May 8, 2016

UNITED WE STAND, DIVIDED WE FALL ~ CAPTAIN AMERICA CIVIL WAR

assalamualaikum :)

weekend ajer, mesti terasa cepat berlalu kan...
tu la hakikat nyer, masa itu emas...
just nak citer, mlm td kami layan panggung lagi anak-beranak.
bw sorang anak buah mr.asben :)

bergambo dgn angry birds dulu ler...
coming soon ye uolls...

ni baru betul... ijat bergambo dgn para pahlawan the avengers...


nak dijadikan cerita, tak beli kan tiket utk ijat.
as usual kan dia dok di pangku dgn ayah.
tapi ntah nape ijat sporting plak nak dok kat satu seat kosong, sebelah saya.


layan preview the angry birds dulu, mcm best. kuar 12 mei nanti ye uolls.

ok la citer captain america civil war ni.
UNITED WE STAND, DIVIDED WE FALL ~ avengers terbahagi dua.
antara yg nak ikut kata kerajaan... dan yg menyelamatkan dunia.
kerajaan nak hadkan kuasa avengers ni, agar diawasi selalu diorang.
sebab dlm pada avengers ni menyelamatkan dunia, kekadang berlaku perkara-perkara yg membuatkan org awam tercedera / terkorban.
captain america tak setuju. tu yg dia berpecah tu dgn ironman & few others.
best gak la tgk adegan diorang bergaduh sesama diorang ~ spiderman & antman pun join jap bantu avengers.

ending nyer sungguh sedih la... ironman sentap!
gaduh dgn captain america...
avengers lain masuk lokap di dasar laut...
menarik la citer ni.

sepanjang citer ni, kali ni, ijat tak dok diam.
kejap dok sebelah saya, kejap dok pangku mr.asben.
pastu asyik bercakap aje :)
saya peratikan dia boring bila movie tu adegan bercakap.
time adegan lawan-lawan, ijat dok diam, concentrate!!!

sape lom tgk citer ni, gi la this coming weekend :)

Photobucket

10 comments:

  1. Biasa budak suka masa action je. Masa bercakap memang boring. Hihi. Tak b'kesempatan lagi nak tengok movie nie..

    ReplyDelete
  2. ramai kata movie ni best. nnt nak bawak si kembar pi tengok, tunggu lepas depa habis periksa next week

    ReplyDelete
  3. saya dah tengok! best la jugak ...saya sebelah captain america..hahahhahaha :P :P

    ReplyDelete
  4. TAK SABAR NK TGU ANGRY BIRD ,... HEHEHE

    ReplyDelete
  5. saya tunggu angry birds je ni sebab Amir tengah excited nak tengok angry birds...hihi

    ReplyDelete
  6. dah tgk gak..bawak adam lagi,,hehe..ayah dia kena kuar gak..huhu..dia mangamuk nak main :p

    ReplyDelete
  7. Best movie ni ye..tak tertengok lagi.tak tahu la sempat ke tak..weekend ni kot en suami ajak kami on je.hehe

    ReplyDelete
  8. ehhh sama panggung la kita... Mummy and the geng pun pi tgk kat Melaka Mall..heheh :D

    ReplyDelete
  9. haish memang tak dapatlah nak pergi tengoknya tu, angry bird tu mcm best juga

    ReplyDelete
  10. Tak sempat g tengok abang baru baik dari sakit.. Dah start keje ni.Nak.ajak dia.g mana tengok dia.kesian pulak letih

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)