Aug 16, 2016

Seminar Parenting Bijak Sifir SifuTaj

assalamualaikum....

baru sempat nak up kan entry aktiviti kami 3 beranak ahad lepas.
alhamdulillah ~ hari ahad yg penuh ilmu.
kami hadir Seminar Parenting Bijak Sifir SifuTaj di IPG durian daun, melaka.
sesuatu yg sgt berbaloi menghabiskan masa separuh hari di situ.
penuh ilmu yg bermanfaat uolls. syukur sgt.
bayaran hanya RM20 seorang. dan ilmu yang semua dpt adalah tidak ternilai!!!

Seminar Parenting Bijak Sifir SifuTaj

Seminar Parenting Bijak Sifir SifuTaj

Seminar Parenting Bijak Sifir SifuTaj

anak-beranak ber aidijuma pagi tu.
idea saya la tu. beli kan anak2 dara shawl aidijuma...
sgt la gembira diorang... tapi tu la, syuhada sejam pertama jer ok, pastu dia terbelek-belek shawl dia :(

Seminar Parenting Bijak Sifir SifuTaj

sgt la setuju seminar ni dinamakan seminar parenting.
bcoz parents memang wajib attend skali dgn anak2.
memudahkan proses pengajaran di rumah... kalau anta anak2 je, pada saya tak brape berkesan.
ada jugak anak2 yg dtg dengan guru.
ada 2 barisan anak2 depan saya semuanya dtg dgn guru. but during seminar tu, saya lihat mereka agak lost!
saya ada la bantu diorang sementara tunjukkan anak2 dara saya berdua tu. baru la diorang dpt tangkap pe yg sifu Taj sampaikan...

Seminar Parenting Bijak Sifir SifuTaj

sifu Taj???
En. Muhamad Tajudin bin Mustafa ~ Math Therapist, Pusan Terapi Matematik, HOME (Ipoh).
refer to banner kat atas tu, sifu Taj ialah kaunselor berdaftar di bawah Lembaga Kaunselor Malaysia.
ada masters dlm bidang bimbingan dan kaunseling ~ dlm hal ni ialah dlm pengajaran matematik.

sepanjang seminar 3 jam ni, saya sgt puas hati.
pe yg disampaikan oleh sifu Taj amat jelas dan tepat pada pendpt saya.
beliau adalah ahli dlm apa yg disampaikan... sgt best.
recommended la uolls follow dia kat ~ BijakSifir SifuTaj.
boleh join mana2 seminar yg bakal diadakan di mana2.

Seminar Parenting Bijak Sifir SifuTaj

Seminar Parenting Bijak Sifir SifuTaj

Seminar Parenting Bijak Sifir SifuTaj

memang tak perlu hafal sifir... but... skill tambah tolak anak2 kena master dulu.
byk kena congak, even tak perlu guna pen dan kertas pun! apatah lagi kalkulator tau.
bila kata congak, otak jer yg kira tanpa guna pe pun medium termasuk jari.
boleh la skit guna jari but kena cepat tepat...
something very interesting, kita yg dewasa ni pun sgt memerlukan ilmu bijaksifir sifuTaj ni.
memudahkan kerja :)
in shaa Allah...

Seminar Parenting Bijak Sifir SifuTaj
anak2 dara saya tekun mendengar...

Seminar Parenting Bijak Sifir SifuTaj

Seminar Parenting Bijak Sifir SifuTaj

dlm seminar tu, ada la exercised sikit kena buat.
ada slot permainan minda ~ tangram. exciting...
overall seminar ni sgt la best! rugi siapa tak join...

nanti kemudian saya ada masa, saya buat entry utk formula sifir / pendaraban yg saya belajar ye.
sgt mudah...
in shaa Allah :)

ok takat tu jer citer blog ari ni :) bye...

Photobucket

12 comments:

  1. teringat zaman sekolah dulu. Tak banyak seminar gini. Sekarang byk peluang yang ada,kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.
      untung anak2 zaman skang.
      byk kajian dibuat utk memudahcara.

      Delete
  2. Wah..seronok anak-anak pergi seminar

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang menyeronok kan SA...
      alhamdulillah...

      Delete
  3. Waaahhh...bestnya..syida memang minat dengan maths...anak kecik lagi nak hantar gi seminar macam ni..dari sekarang nak kene tanam impian nak gi seminar parenting macam ni..menarik sangat..tq sebab share pasal seminar macam ni...😊😊😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 syida.
      ada info kita share.
      moga manfaat org lain, dpt pahala, in shaa Allah :)

      Delete
  4. Seronoknya.. dengan bayaran sebanyak rm20, macam-macam ilmu dapat..

    ReplyDelete
  5. Untung budak-budak zaman sekarang ni. Seminat macam ni kalau kita sebagai mak/pak turut serta, mesti seronok.

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)