Aug 3, 2016

Bila Anak-Anak Bertanya ::: Saiz Kertas

assalamualaikum...

ari ni tonsil getting better, memang telan antibiotik without fail!
if not, susah ler nak idup :(
kesakitan tekak yg amat perit, nak telan air liur pun payah hu hu hu...

pagi ni kebetulan ada makan2 aidilfitri.
yg last la kot ni... pasni takde dah.
sedih la plak, syawal dah nak melabuhkan tirai nyer...
moga Allah panjang kan umur kita semua dan dpt bertemu Ramadhan thn depan. Aminnn...

ari ni mau citer pasal kertas.
gambo bwh ni saya google ada satu mlm tu.
tak ingat nape, but yg boleh recall, anak2 dara berdua tu bertanya.
tak reti la nak menjwb, yg si ibu ni tau ialah saiz kertas A4 dan A3 ajer.


ni hah aida share la kat semua.
mudah kot pasni nak buat apa2 projek :)

bye :)

Photobucket

12 comments:

  1. haha..kita pun ada yang tak tau pasal saiz kertas ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. sebab maybe kita x perlu yg lain tu kot kan.
      kalu cikgu2, ke lecturer ke, sure tau da jenis kertas ni :)

      Delete
  2. ada satu lg kertas fullscrap F3 kalau tak silap saiz dia.. panjang sikit dr A4 kertas kajang tu... bgus info ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes betul betul betul :)
      tq for sharing...

      Delete
  3. Nice sharing.. bukan budak je tak tahu.. ramai yg tahu saiz kertas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?
      elok la anak2 ni bertanya kan Maria.
      kita pun secara tak langsung dpt tahu.
      dan panjang kan ilmu kpd semua.
      alhamdulillah :)

      Delete
  4. Nasiblah pernah kerja jadinya dapatlah bayangkan saiz kertas tu A4 ke A3 ke apa....kalau dak bingung jugak nak menjawab tu Aida

    ReplyDelete
  5. saya pun tau A4 dan A# je..ada banyak lagi rupanya ye..hehehe

    ReplyDelete
  6. Banyak rupanya saiz kertas nie.. thanks sharing..

    ReplyDelete
  7. Hahaha! Sorrylah, Aida ya! Saya bijak sikit. Saya tahu A4, A3, A5 dan A6. Lain udah enggak bisa dipikirin ^_^

    ReplyDelete
  8. Memang tak tau ler ... Yang standard je lah tau ... Bukan ada saiz B3 ker B5 ...Huhuhu ... Tak sure lah ...

    ReplyDelete
  9. saya tahu A4 dan A3 yang lain2 tu tak berapa pasti hehee

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)