Tuesday, November 22, 2016

Resepi Kopi Ais Terbaik !

assalamualaikum...

ptg ni sgt happy. siapkan keje lebih dari target, alhamdulillah...
senang hati nak present time meeting jumaat pagi nanti.
keje siap barulah blogging. jgn keje ke mana ntah, blog ber update sentiasa 😏.
byk nak update pasal emas powergold, tapi xde time karang ayat.
so saya copy & paste skit la info yg saya dpt pagi tadi.

"Makluman terkini saya terima dari Dato' Daud Che' Ngah dlm kursus Umrah semlm 19.11.2016 (Sabtu) berita yg baru d terima  dari jemaah umrahnya  d Mekah, kita d nasihat kan membawa duit dlm nilai rial atau us dolar tunai yg telah d tukar trlebih dahulu d Malaysia. Kerana  money changer d sana tidak mahu menerima ringgit malaysia...sekian utk makluman jemaah Group Umrah kita."

fikir-fikirkan la ye betapa nazak nyer RM kita 😩.
pelbagaikanlah simpanan masa depan uolls...
dlm bentuk RM ~ insurans pendidikan anak2, tabung haji, sspn...
dan juga dlm bentuk emas ~ goldbar, dinner atau brg kemas. sebaik2 nya utk simpanan goldbar & dinar la.
just imagine la kan, kita da ada simpanan dlm bentuk goldbar / dinar utk umrah & haji. memang da 3-4 tahun kita menyimpan. now nak gi umrah, tukarkan kpd RM atau bwk aje emas tu ke sana...
di sana terus tuko kpd rial. hmmm... mudah kan 👍 .
mari la wasap saya 012-6823611 utk simpanan emas pertama uolls:

  • simpanan utk tunaikan haji / umrah
  • simpanan utk pendidikan anak-anak

join ahli dan terus dpt harga murah :)
hmmmm kalu da start menulis pasal emas, dari tadi kata takde idea nak karang ayat, terus jadi entri panjang hi hi hi...

resepi kopi ais terbaik

kopi ais saya memang gini uolls.
tak kira la ~ kopi ke, milo ke, nescafe ke...
jgn kata kat umah, kat ofis pun sama aje. terlupa !
lelebih plak ofis ni air-cond nyer mak aii ~ sojuk bonaaaa...
memang kopi ais versi air-cond la 😤.

bye!

Photobucket

16 comments:

  1. samala kat campus miza pun sejuk sangat sangat !
    miza nak ajak join givwaway miza kalau sudi ye ^ ^
    http://akugadiskacamata.blogspot.my/2016/11/giveaway-miniature-photography-by-waza.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah miza.
      akak join ekk later :)
      tq for dropping by.

      Delete
  2. hihihi.. samala.. kadang2 sampai terlupa nak minum..hihu..

    jemput singgah blogshop saya, intai2 instant shawl, blouse..

    http://sharinginfoz.blogspot.my/

    exchange link juga nak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? tu la anak baru tiga, aida da gini.
      agak nyer kalu anak enam, beku terus kopi tu kat situ :) ha ha

      Delete
  3. Hahaha..sama la kita. Kunun2 nak minum air panas. Sekali lupa, terus sejuk. Terpaksa tambah ais untuk bagi sejuk betul. :p

    ReplyDelete
  4. kadang teringin nak minum kopi sebab bau dia sedapnyaaa tpi tak boleh selalu sebab nanti mesti sakit kepala

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali boleh mila.
      selalu sgt memang sakit kepala, sama la kita.

      Delete
  5. Hihihi..
    AM minum air sejuk sekali je sehari..
    Lain2 minum air masak biasa je..

    Posting terbaru AM
    6 makanan penyebab sakit sendi


    Ikhlas dari
    AlongMisuari.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. x elok sgt num air sejuk ni.
      x digalakkan.
      kat umah aida memang xde air sejuk, anak2 dipaksa num air suam aje :)

      Delete
  6. Haha. Lawak bab resepi kopi ais tu. 'Naturally sejuk nampaknya :D

    ReplyDelete
  7. hahha, sejuk sebab windy :) same la kak, mek pn cam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mostly kita sama :)
      mak-mak ler kata kan hi hi...

      Delete
  8. kopi sedap diminum panas dan sejuk..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida prefer panas.
      Lalu kat tekak alangkah sedap nya.

      Delete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)