Thursday, November 24, 2016

Majlis Graduasi Tadika Damai Cemerlang - Izzat

assalamualaikum...

yahooo dah ari khamis, alhamdulillah.
esok last day keje and then weekend πŸ˜ƒ i like weekend...
nak citer kisah graduation ijat last saturday uolls. akhirnya ijat selamat abis sessi belajar umur 4 thn.
tak sabar tunggu hari sabtu tu.
ijat buat persembahan kan. excited la si ibu ni hah...

Majlis Graduasi Tadika Damai Cemerlang ~ Izzat

pagi tu kami sekeluarga bangun pepagi.
pendaftaran di King's Hotel kul 8 pagi. kami tiba lewat skit lebih kurang kul 8.30 pagi.
hotel tu dekat aje, less than 10 minit da sampai.
sampai aje kat tingkat 3 hotel, lif terbuka aje terus la nampak teachers ijat, menyambut kami.
ijat apa lagi, terus peluk kaki saya erat!
hadoi lah saya da tau pasti ada drama jap lagi uolls...

ye saya... ijat langsung tak nak lepaskan kaki saya.
"ijat tak nak. ijat nak ibu. ijat nak balik..." 😭
menangis-nangis la ijat pagi tu. peluk saya dgn erat. silih berganti teachers ijat dtg memujuk.
tapi tak berjaya. masa tu dlm hati saya da sedih dah. mcm takde peluang nak tgk ijat buat persembahan 😞. takkan nak paksa dia, kesian lah ijat, kan....
then dtg sorang teacher ijat, "saya amik je dia ye kak. nanti dia ok la."
saya dgn rela hati melepaskan ijat dari pelukan, pass pada teacher.
"moga elok la ye anak ibu..."

firstly, anak2 tadika semua naik pentas, utk nyanyi lagu negaraku & melaka maju jaya.
ijat was not there, ijat masih menangis di tempat tukar baju.
then, ada persembahan anak2 taska umur 3 thn. nampak ijat masih lagi teresak-esak di tepi pintu.
teacher sedang pujuk... hu hu hu sayu hati ku ini!
then saya kuatkan hati lagi utk biar dia bertenang...
selepas lebih kurang 15 minit kot, nurin nampak ijat dah pun start bermain dgn kawan2.
yes. bila saya jeling, alhamdulillah, ijat sedang dok gelak dgn kawan2 nyer.

Majlis Graduasi Tadika Damai Cemerlang - Izzat

Majlis Graduasi Tadika Damai Cemerlang ~ Izzat

sempat la ibu & kakak2 wefie kan. hati da gembira sebab ijat dah ok.
and lepas tu ijat buat 2 persembahan menari ~ 2 lagu 🎢🎢🎢🎢.

Majlis Graduasi Tadika Damai Cemerlang - Izzat

Majlis Graduasi Tadika Damai Cemerlang - Izzat

Majlis Graduasi Tadika Damai Cemerlang - Izzat

saya ada amik video penuh ijat menari 2 lagu tu.
jadi kenangan di masa depan kan. alhamdulillah...
and lepas tu, ijat sgt good mood. main sana. main sini... he was so happy !

Majlis Graduasi Tadika Damai Cemerlang ~ Izzat

Majlis Graduasi Tadika Damai Cemerlang ~ Izzat

Majlis Graduasi Tadika Damai Cemerlang ~ Izzat

lebih kurang jam 11.00 pagi, semua persembahan dan penyampaian hadiah da abis.
haruslah ijat takde hadiah, exam pun tak abis buat kan.
takpe la dik, ibu faham hi hihi...
then akhir sekali, semua anak-anak naik pentas nyanyi lagi perpisahan & sahabat.

Majlis Graduasi Tadika Damai Cemerlang - Izzat
bukan main ijat ke kiri dan ke kanan... comel !

Majlis Graduasi Tadika Damai Cemerlang - Izzat

Majlis Graduasi Tadika Damai Cemerlang - Izzat

Majlis Graduasi Tadika Damai Cemerlang ~ Izzat
gambo ni nurin yg snap kan.
geram nyer la hai ijat... ibu da elok senyum, ijat jelir lidah la plak 😠.
tapi tu la, ibu nak share jugak gambo kat banner tadika ni...

abis la citer ijat graduation.
and tamat la ijat skola di usia 4 thn.
sgt byk perubahan positif ijat dari awal tahun hingga sekarang.
tak rugi la saya anta dia ke tadika di usia 4 thn. cara dia berkawan pun sgt la baik.

alhamdulillah.

Photobucket

7 comments:

  1. sronoknya dah grad. tahun depan masuk drjh satu la ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lah Mek.
      baru grad tadika 4 thn :)
      next year baru nak masuk 5 thn hi hi...

      Delete
  2. alahai Ijat..teringat kat Danish haritu ms tecer nak amik pic grad kelas dia ramai2 dia buat perangai takmo bergambar..last day tecer bagi gambar kelas dia muka dia takde dia tanya danish mana..geramm..Ape2 pon tahniah Ijat..meriah sungguh majlis graduation Ijat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai iye ke...
      Itu la kan. Diorang ni bukan nyer boleh dia agak2.
      Ikot mood...

      Delete
  3. Cepatnya die member kan..

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete
  4. sayu hati kan tgk anak nangis..tp ibu kena kuat..huhu...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. Best ijat ye menyanyi dan bergembira bersama kawan-kawan..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)