kul 4.00 ptg weekdays.
start la telegram / wassap saya laki bini on tentang nasik la, lauk la, etc...

tiap umur kita, pasti ada sesuatu yg best.
and tak dpt nak elak pun pertambahan umur tu kan.
so, terima jer la...

sekarang tak kisah la mahal ke hape ke, kalu travel mesti nak penginapan yg selesa.
mahal pun tak ler mahal, yg berpatutan dgn poket ler :)
lelebih, anak-anak da ramai. wajib lagi selesa utk diorang...

ok. ni adalah saya kot.
reducing friends kat laman-laman sosial.
da ler 'me time' pun dah takde, kan...
online ke, offline ke, da jarang bersosial.
kekadang kat opis, kuar la jap dgn opismet release tension.
sesekali mlm kuar dgn jiran ke, ex-opismet ke. but tu pun boleh kira dgn jari aje brape kali :)
pendek kata, saya sgt percaya ~ kawan senang cari, sahabat? susah.
bila da tua gini, memang we need a real true friend. yg boleh bagi jiwa kita happy.

pe pun, life goes on, kan...
jgn toleh belakang. fikirkan what to do next.
fikirkan masa depan :)

Photobucket

14 comments:

  1. As salam aida. Lama tak singgah sini. Baru balik cuti bersalin ni buk nau keja.

    Betul tu aida. Bila dah makin meningkat usia ni memang malas nak fikir benda2 remeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ?
      tak kuasa penuhkan otak dgn perkara tak pekdah!

      Delete
  2. Bila semakin dimamah usia semakin banyak yang kita tinggalkan..yang kita harapkan keperluan yang betul2 perlu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah...
      perlu berubah ikut usia...

      Delete
  3. semua ni tersangatlah betulnya..terutama yang atas sekali.dah tak ambil port sangat bab orang lain n suka life yang simple.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama kita.
      lantak la pe org nak kata.
      janji kita bahagia :) dan tak susahkan org.

      Delete
  4. alhamdulillah...makin matang dalam peningkatan usia... :)

    ReplyDelete
  5. Sokong 100%. Bersyukurlah kita kerana seiring dengan peningkatan usia kita berhijrah ke arah yang lebih baik dan bukan sebaliknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti kena lebih baik.
      utk dijadikan teladan pada yg muda :)

      Delete
  6. betul sangat2 dah tu, kadang dah dekat 40 ni malas dah nak fikir apa yang orang kata tp kadang tu terfikir jugaklah hehehe...cuma fikir saja lepas tu lupakan je la..usia2 macam ni lebih pada nak hidup dengan tenang je

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenang...
      dan kena tingkatkan ibadah...
      aida ni masih berusaha ke arah tu, yan.
      40 da hampir!!!

      Delete
  7. Betullah dah makin menuju kedewasaan ni dh tak kisah sgt dengan hidup org nk kata apa..yg penting kita tak kaco idup org..waktu sosial tu dh tak byk sbb sibuk ngan famili n anak2 kan..

    ReplyDelete
  8. Betul tu ekin dalam 3series dah ni memang ada la perubahan sikit

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)