Friday, February 10, 2017

Leqo Ball JDT Memang Rangup Di Luar, Lembut Di Dalam

(11.00 pagi)
assalamualaikum...
hari nan indah di melaka nan aman...
alhamdulillah. gembira... gembira bebeno sebab esok sabtu. releks kat umah dgn anak2 bertiga.

weekend ni dah ada plan ker uolls?
kekadang kita ni sbg ibu ayah jadik serabut kepala planning utk weekend.
nak bwk anak-anak jalan-jalan mana lah kan...

saya tak nak citer pasal jalan-jalan, nak citer pasal leqo ball JDT ni.
24 jam citer pasal jalan-jalan, mcm la byk duit sgt kan saya ni...
satu pek RM6 ada dlm 20 ketul bebola lekor kot. lebih kurang lah...
tapi skang packing nyer takde dah perkataan J.D.T tu. tinggal Leqo Ball jer...
ni saya beli kat ofismet tau. bukan kat kedai dekat-dekat sini.

Leqo Ball JDT Memang Rangup Di Luar, Lembut Di Dalam

Leqo Ball JDT Memang Rangup Di Luar, Lembut Di Dalam

saya guna philips air fryer tau. goreng tanpa minyak gitu...
nak test la kan, camne hasil nyer... lembut ke. keras ke. kering ke leqo ball tu.
saya air fry dlm 5 minit guna temperature 180'c.

Leqo Ball JDT Memang Rangup Di Luar, Lembut Di Dalam
hasil nyer is TIDAK KERING. yeszaaa...
rangup di luar, lembut di dalam spt yg diiklankan 👍.
memang sedap! recommended kat uolls.

apa yg saya nak kongsi lagi ialah 👇👇👇.

Leqo Ball JDT Memang Rangup Di Luar, Lembut Di Dalam
nampak ?
dlm pot air fryer tu meladung minyak!
cuba imagine, kita goreng dgn minyak makanan yg memang berminyak.

tu yg saya citer dlm entri INI bhw matlamat pemakanan sihat kita ialah cooking with less oil.
if can, TANPA minyak.
especially makanan gini. mana yg boleh kita kurang kan penggunaan minyak, kita praktik kan la.
makanan melayu kita ni ada lauk-pauk nyer wajib menumis. asam pedas, sambal tumis, kari, masak kurma...
kalau menyambal tu, tak terbit minyak org tua2 kata, tak sah! hi hihi...
ok tu jer nak share. and harap maklum saya bukan menjual air fryer ye 😂.
hanya la share kebaikan air fryer saje. mana la tau beri manfaat kpd frens yg ingin tahu.
bye....

Photobucket

21 comments:

  1. Replies
    1. ye. aida dgr ari tu jual kat MAHA.
      kat MAHA tu yg tuko nama. dibuang nyer JDT.
      sebab ditakuti semangat kenegerian timbul.
      ni yg aida dgr dgr la. tak tau le benar ke tidak.

      Delete
  2. Cuma air fryer ini kurang sikitlah ummphh dia
    Tapi utk kesihatan kita kena buatlah kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes kurang.
      kena main dgn suhu dan masa, kak.
      it will b perfect in shaa Allah.

      Delete
  3. Nampak macam keropok lekor rupa paras fish ball nie.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha iye, shikin.
      sebab ia di ball kan la tu yg aida berkenan nak membeli :)

      Delete
  4. Bagus guna air fryer ni ye..nampaknya kena beli jugalah satu nanti.

    Leqo ball tu pun nampak menarik

    ReplyDelete
  5. menarik leqo ball tu..comel2 plak tgk..hehe..air fryer lagilaa super menarik..lom ada rezeki beli lg..huhu

    ReplyDelete
  6. Haha promote air fryer sekali apa salahnya kan..benda bermanfaat utk kesihatan

    Mana nk carik leqo ball ni kt sini.Kopok leko memang peberet all d time

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida beli leqo ball ni dgn opismet, PK.
      kat luar tak terserempak la plak...

      Delete
  7. Sesuai untuk orang diet kurangkan minyak dalam masakan. Terbaik la sis

    http://axlensa.blogspot.my

    ReplyDelete
  8. First time tau wujudnya Leqo ball tuh. Hehe. Bagusnya pakai air fryer nih. Boleh amal gaya hidup sihat. :)

    ReplyDelete
  9. Leqo ball JDT? ok, first time dengar. OMG, selama ni sy bnyk mkn mknn berminyak. skrg dah kurang2 dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la nour, sama la kita.
      da umur byk ni, nak kena sihatkan lifestyle :)

      Delete
  10. menggoda sgt air fryer niii..macam menarikkk jek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida da digoda dulu lagi, idzwa.
      tu yg da beli :) ha ha...

      Delete
  11. Benda benda gini saya sukalah AIda.....bukan air fryer tu haha.... fishball tu. sedapnya. JUal kat mana benda tu AIda? Mcm kopok leko ek....

    Ada sedara cakap air fryer tu kalau goreng yg segera segera mmg cantik hasilnya. Tapi kalau goreng utk ayam fresh tak cantik sangatlah, dia cakaplah

    ReplyDelete
  12. oo akak beli di MAHA erk. saya tak jumpa plak. tp saya jumpa mcm nugget ke apa tp sayur sayuran lah. keluaran KADA punya. sedap gak

    sama lah saya pon guna air fryer philip gak. mmg tak pakai minyak. cik abe anti minyak.
    ayam ke ikan ke semua guna air fryer jah skrg ni..
    skali skali je guna minyak itupon utk tumis gulai, sayur, sambal
    minyak pon jimat..
    pakat pakat lah kurangkan penggunaan minyak
    bagus utk kesihtan
    dapat jimat belanja in shaa ALLAH

    ReplyDelete
  13. Menariknya keropok lekor bentuk bebola begini,..
    Saya pun sekarang ni, Aida. Apa yang boleh prepare guna airfyer, saya guna airfryer . At least kita tahu dah ada something yang disediakan dengan less oil. Healthier :)

    ReplyDelete
  14. Dengan airfyer philips ni, senang sikit nak prepare meals. Setakat nak goreng ayam, fries..tak guna minyak langsung pun tak pe :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)