Wednesday, June 29, 2016

Izzat dan I...z...z...a...t...

assalamualaikum....
tak sabar nak update citer ni :)


kisah mlm td. izzat tulis tulis di whiteboard kecil.
saya dok sebelah dia... sambil tgk tv la. perati kan dia.
rehat rehat jap lepas berbuka.

then, izzat kata, "ibu plak (menulis)..." dihulur nyer marker pen.
saya pun ok ajer la.
"izzat nak bu tulis apa?"
"Tulis la buuu..."
ok ok saya pun tulis la I...z...z...a...t...
nama dia kan :-)
saya suruh dia ikut pe yg saya tulis.

then izzat pun ikut tulis.
2-3 kali dia tersilap tulis, saya betul kan.
then dia penat, dipadam nyer apa yg saya suruh dia tulis. da malas ler tu kan! hu hu hu...
hmmmmm izzat memang tak boleh dipaksa-paksa hu hu hu...
karang merajuk, aduhai, payah nak pujuk nyer!

then few minutes later, saya peratikan dia sedang tulis sendiri nama dia.
tu la hasil nyer dlm gambo tu.
cecepat ler saya snap gambo tu before dia padam :)
sib baik izzat sporting nak senyum hi hi hi...

now di taska, memang da start menulis a... b... c...
slowly... just nak latih jari-jemari anak-anak ni.
alhamdulillah... happy nyer la saya :)
walaupun 1 perkataan ~ nama dia sendiri ~ ok la. umpama seluruh dunia bagi ibu izzat syg oii.

sape yg ikut cerita tentang izzat kat blog ni, memang tau la izzat ni memang lom betul cakap nyer.
masih pelat. but is getting better la.
cara dia susun ayat... cara dia sebut perkataan... alhamdulillah bertambah baik dan org lain faham.
ibu ni memang faham dari dulu lagi ler kan :)
surah al-fatihah ~ izzat hafal.
lagu negaraku ~ izzat hafal.
doa makan ~ izzat hafal.
but, sebutan dan bunyi nyer semua ke laut :) ha ha ha... ikut suka hati dia nak sebut apa.
ok aje. prektis meks perfek, kan?

:) babai for now.

Photobucket

11 comments:

  1. wah..cepatnya dia...moga menjadi anak yang pintar ye izzat

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat tak cepat jugak.
      ikut mood dia :)
      lepas ni ntah bila la dpt snap gambo dia menulis lg ha ha ha...

      Delete
  2. Alhamdulillah ...well done Izzat! it's ok sis, pelat pun takpe asalkan dia bercakap .. bab pelat tu kita boleh adjust nanti ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, anim.
      harap end of this year ijat dpt cakap dgn ok.
      harapan si ibu ni ler.
      kalau lambat, xpe... janji boleh cakap, kan :)

      Delete
  3. Alhamdulillah....
    dia tulis bila org tak perhatikan dia...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes nieyl.
      sgt betul.
      kalau disuruh, dia tak nak!

      Delete
  4. eh! ok dah tu dik...cantik gak tulisan Izzat...kat rumah akak pon ada seketul ni hah budak pelat...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. penuh hati-hati tu kak dia menulis :)

      Delete
  5. bagus izzat..takpe bunyinya lain lama2 nanti oklah tu.anak saya walaupun dah 5 tahun masih pelat lagi

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)