Saturday, July 30, 2016

2 pcs Flexible USB LED Light Lamp For Laptop PC

8 comments:
assalamualaikum uolls :)

update blog di tgh mlm ni... umah skang penuh dgn anak-anak buah ni hah.
adik-beradik saya dtg beraya.
letih memasak dari pagi :) tapi puas hati ler.
esok kami nak memeriahkan pesta durian :) in shaa Allah.

tgh design photobook terbaru tadi, tetiba rasa nak update pasal lampu cute saya di tepi laptop ni.
beli kat lazada ari tu ~ RM 11.00.



ok la skit. meskipun macbook tu ada dah lampu nyer kat keyboard tu, tapi bila da tgh mlm ni, mata da kelabu!!!
tambah lampu cute ni, perfect!

ada gak ternampak kat kedai aksesori phone.
mcm2 pattern ada... ni sebab ari tu lazada ada buat sales, free delivery, beli ajer la :)
so far so good... byk membantu blogger kecil ni blogging...

ok bye...

Photobucket

Friday, July 29, 2016

Naik Lagi...

5 comments:
assalamualaikum...

iye uolls. harga emas naik!
sib baik la semlm sempat beli. alhamdulillah...


soalan : bila la nak ada duit saving emas ni?
nak tunggu berduit, ntah kan bila...
maksud berduit tu ntah kan apa.
da nama nyer saving ~ ketepikan skit duit gaji.
bila saving ~ duit tu stay di satu tempat, tak berusik.
bukan nyer abis... tukar kpd emas. lekatkan skit duit gaji kat emas. berbaloi uolls.

cita-cita : nak kumpul duit la saving emas :)
tak perlu fikir lama. tak perlu kumpul.
tiap bulan ketepikan RM100 (sekarang ye), beli 0.5gram syiling emas 999.
kalau da kawin, asben & wife sorang RM100, beli 1 gram goldbar 999.
ari ni 1gram emas 999 = RM195 (harga ahli ye).
tak dpt harga semurah ni kat luar tu...

uolls tau tak satu perkara?
goldbar yg uolls ada tu boleh dileburkan jadik brg kemas tau.
just imagine, tukar kpd brg kemas nanti tanpa byr sesen pun.

soalan : kalau beli ari ni, jual nanti ada susut nilai?
yes. pasti ada.
tapi tgk harga semasa.
kalau ari ni beli, minggu depan nak jual, memang tak untung langsung la kan. malah rugi besar...
cer tgk bawah ni :)



tu dia.... trend harga emas selama 1 thn.
naik.... turun... naik... turun...
dah kata kan dari awal ~ pelaburan terbaik jangka panjang :)

wassap saya ye...
saya tak caj utk byk mana pun soalan uolls :) free consultation.

ok bye...

Photobucket

Berapa Dah Simpanan Anda ?

9 comments:
assalamualaikum :)

emas lebih terjamin dari wang ringgit kata tun mahathir

BERAPA SIMPANAN EMAS ANDA???

hari ini kita dah nak masuk bulan ke-8 dalam tahun ni.
macam mana dengan simpanan kita?

saya berkempen 1 gram 1 bulan 1 keluarga.
1 gram emas 999.9 @ 24k.
jika anda disiplin dalam penyimpanan, sudah ada 7 gram sekarang. gaji kat da masuk :) hi hi...
kalau jadik mcm saya, sebulan 1/4 dinar, da ada 7.434 gram dah (1/4 dinar = 1.062g)...
alhamdulillah...
7 gram tu banyak mana??
kalau tengok pada gram, ringan je.
kecikkkkk je.
tapi tengok nilai dia.
lebih kurang RM 1,350.00  (harga ahli RM  193   x 7 gram).
tu rege ari ni tau.
bagi yg da beli 1 g emas pada 29.1.2016 ari tu = harga ahli hanya ler RM171.
and tu harga ahli. cuba imagine harga bukan ahli ???
atau harga emas di kedai-kedai jual emas kat supermarket tu.
lebih mahal uolls. tapi subjek nyer sama aje = emas 999 @ 24 karat.

p/s : mac 2014 : harga ahli 1g emas 999 = rm143 jer

sekali beli, simpan... diam-diam nilai sekeping emas 999 tu naik.
harga turun naik ni biasa kot dlm pelaburan, including harga emas.
kena fikir jangka panjang. konsep yg sama dgn public trust, insurance, asb...
lebih lama lebih byk faedah...

jom menabung emas,,
tak perlu byk, yg penting istiqomah
1 gram 1 bulan 1 keluarga, setahun ada 12 gram emas 999.9 :)
tak terase kan...

stokis powergold

stokis powergold


harap maklum ekk. kira-kira saya buat tu ikut lebih kurang. contoh aje.
kalu nak kira-kira yg serius, kena beli la :)

sekian... ok bye!

Photobucket

Thursday, July 28, 2016

Saya Sudah Ada 1kg Emas !

10 comments:
assalamualaikum :)

p/s : ijat bakal dpt hadiah besday suku dinar.
        da order... lom sampai :) in shaa Allah.

sasaran saya 1 kg emas

sasaran saya 1 kg emas

hi hi hi gurau di ptg ari yg mengantuk ni.
pendrive saya ~ replika goldbar fine gold 999.9 1kg :)
bila saving emas, kena ada inspirasi... pendrive pun kena bercirikan impian, kan?

sedar tak sedar, skang ni pendrive pun ramai da tak guna.
transfer dokumen cara lain. tapi saya maintain ada 1 pendrive dlm beg & 1 di opis.
masih guna sepenuhnya :)

mau citer skit la pasal emas...

Matematik Emas Vs Matematik Duit

1999 = RM1 juta ↭ 25 kilo emas
2010 = RM1 juta ↭ 7 kilo emas
2015 = RM1 juta ↭ 6 kilo emas

Bandingkan

1999 = 25 kilo emas ↭ RM1 juta
2010 = 25 kilo emas ↭ RM3.5 juta
2015 = 25 kilo emas ↭ RM4.2 juta

Dapat sesuatu❓

Please hadam😋
sasaran saya 1 kg emas

ingat emas, ingat saya ekk :)

Photobucket

Happy Birthday My Boy ~ Muhammad Izzat :)

15 comments:
assalamualaikum...

indah ari ni. alhamdulillah.
ari ni besday ijat ke 4. hari saya melahirkan ijat ke dunia...
sgt nostalgia... detik2 kelahiran ijat yg sgt dinanti.
melahirkan ijat sedikit perit berbanding melahirkan kakak2. kesakitan nyer very the sakit!
dlm hati, bermula bila rasa sakit da memuncak, berdoa agar selamat melahirkan.

28.7.2012 ~ 8 Ramadhan 1433H ~ 7:20 pagi :) lahirla izzat yg sihat...

prepared 25 bun sosej utk diberi kpd kawan2 ijat...

kek besday ijat yg marveles!

setiap bun sosej tu, saya selitkan angpow raya utk kawan2 ijat :)

memang plan x nak la bagi jajan kat kawan2 ijat.
mahukan makanan yg sihat :) tempah bun sosej tu dgn opismet.
sape2 nak tempah di area seremban ~ boleh roger Ain di fb nyer Roti Ibu ye...



ticer tadika ijat wassap gambo jap tadi. alhamdulillah :)

kpd izzat, anak boy ibu yg sorang...
seluruh hidup ni utk anak-anak ibu. seluruhnya!
tiada satu detik pun dlm hidup ibu, melupakan anak-anak ibu.
moga muhammad izzat bin kamarunnezam jadi anak yg beriman, berakal dan kekal gembira sepanjang usia dikandung badan.
moga muhammad izzat bin kamarunnezam jadi insan yg berguna kpd seluruh umat islam seantero dunia.
moga anak ibu ini menjadi kesenangan di mata setiap org yg memandang, penyejuk hati setiap org yg dlm gundah-gulana dan menjadi penawar segala penyakit dlm dunia...
Aminnn...

hmmm sedih la plak :) hi hi...

ok bye!

Photobucket

Wednesday, July 27, 2016

SOS SPAGETI BOLOGNESE YANG KURANG BAHAN

11 comments:
assalamualaikum uolls :)

sape sape yg lom terjah open house sales aidijuma, ari ni last day ye.
jgn terlajak tarikh, menggigit jari jemari nanti.
lunch hour jap lagi pun saya nak singgah jap. beli kan adik plak. kalau ada rezeki dia.
kalau tak sempat ke concept store nyer, bleh gak shopping kat aidijuma online tau.

ari ni nak share resepi.
yes la. mlm karang kot kot la bleh buat utk tetamu dtg beraya hi hi hi...

ni bahan yg saya ada time nak buat sos bolognese tu tau.
cendawan butang takde.
carrot takde.
tomato puree takde.
daging cincang takde.

tapi time tu (kiranya ni entry kisah throwback ye) nak buat utk anak2 aje.
nak jugak bagi diorang makan spageti bolognese gamak nyer :)

daging burger tu saya hancurkan dan bulat2 kan cenggini.

then goreng separuh masak gitu :)

then, saya tumis 1 biji bwg holland yg dipotong dadu dgn mentega.
naik bau harum nyer, terus saya masukkan soso bolognese prego tu.
masak dan masak dan masak... mendidih skit saya masukkan susu segar sekotak tu.
tambah la perisa dgn sos tomato skit secukup rasa.
and masukkan daging burger bulat tu :)


walaupun kurang bahan, menjadik juga sos bolognese ni :)
alhamdulillah...

ok bye!

Photobucket

Monday, July 25, 2016

Aidijuma Open House Sale ::: RM10 All Label :-)

18 comments:
assalamualaikum uolls...

br abis suap ijat makan. terus excited nak update blog :-)
masak sambal sotong & kubis masak lemak putih jer.
lauk feveret anak2. masing2 bertambah nasi. alhamdulillah...

mau citer, hingga lusa 27 julai, ada sale kat concept store & website aidijuma.
semlm la punyer hal. tghari singgah mydin mitc jap bak carik brg dapur.
terlalu depan concept store AJ. maka ternampak notis " SPECIAL PRICE RM10".
wah !!!! minta izin mr.asben nak tgk tgk ajer...
risik punyer risik ~ sales all label rm10 uolls! kecuali printed black label ye.
selai... selai... selai amik.
kebetulan memang ada few yg nak.

10 helai :-) hasil tangkapan di AJ...

selai aje dpt beli bawal bbs.
yg gambo ke2 tu, shawl bbs. try selai. Ok ke tak kan... saya ni x reti ber shawl :-)


U


alhamdulillah.
kalau diikutkan harga mostly di atas rm20 ke atas.
kalau reseller jual online, lebih mahal!
semua tu saya pilih pattern yg border. plain di tgh...

then siang td sempat la Inform member yg sama2 minat bawal AJ.
hmmmm singgah jap di concept store AJ mydin s2 plak. hmmmm...
memang pucuk dicita ulam mendtg la utk member saya tu.
21 helai dibeli nya utk hadiah...
gembira la saya dpt permudahkan urusan member tu.






sempat la snap gambo kat s2 td. byk juga stok yg available uolls.
sape2 yg nak try selai dua bawal AJ pada harga bajet, tinggal 2 ari aje lagi sales ni.
esok dan lusa...

helaian ke-11 ~ tangkapan ari ni ha ha ha...

puas ati saya.

ok itu aje saya mau share.
moga ada la juga frens yg dpt manfaat ekk dari sharing saya ni...
mcm member saya :-) hi hi...
jimat. belian pada harga terbaik!

bye! good nite...


Photobucket

Saturday, July 23, 2016

Kebaikan Yang Mana Akan Hantar Kita Ke Syurga ?

9 comments:
assalamualaikum...

pagi lah pagi... pagi lah pagi...
pagi sabtu nan indah. sejuk!
nurin dah pun gi skola ~ skola tambahan utk UPKK.
mr.asben da gi anto cik viva servis, mileage da terlebih few hundreds!

kemas umah...
lipat baju...
gomol ijat!
then nak blogwalking jap mana2 pengkomen rajin blog aida ni :-)
almaklum, weekdays x dpt bw langsung. kejap kejap aje.

skit sharing...


in shaa Allah...

Photobucket

Friday, July 22, 2016

Pesta Durian Melaka & Buah-Buahan Tropical :)

15 comments:
assalamualaikum...
salam jumaat utk semua :)
pe kabo?

terus kpd tajuk, next weekend gonna be great if uolls dtg melaka tau.
ada pesta durian :)
dari jumaat 29 julai - ahad 31 julai.


frankly speaking, in shaa Allah thn ni first time saya gi.
moga panjang umur la and dpt bwk anak2 ke pesta ni.
da plan dah dgn adik-beradik. sabtu tu diorang beraya umah saya.
ahad pepagi tu kami ramai2 gi pesta durian.

ni saya amik keterangan dari fb penganjur :)

kata nyer ada la gerai-gerai jualan pelbagai makanan berunsurkan durian.
as listed dlm image atas tu...
ikan patin masak tempoyak, cendol durian, roti jala cicah durian, putu bambu durian, dodol durian,...
pendek kata, maybe kita boleh jumpa and makan makanan berbau durian la semua nyer :)

perlu diingatkan ekk ~ gerai jualan ye, maka bukan nyer pesta durian ni sediakan makanan percuma.
sessi makan durian "eat as much as you can!" pun ada.



tu dia... sessi makan durian nyer.
11 pagi - 12 tghari dan 3 ptg - 4 ptg saje ye uolls. bukan sepanjang hari!
bayaran nyer RM30 sorang dewasa dan RM15 sorang kanak2.
ia mcm vocer. kalu sape yg nak beli ~ call la no 06-3516916.

bagi saya harga tu amat mahal dan masa yg singkat.
meaning, kena dok situ hadap ngap ngap ngap ngap anak-beranak.
abis sejam, sendawa ramai2 ha ha ha...
meleset la planning saya nak join sessi ni.
kami plan nak beli mcm biasa, lepak satu tempat makan ramai2 sekeluarga.
anak-anak bukan nyer makan byk. skit2 aje dia makan...

but takpe, kita jalan2 tgk pesta. makan skit2 dah :)

boleh la kot uolls plan beraya umah sedara-mara & kawan2 di melaka next weekend.
nanti kot kot la bleh singgah ke pesta durian ni kan :)
in shaa Allah...

ok babai :) tu aje sharing ari ni...

Photobucket

Thursday, July 21, 2016

Rezeki Dari Jiran & Sahabat Mengenyangkan Perut :)

10 comments:
assalamualaikum :)

tgh pk pe nak masak mlm ni, baru teringat nak up kan satu story.
kelmarin, murah rezeki dapur kami.
jiran bagi ketupat palas & 3 biji durian uolls :)

happy!!!



pastu ada la rezeki skit dpt belimbing buluh opismet bagi.
beli 10 biji telur biji.
tgk dlm plastik, ada sekali belimbing buluh.
maka kelmarin first time la buat masak lemak telur itik dgn belimbing buluh.
tapi tu la... lupa langsung nak snap masakan tu :)


best best best!
sgt best bila dpt makanan gini.
kebetulan these few days opis byk makanan.
opismet lepas sorang, sorang, sorang pakat bwk makanan.
share rasa sama skit :)

alhamdulillah :)

ok babai. mau solat asar dulu before rempit balik umah...

Photobucket