Aug 12, 2016

Life is Like a Book ::: Law Books ?

assalamualaikum...

life is like a book

kata-kata semangat di pagi hari jumaat dari Blog Adianiez :)

pada yg hobi nyer baca buku citer, mesti tau la kan.
baca buku citer pun, boleh jadik marah, sedih, sakit ati... hi hi :)
apatah lagi now ni jadik trend plak drama tv adaptasi dari buku citer.
lagi la jadik real perasaan tu kan.

pe pun, life goes on.
ari ni sedih, terima jer la, redha...
yakin bhw kesedihan, kesakitan, kepiluan tu semua hanya sementara...
berdoa kpd Allah :)
mcm saya ni hah, kalu nak diikutkan perasaan bisikan syaitan, memang la rasa sakit ati je.
bila kena keje jauh berpuluh kilometer dari rumah tiap hari, kan.
tapi tu la... sabar jer la wahai hati... idup harus diteruskan.
in shaa Allah rezeki saya balik bekerja ke tempat asal dipermudahkan.


ha ha ha time member share ni kat grup wassap, terus saya tergelak kecik tau.
takde pe yg complicated dari buku law. yes yes yes...
tau la, saya 6 tahun bergelumang ~ berdiri, duduk, tido, bangun, makan, minum dgn buku law.
hu hu hu syahdu :(

complicated bcoz one sentence boleh membawa byk maksud.
one word pun boleh beri byk makna.
tgk la hujah sape lebih bagus.
tak mcm matematik, pe pun masalah, formula nyer satu. jawapan takkan ada lebih dari satu.

ok... bye :)

Photobucket

10 comments:

  1. Singgah pagi....
    salam jumaat...
    Nasib baiklah nieyl x suka membaca buku..hihihi..
    kata² semangat amat diperlukan bila saat itu tiba...
    jemput join giveaway nieyl :)
    http://seindahcerita.blogspot.com/2016/08/giveaway-friendship-by-seindahcerita.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita sama le nieyl.
      aida bc buku sebab belajar jer :)

      Delete
  2. law ni kdg2 sy tgk banyak putar belit ye? huhu~
    saya suka membaca, tp buku yg tak berat lah..hehe..buat isi masa rehat

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena berdasarkan fakta dan undang-undang.
      kalau putar belit tanpa asas tu nama nyer loyer buruk :)
      kena pandai guna logik dan kaitkan dgn undang-undang...

      Delete
  3. saya suka baca buku yang ringan2 je..tapi sekarang dah kurang membaca

    ReplyDelete
  4. Siqah suka membaca. Bila baca buku rasa kita pun masuk jugak dalam scene yang ada. Hee. Siqah lebih suka baca novel daripada tengok drama adaptasi novel. Kadang2 novel best sangat, tapi bila diadaptasi, tak best jadinya. Contoh pilot cafe, ombak rindu. Huhu.

    ReplyDelete
  5. Law....bnyk grey area. Kasi pening. Kena pandai faham. Atauuuu....kena tgk judge and jury...diorang paham camner kan...hehehe

    ReplyDelete
  6. Aidaaaaa!!! Rindu sangat nak jenguk blog Aida ni..lama dah Cik Nad tak singgah mana2 blog..huhu..insyaallah ni nak start enjin semula! Hehee..
    Neway, Cik Nad doakan perjalanan hidup Aida dipermudahkan dan semoga hidup sentiasa ceria..;)

    ReplyDelete
  7. hehe jadi baca jela buku cerita kita baik2 kan ? kalo x selak2 dok tang tu saja..

    sabar CikLa.. hidup mmg penuh cabaran..

    ReplyDelete
  8. Gambar yang pertama tu Sha memang setuju sebab sha peminat buku.. Bila membaca, macam-macam perasaan kita boleh rasa.. sama seperti kehidupun.. Tapi buku law tu sha xleh nak komen.. bukan bidang sha.. hehehe..

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)