Nov 26, 2016

Bila Izzat Buat Study Group Kat Rumah

assalamualaikum :)

salam dihulur di pagi sabtu nan indah.
moga ari ni, weekend ni, penuh ceria dan gembira...
pepagi tadi si ibu sorang ni da memulakan hari nya sbg superMak.
5 hari keje rumah da mcm tongkang pecah berderai!
maka, kena la memulakan program superMak 😎.
dgn dibantu oleh anak2 dara yg gojes ~ nurin & syuhada.
izzat ??? hmmmm kekadang boleh juga diharap bantu mana2 patut.
but most of the time, dia dgn hal dia la.

ni cerita beberapa hari lepas.
ptg balik tadika, izzat akan main kat luar umah. riadah...
tapi satu hari tu, hujan... maka takde ler main basikal...
sedang saya busy masak, tetiba nampak afikah, anak jiran sebelah, sebaya izzat, depan pintu.
jemput la dia masuk 😌.
bila da gitu, izzat ajak la afikah main sama2.
then, mula la izzat keluarkan meja, kerusi, buku & pensel warna kakak syuhada.

Bila Izzat Buat Study Group Kat Rumah

Bila Izzat Buat Study Group Kat Rumah

sweet kan?
ibu like lah kalau gini elok nyer...
sama2... khusyuk betul dua2 nyer.

kalau la umah saya ni besar skit, memang saya suh kawan2 anak2 saya main kat umah je.
selamat.
dekat dgn saya.
terjamin keselesaan 👍.
then kalau kakak2 nak belajar sama2 kawan, dtg la umah.
sediakan tempat, suasana belajar, makan minum semua nyer la.
yg penting, belajar!
tapi apakan daya, umah kecik sekangkang kera je.
takde laman yg luas.

ok la. sampai situ jer throwback pagi ni.
mau sambung operasi superMak hi hihi...

bye!

Photobucket

11 comments:

  1. Sronoknya. Sejuk hati tgk ank duk mnulis :)

    ReplyDelete
  2. fokus seungguh dedua org tu.. hihihi..

    ReplyDelete
  3. Sweet2! hehehe, bagus2, belajar pandai2 okayyy~

    inshaALLAH, murah rezeki nanti dapat rumah luass lagi kannn ~

    ReplyDelete
  4. Seronok tengok anak2 rajin macam ni kan?

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete
  5. rajinnye..kecik2 dah buat study group ye? hehe

    ReplyDelete
  6. Amboiiii, khusyuknya dua orang tuu. Hihi

    ReplyDelete
  7. Suka kalau anak-anak main dan belaar depan mata.. rasa selamat je.. Tapi tulah apakan daya kan Aida..

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)