Tuesday, August 02, 2016

Pesta Durian Melaka ::: Borong 4 Guni Durian :)

assalamualaikum :)

kisah kelmarin.
da kata kat ari tu nak gi ke pesta durian beramai-ramai.
memula semua malas nak gi tau, memikirkan mungkin terlalu ramai org!
last minit, 2 kereta gak pergi ha ha ha... kami 4 beradik semua gi.

suami dan isteri (tudung nyer tak semenggah)!!!

saya dan 3 lagi adik-beradik saya.
yg tudung pink belacan tu ialah anak sulung kakak kedua saya :)

anak2 kami semua tak ikut, dok umah dgn atok uwan.
kalu bwk diorang, alamat nyer, kecoh la pesta tu... takkan dpt la borong durian sampai 4 guni uolls.
tak la ramai sgt org yg gi tghari ahad tu.
biasa-biasa aje crowd nyer. mcm gi pasar mlm aje.
ok la tu. happy la kami. parking kereta pun alhamdulillah senang...




sesak kat area beli durian ajer...

byk gerai makanan.
kami cuba la skit skit pe yg menarik :)
harga makanan ~ standard seperti biasa. tak murah mana pun...


pizza durian ni tak rasa durian sgt.
then, coklat rice tu tambah spoil rasa. 
durian and coklat ???!!! tak sesuai uolls...

maaf la. takde plak snap gambo 4 guni durian tu.
kami beli and bwk balik umah saya. makan ramai2 kat car porch.
gambo makan durian ada, tapi tak brape molek nak up kat dlm blog ha ha ha :)
semua nyer terkam durian dgn excited nyer.

byk juga durian kami dpt. rasa nyer lebih 30 biji = RM340.
sedap giler!!! puas hati...

sessi makan2 durian tu, time kami dtg takde lagi. pukul 3 ptg baru ada.
kami da balik dah... so tak tau la ramai ke tak yg join sessi makan2 tu.

durian ni viral jugak last week. terkejut tgk harga nyer :) 
terus ilang mengidam tgk harga ha ha ha...
beli 2 gram goldbar 999 pun berbaloi guna duit tu. pada saya la hi hi hi...

iklan emas jap ekk uolls :)

... ok bye. tu je update pasal pesta durian.

Photobucket

22 comments:

  1. Sedapnya mkn durian...SA x dpt2 lg mkn durian..sedih tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti balik seremban, carik la.
      byk gak aida tgk sini jual tepi jalan :)

      Delete
  2. Bestnyaaaaa! Duriannn ~ Siqah lama dah tak makan ni. Kalau durian, makan sikit tak puas. Kena makan banyak. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida ni bukan nyer kaki durian, siqah.
      but bila ramai2 dgn adik beradik, jadik happening.
      makan byk plak :)

      Delete
  3. Setuju sangat berbaloi lagi beli gold barbar dari durian yang berharga Rm395....mahalnya durian tu...

    ReplyDelete
  4. dengar khabr jam jln sg udang

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes kak. trafik heavy.
      but ok ok la. tak la terlalu lama stuck dlm kereta.

      Delete
  5. sedapppnya durian....sy batuk tak baik2 lagi husband tak bagi makan durian..ekekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida ahad tu da start sakit tekak.
      belasah jugak la durian tu.
      sebab da berminggu2 plan kan :)
      pastu telan antibiotik hi hi...

      Delete
  6. Sy klau nk mkn durian, skdar merasa je sesikit blh kut. X brni nk mkn bnyk. Hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni melepas kan gian, mimie.
      murah plak tu. pe lagi :)

      Delete
  7. Sedap nyer duriannnn... Kat sana jual cam ner? Pakai longgok longgok ker? Kat sini pakai timbang lah... Mahal giler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai timbang jugak.
      tapi ok la murah-murah...

      Delete
  8. pehh. pesta betul

    tp durian pizza tu cam pelik jee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes pelik.
      tak sesuai la pada pndpt aida...

      Delete
  9. menyesal pulak x pegi hari tu...mana tau bleh terserempak kawan2 blogger kat sini... :') nak parking kete dgn umat manusia reramai tu yg buat lemah...tapi gamba durian yg last2 tu tercekik tengok harga dia...kus semangat...ada ke orng beli u dik? seram beb...hahaha

    ReplyDelete
  10. Wah.. bestnya... Pueh makan durian kalau gini..

    ReplyDelete
  11. Bestnya durian! Ingat nak pergi juga tau Aida tapi dok fikir alahai buatnya bersesak-sesak ramai orang, dengan anak-anak lagi, dengan suami yang tak suka tempat crowded sangat, kasi kensellah itu plan. Kita makan durian beli tepi jalan kat KL ajelah. Takdalah sampai 4 guni. 4 biji jerk!

    ReplyDelete
  12. bestnya dapat makan durian, sampai 4 guni tu beli, puaslah makan ramai2 ye

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)