Wednesday, November 16, 2016

Ibu Beri Kelulusan Menconteng Dinding Sesuka Hati

assalamualaikum...

pagi yg indah di seremban ni hah uolls.
alhamdulillah 👍.
moga berterusan la keindahan ni.

mau la citer, isnin lepas amik result exam akhir thn izzat.
aduhai syg ku izzat... dpt no 5 drpd 5 student kelas 4 thn di tadika izzat.
ticer kata ~ time exam, izzat berangan. lambat buat exam hingga time abis.
ada byk soalan izzat tak jwb hu hu hu 😊.
ticer izzat komen, sebeno nyer izzat boleh buat. bila ngajar izzat, dia faham.
but when it comes to kena buat keje bertulis, dia memang tak brape minat.
lambat dia abis kan keje.

hu hu hu izzat oh izzat...
tapi takpe la, izzat ni kat rumah pun tahap konsentrasi dia utk belajar lom ada.
main and main and main aje :)
melompat sana. melompat sini. karate kakak. dok ngusik kakak hi hi hi...
ok la tu syg ku izzat.
yg penting sekarang izzat da petah bercakap. tu yg ibu sgt happy 💗💙💗💙.
yg lain ~ ibu k.i.v until further notice yer.

and ntah nape, one day izzat conteng dinding bilik kakak2.
and saya rasa ~ ok je. conteng la. dinding tu pun memang tempat kakak2 dulu menconteng.
saya terasa nak biarkan je dia tulis-tulis kat dinding tu.

Ibu Beri Kelulusan Menconteng Dinding Sesuka Hati
hamboi... khusyuk nyer izzat ku darling...

Ibu Beri Kelulusan Menconteng Dinding Sesuka Hati
bila terperasan ibu ada situ, mula ler dia buat senyum meleret dia tuh :) hu hu....
mana ler si ibu tak cair meleleh !

demi nak izzat pandai tulis, ibu korbankan dinding ni utk izzat yer...
yg penting, izzat mau tulis.
pandai tulis.
cantik tulis 😍.

.... in shaa Allah !

Photobucket

9 comments:

  1. Dinding dan bebudak memang xle dipisahkan.. hehehe

    ReplyDelete
  2. hehehe.. demi anak kan.. kite terima seadanya.. eyda ramai anak buah. dulu dkt rumah abah eyda penuh dgn contengan diaorg... hehhee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memula nak halang.
      Tapi... lihatkan kakak2 pon nyonteng situ, bagi la peluang kat ijat plak.
      Bleh cat balik...

      Delete
  3. anak-anak saya pun belajar menulis di dinding.
    bukan setakat tulis ja, gambar family kami pun anak-anak lukis kat dinding..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow mesti menarik tu Ann.
      Kekadang benda gitu yg buat kita tersenyum kan :-)

      Delete
  4. assalamualaikum aida...budak2 mmg suka menconteng ni ...x kira tempat janji dpt juga menconteng...dinding rumah mmg dah jadi feveret mereka...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang.
      Bagi le kertas byk mana pon, dinding jugak jadik pilihan utama.

      Delete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)