Monday, February 13, 2017

Saya Memang Perfect !

( 9.00 pagi )
assalamualaikum 😊
isnin muncul semula. alhamdulillah...
sabtu & ahad lepas memang kami sefamili lepak umah jer.
just spend lunch hour tu ke kenduri kawin sekita melaka ni.
then, continue dok umah... kebetulan mr.asben donlod kat citer 'sayang papa saya tak?'
btol ke tak tajuk nyer tu hi hi hi yg hisham hamid & emma maembong berlakon.

cute citer nya. saya suka.meskipun masih lg memaparkan latar belakang org kaya, rumah mcm istana, but boleh la layan.sebab plot utama citer tu more kpd peranan pelakon tu masing-masing.mak mertua yg best ~ lakonan aida khalida. tak menunjuk-nunjuk. tak bias antara anak dan menantu.tapi dia melebihkan menantu drpd anak sendiri, which is saya sgt suka perkara tu.then anak lelaki yg sgt sporting. menerima isteri tu seadanya. melayan kerenah isterinya tu sepenuhnya.
memang byk perangai si emma maembong tu. duit.. duit... duit... kelakar
😄.
and.. tiap citer mesti ada pompuan penghasut lah, penggoda lah, batu api lah...peranan si azyan tu sgt besar sebenarnya. and cara dia berlakon pun kekadang kelakar ha ha ha...

memang tak berpeluang nak folo citer ni time siaran nyer.
selain drpd kakak2 yg memang dilarang tgk tv weekdays, saya sendiri pun most of the time memang tak dpt nak tgk pon ~ izzat & kartun 👶.

al-maklum, bila donlod drama tu, mana ada iklan!
bila takde iklan, 16 episod tu berterusan lah selagi tak pause / stop.
and memang terganggu la skit kerja2 yg sepatut nyer saya kasik settle ha ha ha 😂.
ada plak friends share di wasap group image 👇👇👇.

kalau ada la yg kata surirumah relax.
👆👆👆 relax ker tu? dpt le kekadang relax depan tv tgk drama kegemaran sambil minum kopi.
atau sesekali bff call dan chit chat kat phone 1-2 jam 😄.
selebihnya?

tak mudah kalau kita nak buat semua perfect.
saya rasa kalau surirumah sepenuh masa pun akan terasa tak cukup masa.
tapi deep inside us yg dipanggil ibu / emak / mama / mommy / ummi memang nak sgt jadik perfect nak buat semua keje rumah & layan anak2.
tak kira la yg keje 8-5 ke, yg keje shift ke, yg keje di rumah ke... kan?
harap dibantu jer lah oleh ayah / abah / papa / daddy / abbi 💚💚💚.
ibu plak tgh tgk drama hot kat tv kan hu hu hu...
now, parents di rumah wajib pula jadik cikgu kpd anak-anak.
pelajaran anak nak kena pantau hari ke hari...
hmmmm sungguh cepat setiap hari tu berlalu. terlalu byk perlu dibuat dlm masa sehari.

... bye !

Photobucket

7 comments:

  1. memang tak mampu nak jadi surirumah sepenuh masa ni kan. salute ibu2 sepenuh masa. kita yg separuh masa ni asal sempat sudah. pakai makan anak2 dan suami tak terabai harapnya :)

    ReplyDelete
  2. Saya pun layan jugak Aida cite tu.... Mula mula malas nak layan lelama tersuka pulak hihi.... Yelah mak mertua dia bestkan.... cantik pulak tu, berangan pulak nak jadi mak mertua mcm tu.... bergaya, aduh duh....duh, kalau suruh berangan haha....

    Nak dibandingkan mak mak yg bekerja dengan yg tak bekerja mmg le yg bekerja tu lebih bizi, mana nak mengurus kerja rumah lagi, mana nak bekerja lagi. Tapi mmg betul, kerja rumah mmg tak pernah habis

    ReplyDelete
  3. tak de relax nya kak. mcm di gambar tu lah xtvt seharian
    tapi kan serius bab minum kopi sambil bergayut tu. hiks..
    time tu pn kalau anak tak tidur dikacaunya juge.. dia pon kalut juga nk becakap

    ReplyDelete
  4. Drama ni saya ada rakam tapi ntah bila nak tengok. Siang dah bekerja, petang balik urus anak-anak. Memang rasa 24 jam tu tak cukup.

    ReplyDelete
  5. Saya pun layan gak drama tu sebab macam comel je citernya...selalu tak layan sangat lakonan emma nih.

    ReplyDelete
  6. Jadi surirumah memang tak ada erti kata relaks sebenarnya kan,...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)