Monday, May 22, 2017

Berkunjung ke Bayou Lagoon Park Resort, Melaka ::: Tawaran Hebat :)

(9.00 pagi)
assalamualaikum 😄😄😄.
pagi ni spt biasa anta kakak-kakak ke skola and pastu anta izzat ke PASTI.
then, di trafik lights simpang empat kampung tun razak tu, lampu merah...

alahai... cuti skola bulan mei nanti jatuh pada bulan Ramadhan...
if not, teringin juga lepak mandi-manda di bayou lagoon 😍😍😍.
bayou lagoon lah pilihan hati saya. waterpark nyer sgt la best 👍👍👍. recommended!

tu la... maka pagi ni nak citer-citer tentang keseronokan ke bayou lagoon ni.
bayou lagoon ni terletak di Lot PT 17178, Leboh Ayer Keroh, Hang Tuah Jaya, 75450 Ayer Keroh, melaka...
alamak! kat mana ni??!! 😄😄😄 di bukit katil la uolls...
tersgt la mudah nak mencari lokasi nyer... tepi jalan aje.
bayou lagoon ni adalah resort yg complete dgn semuanya ~ waterpark yg ohsem, penginapan yg selesa, convention centre, apartment nyer yg ala-ala resort mewah.
waterpark adalah tarikan utama uolls...




bayaran waterpark di hari bekerja (9 pagi - 7 mlm) :
  • dewasa : RM22
  • kanak-kanak : RM16
  • warga emas : RM11
bayaran waterpark utk hujung minggu & cuti umum (8 pagi - 7 mlm) :
  • dewasa : RM28
  • kanak-kanak : RM20
  • warga emas : RM14
waterpark ditutup hari Selasa ye (kecuali la cuti umum).
now, saya tempek gambo2 throwback keseronokan saya dan anak2 ke bayou lagoon.











tu baru waterpark... jgn risau, ada lagi lain2 tarikan keseronokan kalau uolls dtg bayou lagoon.
ni saya share few gambo dari website bayou lagoon.

games arcade room

gymnasium

9D motion theatre

magic art museum
dewasa : RM28
kanak-kanak : RM22

pastinya, utk rasa seronok... berbaloi berjalan ke Melaka, stay la di bayou lagoon 1 - 2 mlm.
hilangkan penat... merasai keselesaan menginap di bayou lagoon uolls...
di bayou lagoon ada lebih daripada 500 apartment yg pastinya serba lengkap dgn segala keperluan asas kita.
semua apartment ni ada 1 ruang tamu, 1 ruang makan & 1 ruang dapur.
ini memang sgt best kan? apa yg membezakan adalah keluasan apartment, bilangan bilik tido dan tandas.
  • Studio Room : 491 kaki persegi, 1 bilik tidur & 1 bilik mandi
  • 2 Bedrooms apartment : 722 kaki persegi, 2 bilik mandi
  • 3 Bedrooms apartment : 1007 kaki persegi, 2 bilik mandi
  • 3 Bedrooms penthouse : 1444 - 2015 kaki persegi, 4 bilik mandi & 1 bilik pembantu rumah

2 Bedrooms apartment

2 Bedrooms apartment

2 Bedrooms apartment

3 Bedrooms apartment

3 Bedrooms apartment

3 Bedrooms apartment

Studio Room Jacuzzi

rate stay di bayou lagoon bermula dgn harga RM207... tapi jika korang book Bayou Lagoon Park Resort on Traveloka, uolls pasti boleh dpt rate yg lebih marveles!

antara lain yg boleh saya citer, tentang makan, ada 2 tempat makan ~ Bayou Coffee House & Time Out Cafe (ni tepi swimming pool).

Bayou Coffee House

kata la nak buat family day ke, kursus, seminar, meeting ke... or buat majlis persandingan, especially org Melaka, jgn tak tau ye, bayou lagoon ada sediakan :
  • meeting room (lengkap dgn projektor LCD, skrin, tv dan lain-lain yg berkaitan)
  • convention centre yg berkeluasan 23,680 kaki persegi
  • ballrooms

ok. rasa nyer saya da citer kan hampir semua perkara yg best pasal bayou lagoon.
apa lagi.... selak kalendar & klik sini 😍😍😍
bye for now...

11 comments:

  1. Wishlist juga ni. Semua kata menarik dekat sini :)

    ReplyDelete
  2. wahhhhh!!!
    bestttnyaaa...klu buat family day dekat sini pun best ni kan..

    ReplyDelete
  3. ada jugak plan nak kesini aritu, fikirkan nak happykan budak2 je, tapi husb pulak mls nak jln jauh, nak lepak area sini2 je, tu yg ke cyberjaya jer perginya hikhikk

    ReplyDelete
  4. Nampak seronok jea lagoon park resort nie.. Nak kenyit2 mata dengan hubby la, ajak dia ke sini.. hihi

    ReplyDelete
  5. Okey fineee..nak pegi sebab ade baucer hotel rm500 but tak tahu nak pegi mana..

    ReplyDelete
  6. menarik tempat..tahun lepas ada beli voucher bayou lagoon nih tapi tak sempat pergi sebab sibuk dengan bermacam urusan, bagi adik ipar yang pergi. teringin juga nak kesini nanti bawa anak2

    ReplyDelete
  7. Saya dah pernah sampai sini. Kalau tak silap masa tu baru lagi. Memang seronoklah terutama kalau bawa anak-anak kecil. Sukalah mereka boleh mandi-manda di swimming pool yang ohsem.

    ReplyDelete
  8. Memang best.. nanti boleh stay sini pula kalau datang..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)