Aug 8, 2016

Fungsi Lubang Ini Untuk Mudah Buang Angin ???

assalamualaikum :)

pagi isnin nan indah. alhamdulillah syukur nikmat...
ari ni ada misi penting! mau anta surat ke HQ...
but mau kasik update blog dulu...



hah. uolls tau tak pe fungsi lubang kat kerusi plastik tu?
byk tau fungsi nyer.

1. yg kelakar sgt, ada ke patut dikatakan ia berfungsi utk memudahkan kita buang angin :) ha ha ha...
tapi ada betul dan logik nyer. pe logik nyer aida oii? sendiri mau fikir la ha ha ha ha...


2. utk mudahkan kita nak amik kerusi tu bila disusun mcm gambo kat atas tu hah. if not, boleh tu boleh, tapi mungkin agak sukar. saya ngaku, saya ada satu kerusi plastik ni kat umah. kalu nak amik kerusi plastik tu, saya pasti akan masukkan jari ke dalam lubang tgh kerusi tu :)

3. jika takdlu lubang tu, udara akan terkumpul di antara kerusi tu dan buat kita susah nak pisahkan kerusi tu. udara tak dpt bergerak bebas. ada nyer lubang, mudah la nak kuar kan nyer.


4. lastly, mudah nak susun kerusi bila nak tutup gerai. camtu hah dlm gambo. kreatif :)

kan? lubang tu takkan saje-saje di create situ kan.
ada fungsi nyer... at least kalau anak2 tanya one day, ada le idea nak menjawab.
ada 4 jawapan yg bernas (bernas ker?). maklum la, anak2 zaman skang soklan diorang memang menduga akal.
yg tak disangka-sangka ditanya nyer.

ok bye!                                                                                                                           sumber : sinar.fm


Photobucket

6 comments:

  1. haahaha.sennag buang angin yer baru terpk..:D :D betul memudahkan untuk kita simpan dan ikat dgn rantai...

    ReplyDelete
  2. buang angin ya.. hehehe.. tapi memang ada betulnya semua jawapan tu.. anak2 sekarang memang banyak soalan, adakalanya yang tak terjangkal dek akal pun ada..

    ReplyDelete
  3. No.1 win ... Tak pernah terpikir plak ... Ingat kan untuk senang nak angkat jer ... Huhuhu ...

    ReplyDelete
  4. oh baru tahu kegunaannya, tak terfikir pun sebelum nih, yang buang angin tu memang kelakar hehehe

    ReplyDelete
  5. hahahaha.. part untuk buang angin tu memang klakar..

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)