Monday, May 02, 2016

RASA MALAS BERAKAR DALAM DIRI !


tanpa apa-apa tindakan, maka MALAS akan tertanam dlm diri.
tanpa impian, maka kejatuhan akan berakar dlm diri.
semakin lama, akarnya semakin mendalam!
sehingga suatu hari nanti, hendak BERDIRI pun tak boleh...

indah sgt ilustrasi atas tu. saya share dari fb.
ditambah dgn bait-bait kata yg sgt jelas.
sikap bertangguh-tangguh satu contoh kot.
sebeno nyer malas!
and malas and malas and malas... berakar dlm diri!!!

p/s : saya ni pun kekadang pemalas jugak.
        bila malas tu dtg, aduhai... memang malas!
        ssshhuhh ssshhuuhh jauh jauh la ko yg bernama MALAS gi... sssshhhuuhh!!!
     

Photobucket

11 comments:

  1. Masalahnya PC pun bila datang mood malas memang bukan dah berakar...siap kematu lagi..hehe...

    ReplyDelete
  2. samalah aida, bila sampai satu tahap tu nk memulakan semula agak berat sangat kan , tapi bila dah mula kerja tu okay je ..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt la betul tu ana.
      aduduhai. part nak mula tu la yg sgt la malas :) hu hu hu...

      Delete
  3. alamak mummy pun tgh malas ni.. patutlahh dah berakaq muntot mummy rupanya.. ehhehe

    ReplyDelete
  4. Lumrahla tu, ada masa malas, ada masa rajin, ikut iman kot, turun naik iman, hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hu hu hu :( kan?
      jgn sampai malas berakar dah le kan.
      memang x boleh buat per. tersadai!!!

      Delete
  5. Kan..betullah bila dtg malas tu alahai nak baring tido je rasanya..lg2 org oregnant cam sy ni..memang malas dua kali ganda.hehe

    ReplyDelete
  6. Bila sawan malas datang satu benda pun tak menjadi kan Aida....tapi sebagai mak mak ni malas malas pun kena buat keje jugak huhu....Kang ada yg tak makan anak anak belaan ni haha...

    ReplyDelete
  7. memang kadang2 rasa malas tu berakar2

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)