Oct 11, 2016

Lima Beradik Naik Melaka River Cruise :)

assalamualaikum :)

ari kedua kak nurin peksa UPKK. and skang ni tgh menjawab paper sirah.
hopefully kak nurin terang hati dan tenang fikiran menjwb peksa in shaa Allah...
hadoi... ari ni penat sungguh otak.
dok tgk dokumen! hu hu hu... da berminggu keje luar.
baru 2 hari dok opis tgk dokumen, da rasa nak pitam uolls :(

sambung citer pasal holiday hari malaysia di shah's beach resort.
memang syok tau bila adik beradik complete berkumpul bergembira bersama.
agak lama kot kami tak enjoy togeder...

and mlm pertama tu, kami semua adik-beradik, asben and anak2 gi naik river cruise.
mak abah tak ikut, rehat di chalet saje.
kebetulan kan masa tu sedang ada Festival Antarabangsa Sungai Melaka 2016.
memang la ramai org time tu kat taman rempah, jeti nak naik river cruise.
tapi tu la, semangat anak2 nak naik, kami pun just enjoy the night la.

bayaran untuk naik melaka river cruise

Taman Rempah Melaka River Cruise

Taman Rempah Melaka River Cruise
hah tu nampak tak, betapa ramai nyer yg nak naik cruise mlm tu?
tu org beratur belakang kami...

Taman Rempah Melaka River Cruise
ni plak tu hah yg beratur depan kami....
hadoi lah... berpeluh la jugak uolls.

Taman Rempah Melaka River Cruise
dpt la duduk plak bila da ke depan skit...

Taman Rempah Melaka River Cruise

dari beli tiket hingga la jejak kaki atas cruise, tak ler brape lama sgt terasa.
sebab kami happy. gurau gelak ketawa sambil beratur panjang tu tau.
bergambo la... usik mengusik la... it was so happy...

Taman Rempah Melaka River Cruise

Taman Rempah Melaka River Cruise

Taman Rempah Melaka River Cruise

bila atas cruise, sambung kemeriahan kami... relax along the river.
anak-anak la yg bising. surprised dgn keindahan sungai melaka tu.
kami-kami yg da senior ni diam jer la... selalu da tgk sungai melaka ni... sungai jer pun :)

Taman Rempah Melaka River Cruise

one thing yg saya and mr.asben kecewa, pemandangan sungai melaka tak secantik dulu.
kalau dulu kami pergi, lighting nyer extravaganza! rasa sgt cantik!
happening... !!!
but mlm tu... festival sungai melaka 2016 ni bagi saya suram sungai tu.
mcm tak festival pun :( kecewa !!!
rugi la org-org yg baru nak menikmati keindahan naik cruise di sungai melaka ni kan.
sekali lagi saya nak tempek gambo lama dlm entry ni ~ Pesta Sungai Melaka 2009.
gambo ni amik guna camera cabok tau dulu kala 2009. so tak boleh besar kan pixel nyer :)

festival antarabangsa sungai melaka 2009
sepanjang tebing sungai ada hiasan lampu... nice masa tu.

festival antarabangsa sungai melaka 2009
building ni ~ skang exactly di sebelah The Shore :)
ada lampu gitu... sgt menakjubkan pemandangan masa tu.

festival antarabangsa sungai melaka 2009festival antarabangsa sungai melaka 2009festival antarabangsa sungai melaka 2009

ni di area kampung morten :)
bangunan belakang tu, wonderful kan?
again, tgk tu tebing sungat, berlampu merah kuning...

festival antarabangsa sungai melaka 2009
festival antarabangsa sungai melaka 2009
tu lagi building yg berlampu... sgt cantik la uolls time tu.
dari jauh... fullamak!

festival antarabangsa sungai melaka 2009
area ni Melaka River Pirate Park, mlm kami pergi 15.9.2016 ~ langsung tak bercahaya.
permainan tu mcm da tutup, tak meriah... hmmm ntah la :(

whatever, since ia adalah lebih happy dok atas cruise tu dgn adik-beradik & anak-anak, saya ok jer la.
rasa kecewa tu simpan di satu sudut hati.
moga adalah org melaka yg baca entri ni dan org itu boleh buat sesuatu utk bangkitkan semula kemeriah sungai melaka.

ok nak kena bye sekarang.
mau balik sudah ni, lagi 5 minti nak kul 5 ptg.
tak sabo mau jumpa anak-anak bertiga :)

Photobucket

5 comments:

  1. Betul la Aida..gambar yang dulu-dulu tu nampak lebih meriah..sedih kannn..kenapa jadi camtu?

    ReplyDelete
  2. Asslmkm sis aida..
    Kita teringin nk jln2 kt mlka tu. Naik cruise tu. Tp belum berpeluang..

    ReplyDelete
  3. Pernah nak naik juga.. tapi tak berkesempatan lagi..

    ReplyDelete
  4. Best jalan ramai2 macam.tu kan.

    Pernah.naik sekali je cruise ni dulu

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)