May 4, 2016

IZZAT BERJALAN ROMBONGAN KE KILANG YAKULT SEREMBAN

assalamualaikum :)

mau up story mory pagi ni.
tadika izzat buat rombongan ke seremban ~ kilang yakult seremban.
kebetulan kilang tu hanya 5 minutes driving dari ofis saya.
oleh itu, ibu join la izzat ronda kilang yakult hi hi hi...

kul 6.45 pagi saya da anta izzat ke tadika ~ memang nak dia naik bas.
kul 7 pagi gitu baru bas gerak ke seremban.
saya spt biasa masuk ofis dulu. lebih kurang 8.45 pagi baru teacher izzat wassap, diorang da sampai.

bergambar dulu before dgr taklimat ye anak-anak :)


diam aje anak-anak ni semua dgr taklimat hi hi...
faham ke?
anak-anak 4-6 thn yg join rombongan ni :)

semua dpt sebotol free :)
alhamdulillah...

tour la sekitar kilang yakult. sorry takde gambo, dilarang amik gambo.
kilang nyer sgt bersih. pekerja ramai di makmal je ~ testing rasa yakult before dibotolkan.
area lain, byk mesin yg gerakkan proses.







bergambar dgn ibu-ibu yg follow tour :)
ibu-ibu yg lain semua follow naik bas dari melaka.
saya je yg dtg naik kereta... dekat, kan...

ni izzat da beratur nak balik.
sebelum tu sempat la saya peluk cium dia.
sempat dia bisik, "ijat nak ikut ibu..."
hu hu hu... "ijat naik bas dgn kawan-kawan tau. nanti ptg jumpa ibu ye..."
hu hu sedih hati ibu :(

biarkan izzat jalan dgn kawan-kawan hingga ke bas...

babai sayang ibu...
moga selamat sampai tadika ye.
time ni air muka izzat sgt berubah.
dari excited jadik mcm nak nangis...

saya tak tunggu hingga bas jalan.
babai izzat, terus saya jalan ke kereta...

a very good exposure utk anak-anak.
naik bas...
gi kilang jalan-jalan...
saya memang support program utk anak-anak gini.
tak pernah larang :)
hmmmm tak sabar nak balik umah jumpa anak-anak !!!

beli yakult utk kakak-kakak :)
and wajib la beli magnetic frame utk hiasan di peti ais...

Photobucket

8 comments:

  1. Wah ijat pergi lawatan ya sayang..hureyyy alhamdulillah dapat pengalaman baru.

    ReplyDelete
  2. alolo seronoknya melawat kilang yakult.. :) ibu pun boleh tu join sekali :)

    ReplyDelete
  3. ALahai....nampak ibu, dah nak ikut ibu pulak.....
    Betul tu Aida, sekurang kurangnya diaorang exposed dengan dunia luar... tambah keyakinan diri.
    Nampaknya emaknya yg lebih memborong Yakult ni hihi

    ReplyDelete
  4. Izzat! Seronok yer trip ke kilang yakult...ni nak habaq ni...auntie baca pun rasa nak ikut sama hehe...

    ReplyDelete
  5. wah rajinnya sis join rombongan Izzat :)

    ReplyDelete
  6. Seronok ada aktiviti rombongan begini untuk kanak2. Boleh belajar sambil bersuka ria :)

    ReplyDelete
  7. seronok ijat join aktiviti mcm ni kan, saya pun biarkan anak2 join kalau ada aktiviti macam ni, biar dorg explore lebih sikit

    ReplyDelete
  8. Seronok izzat dengan.kawan kawan tapi part nak balik sedih x leh ikut ibu hihihihihi

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)