Monday, February 20, 2017

Part 2 Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari

(3.30 ptg)
assalamualaikum uolls 😀.
nak sambung citer. da baca lom part 1 pagi td? hi hi hi...

so nak dijadikan cerita, disebabkan kekecewaan mlm tadi tak dpt nak jalan-jalan sepanjang sungai melaka, mr.asben pun terus kuar kan cadangan bernas pagi tu.
tak lengah-lengah, terus kejutkan anak-anak.
kul 7 pagi kami anak-beranak da menapak dah kat titi tepi sungai melaka ni uolls 👍👍👍.
mudah sgt. kuar ajer lobby hotel, across the road tu sungai. titi cantik ni is sepanjang tebing sungai tu.
ramai jugak org jogging along this titi. interesting.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

what a very good morning. aman damai... udara yg segar.
takde langsung bunyi kenderaan!
kebetulan akan lalu di area kampung morten...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::
Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::
salah satu daripada beberapa jambatan cantik di sungai melaka.
kami tak larat dah nak teruskan perjalanan, kita cross sini jer la ye anak-anak...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::
nice view, kan uolls? background hotel kami...
time ni kami da jalan agak jauh. time tu u-turn.
naik la this ohsem jambatan seberang sungai melaka...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

frankly speaking, ni la kali pertama saya bwk anak-anak jalan di kampung morten.
rumah melaka. rumah kampung. rumah papan...
sempat la explain kat anak-anak. sessi belajar di tepi sungai gitu 😎.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::
kampung morten...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

orait orait orait... perasan tak, kami lom breakfast!
kami berjalan kaki ke jalan hang tuah. depan tu ada kedai makan. jauh berjalan!???
yes. ada lagi few tempat yg dekat. mcm saya inform di entry part 1, keliling tu memang byk kedai makan dari pagi, tghari hingga ke mlm.
kami makan nasi lemak... roti canai... teh tarik... nescafe tarik.

then, kami balik ke hotel, kami ikut jalan lain. ikut jalan tun ali.
dulu masa zaman saya skola, jalan ni sgt la sibuk ! depan tu kat pirate park tu adalah bas stand lama.
tak secantik sekarang area ni. dulu comot!!! 😂

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::
izzat sambung tido lepas da kenyang ha ha ha...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

ok ok ok... da sampai hotel ~ swimming pool !!!
kali ni, ibu join 😂😂.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

tghari tu kami balik... cek out at 12 pm.
1 mlm yg sgt pendek tapi very nice...
plan last minute. plan tanpa byk perancangan seperti biasa2. just nak enjoy dgn anak-anak.

tu jer... moga ketemu lagi dlm entri holiday iyer. bulan mac nanti kot.
...bye!

16 comments:

  1. Alaa....kitorang x singgah pun kg morten ari tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun aida jalan tepi-tepi jer.
      next nak lepak minum-minum.
      kalau tghari skit or mlm, byk kedai makan kat kg morten ni :)

      Delete
  2. Bestnya dapat jalan. Saya sejak kawen susah nak berjalan sini sana. Maklumlah, husband saya jenis yang tak suka berjalan-jalan. Huhu.

    Jom masuk bloglist saya, http://lynk.my/w1cm

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami ni berjalan sebab anak-anak.
      saya sendiri memang tak boleh dok diam kalau tiba cuti-cuti panjang ni :)

      Delete
  3. Wahhh bestnya jalan2... tingin nak bawa Iman Firash bercuti dan berjalan2 macam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. firash da besar dah tu, farah.
      pasti best kalau jalan-jalan dgn dia.
      explore the world !!!

      Delete
  4. Hahaha sakan btul akak dengan anak-anak berendam dalam swimming pool, macam jakuzi la plak.. =)

    ReplyDelete
  5. sy wlau dh byk kali smpai Melaka tp x sempat nk ronda semua...hihihi

    ReplyDelete
  6. wah..bestnya..lama dah tgglkan melaka..:)

    ReplyDelete
  7. cantik2 rumah dekat situ, bestlah jalan2 tepi sungai melaka tu, ada masa bolehlah ke sana lagi nanti

    ReplyDelete
  8. cantikkkk..bestnya..hrp smpai jgk melaka nanti

    ReplyDelete
  9. Sha pun pernah singgah kampung Morten tu.. lawa2 umah dia..

    ReplyDelete
  10. Pernah jugak naik bot lalu Kg morten tu. Kena tido dekat hotel tu jugaklah nampaknya Aida, barulah boleh ronda ronda mcm Aida tu.
    Banyak aje tempat cantik sebenarnya kan kat Melaka ni.
    Wah bila dah kenyang mmg syok layan tido dan mandi ek

    ReplyDelete
  11. Bestnya p mandi.. Akak nampak mudah hihihihi dengan anak2 la..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)