Aug 9, 2016

Peperiksaan UPKK Kali Pertama SRA Jaim, Melaka ::: Esok...

assalamualaikum...

pohon semua frens yg baca ni, doakan Nurin selamat duduki peksa ni ekk.
trial UPKK 1st round.

Peperiksaan UPKK Kali Pertama SRA Jaim, Melaka

Peperiksaan UPKK Kali Pertama SRA Jaim, Melaka

bahan bacaan complete utk Nurin...
buku soalan latihtubi ada gak skit skit saya beli utk Nurin...
kalau baca jer, rasa nyer tak brape menarik proses pembelajaran, kan?
so, kena ada buku latihan...
baru la saya sendiri kat umah dpt test sejauh mana Nurin membaca dan menghafal.

Nurin ok... Nurin rajin... saya kena puji dia kat sini.
tapi saya jarang puji dia. sgt jarang... 
saya puji bila kala saya tanda latihan yg dia buat... sesekali!
saya puji bila kala saya bebelkan adik nyer, Syuhada... kerap.
saya puji bila kala saya tgk result ujian dia... sesekali!

saya tak main saikoloji puji-memuji anak-anak.
reward saya dlm pelbagai bentuk... dan anak-anak saya berdua tu faham.
most of the time diorang kena bebel jer la :)

hmmmm ibu stress!
2016 - nurin UPKK.
2017 - nurin UPSR.
2018 - syuhada UPKK.
2019 - syuhada UPSR (and ijat darjah 1 in shaa Allah).

ok bye for now... doakan Nurin ye :)

Photobucket

12 comments:

  1. Semoga anak Aida, Nurin dipermudahkan untuk menjawab soalan-soalan UPKK tersebut.

    Mrs. A tag Aida untuk segmen pencarian bloglist untuk gadisgenit.

    ReplyDelete
  2. in shaa Allah, Nurin boleh jawab.. Eyda doakan yang terbaik buatnya..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. kat melaka, upkk darjah 5.
      psra tu aida tak pasti, azimah :) hi hi hi...

      Delete
  4. semoga berjaya =) dulu saya UPKK lama dah ae..tgk sukatan sekarang berbeza sungguh =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman skang silibus bombastik dari zaman dulu.
      aida plak, langsung x pernah attend skola agama.

      Delete
  5. Semoga Nurin berjaya dengan cemerlang ... Semoga Nurin dilapangkan hati dan minda untuk menjawab soalan UPKK nanti ...

    ReplyDelete
  6. Sha doakan semoga keputusan nurin cemerlang.. Aamiin..

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)