Thursday, January 05, 2017

Rumah Nelayan Terbalik & Kingdom Of Sharks di MAHA 2016

assalamualaikum....

😁 hi hi last part of experience kat MAHA 2016 ari tu.
MAHA 2016 pun da lama abis, masih la x abis citer ha ha ha... tertinggal dlm draft!!
ni part 4. yg lain bleh klik SINI kot. sharing saje-saje...
moga-moga terbangkit la semangat nak ke MAHA 2018 nanti, kalu ada ler.

lepas kami da kesakitan kaki dan kepenatan badan jalan-jalan kat laman ternak, melawat haiwan-haiwan ternakan, kami balik ke laman perikanan semula.
masa tu da lewat ptg. masa utk berehat dan amik tenaga utk balik seremban.
kan da citer kat entry INI bahawa abg ipar saya buka gerai di MAHA 2016.
memang tiap tahun abg ipar saya berniaga di MAHA.
kali ni... RUMAH NELAYAN TERBALIK 👍. terbaik lah produk abg ipar saya thn ni.

Rumah Nelayan Terbalik & Aquaria di MAHA 2016
ni la dia perniagaan abg ipar saya.
sebuah rumah terbalik. sungguh la saya bangga.

Rumah Nelayan Terbalik & Aquaria di MAHA 2016

Rumah Nelayan Terbalik & Aquaria di MAHA 2016

Rumah Nelayan Terbalik & Aquaria di MAHA 2016

simple... but marveles. saya pun sebeno nyer xde experience masuk rumah terbalik.
so ni la first time. and always yg pertama tu la yg terbaik, kan 😍.
anak2 saya bertiga tu, mentang2 la pak long dia yg punyer rumah terbalik tu, berulang kali kuar masuk.
meramaikan org yg masuk dlm tu.
nampak simple je rumah terbalik tu, but nak menzahirkan idea yg ada dlm fikiran hingga terhasilnya rumah terbalik tu, memang sukar.
perlukan perancangan yg teliti 👍.

and nak dijadikan cerita, izzat's favourite place adalah kingdom of sharks 👇.
pintu masuk nyer da menarik perhatian, kan.

Rumah Nelayan Terbalik & Aquaria di MAHA 2016
perasan tak tu izzat?
seluar merah. sport shoe biru, baju belang hitam merah & topi boboiboy...
5-6 kali di kuar masuk kingdom of sharks ni.
hingga kakak penjaga pintu tu pun da kenal dia.

Rumah Nelayan Terbalik & Aquaria di MAHA 2016

Rumah Nelayan Terbalik & Aquaria di MAHA 2016

Rumah Nelayan Terbalik & Aquaria di MAHA 2016

Rumah Nelayan Terbalik & Aquaria di MAHA 2016

Rumah Nelayan Terbalik & Aquaria di MAHA 2016

memang la interesting dlm ni. kebetulan ada show citer Finding Dory.
melekat terlekat izzat dlm tu. sib baik takde limitation of time & free entry.

Rumah Nelayan Terbalik & Aquaria di MAHA 2016

Rumah Nelayan Terbalik & Aquaria di MAHA 2016

abis dah citer saya pasal MAHA 2016.
tau dah kan kenapa kena spend seharian di MAHA?
rugi la kalau gi kejap-kejap je, unless rumah korang dekat.
mcm adik saya, rumah di kajang, 3 hari kot ke sana bwk anak2.
bertuah la...
saya simpan cita-cita, the next Maha,in shaa Allah, nak tido umah adik.
nak spend lebih byk masa di MAHA. MAHA 2016 ni rasa nyer saya round x sampai 50% area MAHA.
sape lg kalau x support industri negara, kita la kan...

ok. till berjumpa lagi dgn MAHA, tu ajer la memori MAHA yg saya boleh share.
moga beri manfaat in shaa Allah. bye!

Photobucket

6 comments:

  1. saya rumah dekat pun tak pergi..huhu..camne..ramai sgt2 orang, husband pun tak rajin nak tempuh jem & sesak..

    ReplyDelete
  2. Tak berjaya pergi ke sana.. gara-gara kesihatan yang tak mengizinkan.

    ReplyDelete
  3. Ala.. Sha xdapat nak gi..
    Tapi yang 2016 nie memang meriah dan ohsem..

    ReplyDelete
  4. bestnya MAHA 😍 kalau rumah dekat mmg sy dah pegi ni

    ReplyDelete
  5. Mcm pening pulak nak pikir mcm mana naj bergambar kat rumah terbalik tu...kena terbalikkan kamera yeh Aida ...

    Tak pernah pergi MAHA pun

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)