Thursday, January 26, 2017

Resepi Sarapan Pagi | Burger Tangkap Muat :)

(7.30 pagi)
assalamualaikum...


roti gardenia 8 keping
daging burger 4 keping
cheese 4 keping
tomato 3 biji
bawang besar 4 biji
mentega
sos tiram
  • air fry daging burger 180'C selama 6-7 minit
  • letakkan daging tu di atas roti yg da siap2 disapu dgn mentega
  • caramelized onions ~ mentega cairkan. masukkan bawang besar yg dihiris. goreng sampai layu and naik bau. tuang skit sos tiram
  • tomato hiris
perhatian !!! jgn masukkan dlm oven butterfly semata2 utk cairkan cheese.
tidak boleh kerana nanti roti keras, cheese tak cair 😄.
tanpa minyak, panaskan aje kat pan. 
siap dah burger tangkap muat dgn pe aje ada dlm fridge di pagi hari.


sekian. tq for reading 😏.||

10 comments:

  1. Pagi ni saya sarapan biskut tiger je kak. Heheh
    Tunggu balik rumah lah baru blh mewah sikitpun.. :P

    ReplyDelete
  2. tangkap masuk mulut pun kenyang..hahaha

    ReplyDelete
  3. umm..sedap ni. bole try jugak nanti ni

    ReplyDelete
  4. tetiba lapar tengok burger ni.. hehe

    ReplyDelete
  5. Salam Aida..tq sangat2 sbb blogwalking ke blog saya..mmg dah kurang update blog sbb geng2 blog senagkatan pon ramai dah tak aktif..hihi..apepon, moga tak tenggelam terusla blog lesayangan saya tuh..agagaga..nway, menu awk ni mmg menarik..ringkas jek tp dah mengenyangkan ye tak..=)

    ReplyDelete
  6. oven butterfly?...macam pernah dengar, tapi burger tangkap muat tu menggodalah.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)