Jan 3, 2017

3.1.2017 : Bersekolah La Sayang Ku Dengan Gembira

assalamualaikum...

hari baru...
tahun baru...
semangat baru !
hari ni bermula setelah berminggu-minggu kita tunggu.
nak siap kan tu... siap kan ni...
utk anak itu... utk anak ini 😍
alhamdulillah... selamat da anak2 saya ke skola pagi td.
kakak-kakak anta kat pintu skola mcm biasa. diorang da tau dah kelas diorang kat mana.
izzat pon anta depan pintu pagar je. izzat was so good 👍.

persediaan anak ke sekolah
anak-anak dara saya ~ darjah 4 & darjah 6 thn ni...
da besar. da cantik & jelita 😀.
persiapan mereka da lengkap awal bulan Disember lg.

stiker nama persediaan anak ke sekolah
stiker nama persediaan anak ke sekolah
perkara wajib !
tiap tahun memang saya tempah stiker nama utk anak2 bertiga.
da tak larat kot nak menulis nama diorang 😅.

persediaan anak ke sekolah
mana yg perlu di bubuh nama ~ ditampalkan nama diorang...

and satu perkara yg saya takkan lupa nak buat ~ shopping bundle !
tiap tahun, awal2 saya da ke mydin beli alatulis anak2 secara bundle.

persediaan anak ke sekolah

persediaan anak ke sekolah
ntah betul ntah tidak. 2 kali tanya adik kaunter, iye ke harga ni? nyesal tak amik byk dik oii!
6 kotak pensel 2B ni saya beli bundle ~ RM8.90 je 😳

persediaan anak ke sekolah

paling akhir ~ membalut buku. thn ni balut buku utk 3 org anak2.
izzat punyer buku pun, tadika sarankan utk balut.
seharian membalut buku, sakit pinggang tahap tertinggi mlm tu 😣.

PASTI Pusat Asuhan Tunas Islam

PASTI Pusat Asuhan Tunas Islam

PASTI Pusat Asuhan Tunas Islam

PASTI Pusat Asuhan Tunas Islam
buku PASTI sgt bagus.
ni baru saya tunjuk kulit luat. lom lagi kalau uolls selak dlm nyer. terbaik.

yes. izzat join PASTI thn ni in shaa Allah.
dlm entry yg lepas, saya ada inform yg izzat bertukar tadika sebab faktor logistik.
PASTI ni hanya 5 minit aje dari ofis mr.asben. alhamdulillah.
permudahkan kami sekeluarga.
jarak dgn skola agama kakak2 pun lebih kurang 5 minit jugak.

tapi memang da niat utk hala kan izzat ke aliran agama.
akademik seimbang utk izzat, anak lelaki tunggal saya...

mengharapkan tahun ni menjadi tahun yg cemerlang utk anak2 saya.
saya akan mencari sebyk mana masa yg saya ada utk diorang.
sama2 la kita semua ekk 👍.

till then, bye !

Photobucket

1 comment:

  1. Sha pun hantar Amani dan Imani ke PASTI..
    Ini je yang paling dekat dan available untuk Sha..
    Alhamdulillah pengajian dia untuk pelajar 4,5 dan 6 tahun berbeza.. So pelajar tak adalah boring..
    Semoga dipermudahkan semua urusan aida, suami dan keluarga..

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)