Tuesday, February 14, 2017

Char Kuew Teow Tsunami Di Restoran Chaq Corner ::: Feed The Hungry :::

(9.18 pagi)
assalamualaikum...
matahari nun tu hah da menyinar dgn megahnya... alhamdulillah.
cuaca kat melaka pagi ni, cerah.
tapi... nampak satu kumpulan awan kelabu yg sgt besar berarak laju jer tu hah.
kalau dari pandangan mata bukan saintis saya ni, awan tu berarak ke area mitc. bukit beruang gitu 😎.
hi hi hi...

pagi ni nak citer santai-santai pasal makan-makan kat melaka ni.
restoran ni saya tau pon dari timeline fb. viral kata nyer...
da lama plan dgn mr.asben nak ke sini, beberapa kali la tak kesampaian tau hu hu hu...
akhirnya...

Char Kuew Teow Tsunami Di Restoran Chaq Corner ::: Feed The Hungry :::

Char Kuew Teow Tsunami Di Restoran Chaq Corner ::: Feed The Hungry :::

lokasi Chaq Corner ialah di jalan TU 41, taman tasik utama, ayer keroh.
di mana? belakang area mitc.
kalau dari trafik lights simpang empat mydin, uolls nak masuk mitc ke kanan kan?
1ke kanan and 2terus jumpa roundabout. 3terus lagi yer.
hingga nampak kedai makan ikan bakar malim, 4terus masuk simpang kiri depan sikit tu.
teruskan perjalanan uolls. dah nak sampai dah... depan skit, perhatikan sebelah kiri korang ekk.
Chaq Corner ni bebetul berdepan dgn just nice coffee house, across the road 😍😍😍.
memang nampak la...

opening hours Chaq Corner :

  • Rabu hingga Isnin : 3 ptg hingga 1 pagi
  • Jumaat : 3.30 ptg hingga 1 pagi
  • SELASA TUTUP


Char Kuew Teow Tsunami Di Restoran Chaq Corner ::: Feed The Hungry :::

Char Kuew Teow Tsunami Di Restoran Chaq Corner ::: Feed The Hungry :::

Char Kuew Teow Tsunami Di Restoran Chaq Corner ::: Feed The Hungry :::

Char Kuew Teow Tsunami Di Restoran Chaq Corner ::: Feed The Hungry :::
izzat la punyer angkara.
dipaksa nyer amik gambo burung dia ni 😃.

Char Kuew Teow Tsunami Di Restoran Chaq Corner ::: Feed The Hungry :::

Char Kuew Teow Tsunami Di Restoran Chaq Corner ::: Feed The Hungry :::
Char Kuew Teow Tsunami Di Restoran Chaq Corner ::: Feed The Hungry :::
ni la dia char kuew teow tsunami Chaq Corner...

yg frust masa ni, kerang sudah habis!!! ni la haiwan utama char kuew teow kan uolls ?

Char Kuew Teow Tsunami Di Restoran Chaq Corner ::: Feed The Hungry :::

frust!
tapi tu la... sebab da sampai, da duduk... dah order. air pun da sampai masa tu, baru la adik tu inform kerang da abis ~ kita proceed jer la dgn order char kuew teow tu tanpa kerang.

kuantiti ? bagi saya and famili peminat tegar char kuew teow ni, sepinggan RM18 tu sorang boleh abiskan (masa nak order adik tu kata ia utk 2-3 orang makan 😅)...
rasa ? bagi saya yg peminat tegar char kuew teow ni, boleh laaaa... tak capai tahap wow la pada saya. takde cacat cela (just kerang takde !!!). kami menikmati nyer hingga ke helaian kuew teow terakhir 😋.

kat Chaq Corner ni ada byk lagi menu lain. nasi ayam nyer 👍👍👍.
western pun ada uolls.
kalu tetiba tersesat di melaka, boleh la uolls dtg makan sini ekk.

Char Kuew Teow Tsunami Di Restoran Chaq Corner ::: Feed The Hungry :::


... ok bye !

Photobucket

15 comments:

  1. mak aii..lagi terliur tengok ni..betul2 tsunami ni

    ReplyDelete
  2. Selalu gak gi area Mydin tu Aida kalau balik kampung. Menyinggah hihi.... Menarik jugak tengok kue Teow dia tu. Harga Rm 18 henggit ek. Ketam sekoq tu yg mahal kot.
    Tulah..... mak pun suka kalau kue teow buh kerang banyak banyak....Aduh sedapnya.

    Depa punya perut tu saiz budak budak kot gamaknya hihi.... makan sikit

    ReplyDelete
  3. Uisss siap ada ketam.. Sedap nye... tapi jauh la pulak kedainye.. hehehe

    ReplyDelete
  4. mahal gak rm18...hehe..area ikan bakar malim ye..next time boleh sekodeng..hehe

    ReplyDelete
  5. Bila tak de kerang, feel dia tak sama.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. memang tsunami la char kuey teow tu. dah telan air liur ja tengok ni ha. nak ke sana jauh nau. huhu

    ReplyDelete
  7. nice sharing kakak
    pertamakali tgk cha ko teow ketam nih..
    in shaa Allah kalau ke melaka boleh lah singgah.. masuk list jjcm.
    saya plg suka mkn cha ko teow area penang je.tempat lain entah la dah rasa mcm x ngam je. hiks..

    ReplyDelete
  8. Nama pun dah mengancam. Tsunami gitu. Mesti sedap ni

    ReplyDelete
  9. Lamanya tak makan char kuew teow,..terus jadi teringin :)

    ReplyDelete
  10. nampak memang kena dengan nama dia, ckt tsunami :D

    ReplyDelete
  11. Tk pernah lg tgk cahr kuey teow ade ketam ! Nmpk best. Melelh ayaq liuq! Mek tk prnh lg jumpa char kuey teow yg wow --'

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum kak. Saya dah pernah mkn sini. Okay la sedap. Hihi owner
    tu kawan husband saya. 😃

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)