Wednesday, October 12, 2016

Holiday Adik-Beradik Di Shah's Beach Resort ~ Abah Tak Sihat :(

assalamualaikum uolls :)

ari ni akhirnya dpt keje luar lagi... yeszaaaa...
sesekali kena la tuko tuko angin, kan? asyik dok opis, bengap kepala hu hu hu...
ni nak sambung part 3 citer family day di Shah's Beach Resort, Melaka.



Shah's Beach Resort, Melaka

hah tu la hasil nyer mlm pertama tu ~ balik jer dari bergumbira di sungai melaka, anak2 semua da kepenatan.
yes la. dgn mandi-manda di pool... then bergurau senda sepanjang masa.
gi lagi naik cruise.... memang izzat tertido gaya sujud la jawapan nyer :) ha ha ha...

pagi2 hari malaysia tu, memang gi bekfes la kan. kami amik 6 chalet, dpt la 12 bekfes free.
and tak semua gi pun. so tak perlu la byr lebih :)
anak-anak ramai bwh umur lagi.
frankly speaking, bekfes prepared by shah's beach resort amat ler mengecewakan!
dgn harga yg kita byr dan dgn makanan yg disediakan... memang tak patut.
telur separuh masak pun jadik side orders tau. yg ada pun rasa nyer tak sedap, ke laut weh!
hadoi lah! memang angin jugak ler saya dibuatnya atas kekemutan resort ni.
tapi tu la, telan ler jugak pe yg ada... da byr kan.

anak-anak memang panas bontot dok kat cafe tu.
cafe sebelah pool, pool tu mcm melambai-lambai diorang tau. hadoi...

Shah's Beach Resort, Melaka

Shah's Beach Resort, Melaka

Shah's Beach Resort, Melaka

Shah's Beach Resort, Melaka

tghari tu memang kami plan utk masak ~ lunch di resort jer.
memang peralatan nak masak semua kami adik-beradik da pakat nak bwk pe.
complete ler ~ pinggan, mangkuk, sudu garpu, senduk, piuk nasi, piuk noxxa, teko, cawan, ...
best !

sambil sedang tunggu waktu lunch, saya bwk ler dua baby cute ni jenjalan tepi laut jap.

Shah's Beach Resort, Melaka

Shah's Beach Resort, Melaka

Shah's Beach Resort, Melaka

Shah's Beach Resort, Melaka
saya dan adik bongsu :)

menu makan tghari kami simple...
saya teringat nak snap gambo ni lepas kami da hampir nak abis makan :) ha ha...

Shah's Beach Resort, Melaka
sandwich tuna & jagung rebus (rebus dlm piuk nasi)...

Shah's Beach Resort, Melaka
spageti bolognese...

Shah's Beach Resort, Melaka
nasi goreng... sambal goreng & kari ayam.
kicap. telur asin :)

Shah's Beach Resort, Melaka
makan secara buffet. borak-borak...

then mlm kami takde program nak ke mana-mana.
sebab? aduhai.. sedih nak citer uolls.
pagi tu, saya bekfes semeja dgn abah. biasa nyer abah nak telur separuh masak.
bila da kena order, abah naik angin la kan :(
then... lepas settle bekfes, abah saya terus rasa nak pitam!
berpimpin la nak balik ke bilik, sib baik dekat...
and sejak tu, abah saya tak sihat... muntah dan cirit-birit. mak jaga abah seharian!!!
hingga la ke mlm, so kami adik-beradik just peratikan abah dan mak jer.



mlm tu, ada 1-2 group buat bbq nun tu hah di tepi laut...

mlm kedua tu pun kami semua tido lena.
adik bongsu kena tido kat bilik mak abah... abah memang sgt tak sihat :(
sib baik la ada kakak yg keje nyer doktor. kami semua tukang bantu doktor jer la...

esok pagi, final morning ~ 17.9.2016 :)
lepas makan bekfes yg sgt tak sedap kat cafe resort, pe lagi, anak2 dibenarkan mandi pool sepuas2nya.
and pagi2 tu jugak kakak da bwk mak abah balik KL. tak nak tangguh dah.
apa2 hal, boleh terus ke hospital putrajaya... sedih la jugak bila mak abah kena balik awal.
sgt sedih :(
kami yg tinggal, lepak sama-sama...

Shah's Beach Resort, Melaka

Shah's Beach Resort, Melaka

Shah's Beach Resort, Melaka
bye shah's beach resort...

Shah's Beach Resort, Melaka
ni ibu dgn anak-anak semua nyer. nak balik dah...
nak berpisah dah dgn ibu ni :( sob sob sob...

a perfect holiday bagi saya, meskipun abah tak sihat dan balik KL awal, ia satu moment yg akan saya kenang selamanya...
ntah bila dpt hua hua hua dgn adik-beradik lg...

bye...

Photobucket

3 comments:

  1. Sronoknya mandi pool tp tu la kan, naseb baik tk jd yg truk truk dekat abah. InsyaAllah slmt semuanya

    ReplyDelete
  2. Seronoknya holiday.. dah besar-besar anaknya..

    ReplyDelete
  3. Moga ayahnya sihat2 sahaja.

    Seronok anak2 dpt terjun kolam ye

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)