Saturday, October 08, 2016

Skin Care : Cetaphil Gentle Skin Cleanser Pilihan Saya Untuk Nurin

assalamualaikum :)

salam hari sabtu.
weekend ni kami ber4 jer, my mr.asben out stesen. sok baru balik.
ok ajer. kami stay home tak ke mana.
lusa kak nurin exam UPKK. so, tak nak ler dia kacau bilau penat letih sgt kan.
mau kasik dia relax... aman dan damai menjelang hari exam.

okeh. mau citer pasal kak nurin la ni.
kak nurin darjah 5. kak nurin da anak dara :)
and... tau ler kan, anak-anak pompuan ni bila sampai time, mula ler muka naik jerawat.
moreover, kak nurin memang ada ekzema dari kecik.
tak teruk, tapi ada la... terutama skang kak nurin bertudung ke mana jer.
ekzema nyer agak teruk di leher. berpeluh. panas. gatal. dia plak suka menggaru.

tanya ler mak ngah kak nurin ~ "pe ye skin care terbaik utk nurin?"
sebagai mak ngah yang prihatin... sebagai seorang doktor perubatan, kakak saya syorkan cetaphil.
baik utk kak nurin. jgn la beli skin care yg lain2.
cetaphil ni kalu ke doktor pakar kulit and pakar kanak-kanak, memang ni la yg dicadangkan.
again, utk anak-anak yg ekzema, memang baik ler...

da lama da kak nurin pakai cetaphil.
since last year. and now saya da start suruh syuhada plak guna sekali.
cuci part muka dan leher. izzat pun ada sekali dua tu saya lumurkan skit cetaphil ni.
masa tu badan dia mcm bintik2 dan kegatalan...

Skin Care : Cetaphil Gentle Skin Cleanser Pilihan Saya Untuk Nurin

Skin Care : Cetaphil Gentle Skin Cleanser Pilihan Saya Untuk Nurin

last week ke watson, terjumpa plak cetaphil trial kit yang super duper comel ni.
apa lagi, beli ler sekotak ~ RM15.40. kecil. kalau berjalan ke mana2 mudah nak bawak.
tak lupa beli yg saiz 125ml, update stok kat umah :)
normally kalau ada offer saix 500ml, pek kembar RM70+ memang saya beli.
murah.
save bajet.

Skin Care : Cetaphil Gentle Skin Cleanser Pilihan Saya Untuk Nurin
what causes eczema?
utk pengetahuan sama-sama...

ni pilihan saya. uolls ?
ok la. got to go :)

bye!

Photobucket

4 comments:

  1. Dulu saya pernah dapat free sample cetaphil ni.cleanser dia x banyak buih.tapi lepas habis sample x beli dah sebab mahal..muka saya pun x de prob..tempek la cleanser jenis murah ke mahal ke..hasil sama je

    ReplyDelete
  2. Good luck buat anak Aida Nurin ya...
    Boleh cuba ni

    ReplyDelete
  3. Sy x pnh pkai bnda ni. Mngkin oneay diperlukan ke, blh la pkai kn.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)