Jan 3, 2017

Pencetus Ummah In The Making :)

assalamualaikum...
bayangkan ijat yg tulis ni dlm diari dia 😀.
saya Muhammad Izzat.
panggil saya ijat.
ari ni saya mula skola di PASTI.
ayah ibu saya nak PASTIkan saya ni menjadi Pencetus Ummah satu hari nanti.

PASTI Pusat Asuhan Tunas Islam
lepas da bersiap, saya releks di kerusi feveret, tonton kartun jap.

PASTI Pusat Asuhan Tunas Islam
saya sebeno nyer masih mood cuti skola.
tapi apakan daya, cuti skola da abis...

PASTI Pusat Asuhan Tunas Islam

PASTI Pusat Asuhan Tunas Islam
saya tahu tanggungjawab saya besar ari ni.
saya kena gi skola. saya kena gi skola.
skola baru.
kawan baru.

okeh okeh...
itu ajer la izzat boleh tulis ekk.
back to ibu 😎.
saya seram jugak nak anta izzat ke tadika. jgn la izzat menangis ke hape ke kan. aduhai.
dlm kereta izzat byk diam kan diri dalam perjalanan.
hampir nak sampai tadika, baru la dia cek beg dia.
sampai aje kat depan tadika, ada sorang anak solehah tu, menangis-nangis!
meraung-raung tak nak masuk pintu tadika. aduhai... sian mak abah dia. rasa nyer anak 4 thn tu.
looking at that scenario, saya jeling kat izzat, dia tgk aje kawan dia tu.

slowly saya approach dia utk keluar kereta.
and agak slow jugak izzat pakai selipar dan keluar dari kereta...
berjalan slowly pimpin tgn saya ke arah pintu pagar tadika.
he was very good. ohsem!!! salam and cium tgn ustazah...
saya pass beg pada ustazah, dan serahkan tgn izzat utk dipimpin ustazah pula.
terus izzat masuk ke tadika dgn aman dan damai...

sayu hati... da besar dah baby boy ibu. good boy.

and utk izzat thn ni. preparation agak ke hadapan skit.
selain drpd balut buku, PASTI sarankan agar semua kelengkapan ditulis nama, include alatulis.
legaaaa... sebab ada stiker nama kan.

persediaan anak ke sekolah

persediaan anak ke sekolah

kat tadika dimaklumkan ada disediakan alatulis.
but, sebagai encouragement, saya sediakan juga utk izzat. bagi dia semangat!
sgt tak sabar nak jemput izzat balik ptg nanti.
nak tunggu cerita dia pasal skola...

Photobucket

2 comments:

  1. Good luck izzat... moga jadi anak yang soleh... seronok pi sekolah jumpa kawan-kawan kan...

    ReplyDelete
  2. besar dah handsome boy nie..
    selamat belajar izzat..

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)