Thursday, December 01, 2016

Pilihan Sendiri : Ringan Atau Berat?

assalamualaikum...

ada masa skit ni.
nak share je image bwh ni.
lama da simpan dlm draft... takde pe nak citer mlm ni, up la kan.


yes kan. kadang2 dlm hidup ni, ringan atau berat, bergantung kepada pilihan kita.
mcm saya ni hah la... masih mcm2 hal nak ringan aje, amik ringan aje...
meskipun sebeno nyer tau hakikat sebeno nyer... tapi tu la 😢.

mcm dlm image atas tu, slowly naik tangga akhirnya sampai dulu.
instead of menunggu di bawah sekadar nak bersenang-lenang naik eskalator.
berat ~ tapi cepat.
ringan ~ tapi lambat!
dlm masa menunggu tu, mungkin peluang yg dtg kita terlepas, kan?
dlm masa menunggu tu, kita da buang byk masa yg bermanfaat...

moga kita ni menjadi org yg baik dan lebih baik dari hari ke hari... aminnn...

Photobucket

1 comment:

  1. Deep kan maksud gambar ni..

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)