Saturday, August 27, 2016

Soal Jawab Tentang Pembilan TNB

assalamualaikum...
pepagi ni dlm grup wassap, saya dpt info di bwh.
ok kot kalau terus share, dpt la info skit and tak le melatah ntah hape2 kan :-)
lately memang ada isu skit tentang bil tnb.
saya pun termasuklah dok cek before byr bil semlm :-)
maklum la kan. makin hari makin menaik figure kena byr meskipun kekadang usage tu mcm kurang hu hu hu...

moga sharing ni beri manfaat kpd sesape yg berkenaan...

*
*
*
*

BCRM FAQ Pembilan

Seperti semua sedia maklum, sistem pengebilan TNB sedang dalam proses dinaiktaraf berikutan pelaksanaan Billing Customer Relationship Management (BCRM). Sehubungan dengan itu, bagi mempertingkatkan lagi pemahaman, Bahagian Pembahagian ada mengeluarkan soalan-soalan lazim (FAQ) untuk dikongsi bersama warga kerja.

1.
*Kenapa saya masih tidak menerima bil bulan Julai 2016?*
JAWAPAN: TNB sedang dalam proses menaiktaraf sistem pengebilan. Bagi pengguna yang tidak menerima bil bulan Julai, mereka akan menerima bil dalam jangka masa yang terdekat.

2.
*Apakah impak kepada saya sekiranya saya lambat menerima bil?*
JAWAPAN: Pengguna tidak akan mengalami sebarang kerugian kerana TNB menggunakan cara pengiraan secara prorata berdasarkan bilangan hari pengebilan.
Sebagai contoh: Tempoh pengebilan bersamaan 35 hari
Andaikan penggunaan adalah 203kWh
Faktor prorata 35/30 hari = 1.16667
Oleh yang demikian, prorata blok pertama persamaan x 1.16667 = 233kWh
Berdasarkan pengiraaan di atas, walau pun pengguna tersebut menggunakan 203kWh, beliau masih menikmati kadar tarif pada blok pertama.

3.
*Adakah saya akan dikenakan caj penalti disebabkan kelewatan pembayaran bil?*
JAWAPAN: Caj penalti lewat bayar tidak akan dikenakan ke atas pengguna sekiranya kegagalan pembayaran disebabkan oleh pengguna tidak menerima bil elektrik.

4.
*Kenapa nombor akaun saya bertukar?*
JAWAPAN: TNB telah menggunapakai sistem pengebilan yang baru dinaiktaraf. Pertukaran nombor akaun ini dirasakan perlu bagi memastikan kami memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada anda.Walau bagaimanapun, nombor akaun lama anda masih boleh digunapakai sehingga diberitahu kelak.

5.
*Adakah saya perlu mendaftarkan semula permohonan Autopay atau Direct Debit dengan nombor akaun baru?*
JAWAPAN: Tidak perlu.

6.
*Bolehkah saya terus menggunapakai nombor akaun lama saya?*
JAWAPAN: Boleh. Pengguna masih boleh menggunakan nombor akaun lama untuk semua transaksi dan pembayaran bil sehingga dimaklumkan kelak.

7.
*Adakah saya perlu mendaftar semula favourite bill payment di dalam internet banking?*
JAWAPAN: Pengguna perlu mendaftar semula favourite bill payment dengan menggunakan nombor akaun baru KECUALI untuk maybank2u dan Bank Islam.

8.
*Saya telah membuat pembayaran tetapi tunggakan masih tertera dalam bil yang diterima.*
JAWAPAN: Pembayaran yang dibuat dari 8-19 Julai 2016 tidak tertera di dalam bil kerana bayaran hanya akan dikemaskini selepas 20 Julai 2016. Sekiranya pembayaran dibuat selepas 21 Julai 2016, pengguna boleh menghantar emel kepada tnbcareline@tnb.com.my.

Byline: Seperti semua sedia maklum, sistem pengebilan TNB sedang dalam proses dinaiktaraf berikutan pelaksanaan Billing Customer Relationship Management (BCRM). Bahagian Pembahagian TNB ada mengeluarkan soalan-soalan lazim untuk dikongsi bersama warga kerja.

Sumber: Bahagian Pembahagian


... ok babai. have a nice weekend!

Photobucket

14 comments:

  1. eyh, jangan time QnA jawab lain, time pegi kaunter jwb lain dh lerr :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu satu ler jugak.
      kekadang staff takde pengetahuan :)
      bosses kena highlight ler tentang ni kat staff tnb.

      Delete
  2. Saya suka melatah tau ~_^

    Bil elektrik saya memang tak pernahnya 'menjunam' angkanya. Asyik mencanak naik aje angka. Tak tahulah apa sebabnya. Nak kata penggunaan semakin banyak, tak juga. Sama aje dulu dan sekarang! Saya pejam mata aje masa membayar tu.

    Oh, nasib baik saya baca ni! Saya tak tahu pun nombor akaun bertukar tapi kalau guna maybank2u, selamat sikitlah ya tak perlu tukar apa-apa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita sama ler MD.
      ntah nape kan. kata tarif tak naik.
      tapi bil asyik naik.
      el nino la nina... ikut musim la plak.
      musim panas da abis tapi harga bil tak turun jugak :) ha ha ha...

      Delete
  3. ekin bil sampai dalam bulan 0gos aritu kiraan dalam 65hari terkejut tengok kira dari bulan 6 aritu... mujur bil bayar sokmo xde tunggakan la

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu bil lama masih kena simpan.
      senang nak rujuk or komplen ker kan :)

      Delete
  4. Gud info Aida.. patutlah skrg selalu dapt bil lambat.. huhuhu

    ReplyDelete
  5. Ok bole bayar lambat sikit la sebab tak de kena penalty.. mummy ni pelupa je kejenya.. keh keh keh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu aida terpaksa settle bil online.
      if offline, mesti terlupa. takde masa!

      Delete
  6. Bil rumah salu negative, kadang berapa sen je. Takut masalah system, kang sekali kene beratus, PITAM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiye? bahaya gitu tu.
      better cek. ntah2 meter rosak ker kan, lizzie.

      Delete
  7. Baru perasan no akaun tu berbeza.. Tapi tu la..

    ReplyDelete
  8. Saya memang tak dapat bil bulan lepas tapi sebab selalu bayar online, bayar je agak2 ;)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)