Friday, November 18, 2016

Based On A True Story ::: Girl In The Box

assalamualaikum...

mlm ni kami anak-beranak makan pizza domino jer.
teringin nak makan pizza la uolls :)
telefon domino, order... tunggu... pizza sampai, byr... ngap !
mudah ekk zaman skang. yg penting siap kan duit nyer byk2 jer.

ok nak citer satu movie lifetime channel 709 'Girl In The Box'.
ari tu show hari rabu 16.11.16 kul 10 mlm.
memang berhari2 tunggu citer ni. sgt nak tgk...
saya tempek ekk sinopsis nyer...

Based on a true story, Girl In The Box is a dark psychological drama. In May 1977, 20 year old Colleen Stan was kidnapped by a young married couple, Cameron & Janice Hooker. For the next 7 years, they kept her imprisoned for up to 23 hours a day in a coffin-sized box hidden beneath their bed. When not incarcerated, Colleen became part of a strange new life as a live-in slave, family child-minder and victim of Cameron's bizarre and extreme S&M fantasies.

Colleen nak gi umah kawan, utk surprise kan kawan dia sempena birthday.
abah dia nak anta atau nak belikan tiket bas, tapi Colleen tak nak.
dia lebih suka pergi sendiri and tumpang-tumpang kereta org sepanjang perjalanan.
hadoi lah anak! nak dijadikan cerita, tumpang kereta org jahat. hmmm merana 7 thn kena seksa.
dia plak langsung tak maklumkan famili dia nak ke mana.
mak abah dia ada la buat report polis, but tu la... takde petunjuk dia ke mana, kan...

memang la sedih and tragis tgk citer tu, camne Colleen tu kena kidnap, then kena seksa, naked!!!
tanpa tahu apa sebab dia kena diperlakukan gitu.
one part tu ada Colleen tanya Cameron ~ nape dia buat gitu?
jawapan selamba Cameron ~ "because I can..."
😠 hu hu hu hu sedih !!!!

Based On A True Story ::: Girl In The Box
ni ler pelakon nyer ~ dari kiri Cameron, Colleen & Janice...

saya sgt minat movie if ia adalah hasil dari satu kisah benar.
bukan lakonan... bukan tiruan... bukan watak ciptaan.
bila kisah benar, kita dpt feel betapa seksa nyer org sebenar yg kena tu 😞 hu hu hu...

Based On A True Story ::: Girl In The Box
ni la Colleen Stan sekarang...
mempunyai seorang anak perempuan umur 29 thn & cucu lelaki umur 2 thn.

Based On A True Story ::: Girl In The Box
ini la wajah sebenar Cameron dan box ~ barang kes...

Cameron thn ni umur 62 thn.
ia disabitkan bersalah dan dijatuhkan hukuman penjara 104 thn pada 1985.

moral of the story :

  • dgr cakap mak abah, jgn bangkang!
  • jgn percaya org luar yg tidak dikenali. muka baik, hati lom tahu.
  • nak ke mana, maklumkan lah mak abah. mudah dicari apa2 hal berlaku.
sgt menggerunkan citer ni ~ risau saya nak lepaskan anak-anak ke mana2 sendirian.
sama2 la kita amik iktibar, kan...
sape lom tgk citer ni, perhatikan la ulangan nyer ye.
a good story. i like...


bye... selamat berhujung minggu :)

Photobucket

12 comments:

  1. Tk penah tgk channel tu and cite ni tp mgkin kene tgk ni mcm best.

    ReplyDelete
  2. Haritu baru jugak tengok movie genre macam ni. Tak silap tajuk dia Recovery. Keluar senyap2 tak bgtau parents, last2 terjumpa orang jahat, terseksa hidup. Kesimpulannya nak p mana-mana ckp dulu kat mak ayah. Even nk p kedai sekalipun. Penjenayah zaman skrg ni makin menakutkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes betul.
      Apa2 terjadi da susah org nak agak kat mana, kan :-(
      Bahaya!

      Delete
  3. Kalau nak layan movie, dah tau sinopsis dia best. Sekurangnya kurangnya kita dah tau cite dia mcm mana kan...

    ReplyDelete
  4. Pernah dengar pasal kisah ni, haishlah tahap psiko manusia kadang2 tak tercapai akal kita tahap kejamnya. T_T

    ReplyDelete
  5. Nanti nak try cari movie ni lah..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)