Tuesday, April 11, 2017

Layan Panggung ~ Beauty & The Beast... Kimchi Untuk Awak!

(9:45 pagi)
assalamualaikum... ari ni awal bebeno masuk ofis.
menggeliat skit lebih kurang... abis kan saki-baki menguap di pagi hari.
plan plan plan what to settle.
minum pagi...

sudah ok... ada ruang dan peluang ni hah.
kasik up satu story jap. as usual, gambo da siap-siap upload awal-awal... 5-10 minit rangka isi dan publish 👌.

last 2 weekend, kami anak-beranak masuk panggung.
weekend tu tak ke mna-mana. weekend tu takde pe plan baik punyer... maka, lepak mbo melaka mall la 😄.
Layan Panggung ~ Beauty & The Beast... Kimchi Untuk Awak!

Layan Panggung ~ Beauty & The Beast... Kimchi Untuk Awak!
izzat dgn popcorn memang tak dok diam mlm tu. super duper excited!
tu yg amik gambo pun dia tak nak. tak sporting gitu!

Layan Panggung ~ Beauty & The Beast... Kimchi Untuk Awak!

ya Allah! best nyer la citer ni uolls. tgk plak dlm panggung, dgn sound system yg outstanding.
animasi nyer memang terbaik. saya sgt suka.
jalan ceritanya memang tak asing la bagi kita, kan... but setiap watak tu, meskipun watak-watak yg kita tahu, ia dibawa dgn sgt baik, bernafas baru.
beast tu uolls, sgt hensem as a beast ❤❤❤ scary but attractive!
yg menarik perhatian anak-anak saya ialah 4 watak sokongan ~ jam antik (cogsworth), teko (mrs. potts), candle stand (lumiere) dan bulu ayam (plumette).
comel dan animasi nyer marveles! sukses la menarik perhatian anak-anak. good job!
then, yg sgt memberi kesan ialah watak antagonis, gaston the hensem confident guy ha ha ha 😁.

Layan Panggung ~ Beauty & The Beast... Kimchi Untuk Awak!

memang kelakar la dia dan le fou tu. menjadik sgt. mcm dlm versi kartun 👍.
kita jgn lekatkan dlm otak versi kartun tau. kita tgk citer ni mcm ia adalah versi buku citer.
memang tak sama dgn citer kartun nyer lah. but still pada saya citer ni sgt best.
lagu-lagu yg sedap telinga mendengar 💖💖💖.

Layan Panggung ~ Beauty & The Beast... Kimchi Untuk Awak!

citer ni pada saya ok ok aje lah. takde wow factor sgt. and rasanya ia standard telemovie saje.
tak bermakna ia tak best ye. it was fun 😄.
dgn gaya poyo perasan hensem ala-ala korea si aiman hakim.
dgn pe'el emma maembong yg selamba... kita boleh agak dah lakonan menarik emma kan 👍.
ungku hariz yg kelakar ngalahkan jihan... especially tang dtg umah emma berbaju songket ha ha ha...
something yg kita tak sangka. terbaik btol la.

Layan Panggung ~ Beauty & The Beast... Kimchi Untuk Awak!
sharifah sakinah (min-ah 😃😃😃)as always ~ fun 👍👍👍. sgt suka lakonan dia.

ending nyer saya x suka! ending yg kelam-kabot nak abiskan citer.
another thing, saya setuju dgn siqahiqa, heroin tu patot dilakonkan oleh wanita tak berhijab yg berlakon berhijab.
berpegangan tgn... berpelukan... etc... etc... tak perlu la saya elaborate panjang hi hi hi...
emma maembong pun da respon publicly isu ni 😏.
paling menggoda kalbu ialah keindahan korea yg dipamerkan dlm citer ni.
bagi saya yg lom pernah lagi jejak kaki ke negara kimchi tu, memang la terasa teringin nak gi.
indah... saujana mata memandang Allahu Akbar 😍. untung la sesape da gi sana. indah!

2 mlm berturut-turut masuk panggung utk 2 citer ni.
something good... melarikan diri dari urusan dunia yg tak abis-abis. alhamdulillah.
looking forward utk family time dlm panggung lagi. tgk citer yg sesuai...
bye!

11 comments:

  1. Bestnya..Sharifah Sakina kalau berlakon memang gitu..dulu yang drama girlfriend dari neraka pun dengan aiman ni..kelakar gile

    ReplyDelete
  2. Terima kasih daun keladi...
    Nanti aida balas kunjungan ye :)

    ReplyDelete
  3. ala macam best je beauty and the beast...tapi ed xmo bawak pegi tgk..huwaa..

    ReplyDelete
  4. Memang dua cerita nie, cerita pecah panggung.

    ReplyDelete
  5. wah bestnya tgk movie.. sy dah lama x masuk panggung ni..teringin la plak.

    ReplyDelete
  6. Semua org kata best cerita beauty and the beast tu. Ana tggu dekat astri best je lah nampaknya. Belum boleh masuk panggung lagi =)

    ReplyDelete
  7. ni yang jeles ni
    lama dah tak masuk wayang, nak pulak kat klate ni takdak panggung wayang

    ReplyDelete
  8. heeee alaaaa CT xde chance lagi nak tngk.. nampak dah bayangan kena donload je ni sebab xdan nak pi tngk.. kimchi tu biasa2 je eh.. ada kawan ckp syioook sngt2..

    ReplyDelete
  9. bestnya..saya dua2 pun taktengok lagi

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)