Wednesday, May 24, 2017

Apa Pun Yang Kita Buat, Orang Lain Akan Tetap Mengata !

assalamualaikum...

kul 5.11 ptg dah pun ni hah...
update blog jap. pastu trus nak racing amik ijat terchentaaa...
ari ni mau masak daging kicap & sambal terung. sayur to be confirmed 😃.

nak selit sikit cerita-ceriti pengajaran ptg ni...
muhosabah diri sendiri.

naik salah... tak naik pun salah...
naik berdua salah...
naik salah sorang pun salah!

hakikat yg mesti kita tahu. 
sebaik mana pun perbuatan kita, kita tetap takkan dpt memuaskan hati segelintir org.
ada aje modal nak mengata... tanpa tahu apa keadaan yg sebenar.
kekadang saya sendiri pun, pandang org lain serba tak kena aje hi hi hi...
then, bila sedar diri, tarik balik sangkaan dan kata-kata tu ha ha ha 😅.
tu la... yg penting pada saya, kita jgn amik tahu hal org berlebih-lebih sgt.
jika perlu saje. kalau berkaitan kita aje. 
then only baru kita boleh lari dari create persepsi buruk pasal org lain.

bersangka baik... bersangka baik... bersangka baik...
mudah-mudahan bila kita begitu, kita dpt jugak balasan baik dari org lain...

8 comments:

  1. kadang ada jugak yang sibuk menjaga tepi kain orang , pas tue tabur fitnah

    ReplyDelete
  2. Ya kena selalu bersangka baik.
    Tapi selalunya sangka buruk dulu yang kita fikir bila berlaku sesuatu.

    ReplyDelete
  3. Betul..bersangka baik selagi boleh..

    ReplyDelete
  4. Betul tu, Aida. Bersangka baik ajelah. Adakalanya memang begitu, buat apa pun salah. Ada masanya tak buat apa-apa pun jadi kesalahan juga! Peninglah kalau nak ikut sangat kata orang lain nih.

    ReplyDelete
  5. Jangan terlalu mendengar apa orang kata 😉

    ReplyDelete
  6. Betul sgt apa kita buat ada je x kena dorang punya pandangan masing2

    ReplyDelete
  7. Memang setuju sangat dengan gambar tu Aida.. Mulut orang nie, ada je yang tak puas hati..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)