Wednesday, May 31, 2017

Izzat Setakat Bulan Mei 2017 ~ 4 Tahun 10 Bulan Yg Ohsem!

assalamualaikum.

ramadhan ke 5. alhamdulillah...
masih sihat...
masih bahagia...
sekeliling masih aman damai.
nikmat mana yg masih didustai? alhamdulillah 😍.

ari ni last day of Mei. ari ni tarikh adalah sgt special 😍.
special dlm hati...
tapi x dpt nak citer skang. perkara special lom terjadi.
nak cerita ceriti pasal izzat lah.
5 bulan dah izzat di PASTI. tuko ke PASTI awal thn ni.

Izzat Setakat Bulan Mei 2017 ~ 4 Tahun 10 Bulan Yg Ohsem!
aduhai... elok nyer izzat bergambo. nyer x tinggal 😄.

last year izzat dah pun join tadika, but saya tidak sgt homeschool izzat.
kalu frens yg ikuti kisah anak boy saya sorang ni, izzat dari segi percakapan, lambat.
di usia 4 thn, masih x byk vocabulary. pelat? yes. most of his words, saya je yg faham.

saya x putus asa. and x la rasa ralat izzat lambat fasih bercakap, mcm kakak-kakak nyer.
lain anak, lain pattern kan. yg penting sihat dan tiada masalah kronik.

sekarang. izzat da ok 80%. pelat masih ada. but, da boleh la borak dgn izzat.
from hari ke hari, dia semakin bagus.
sejak masuk PASTI, hingga kini izzat byk menghafal doa-doa, lagu-lagu zikir dan surah setakat sekarang is al-Fatihah.
memang tak betul lagi sebutan nyer. but kita faham la.

Izzat Setakat Bulan Mei 2017 ~ 4 Tahun 10 Bulan Yg Ohsem!

Izzat Setakat Bulan Mei 2017 ~ 4 Tahun 10 Bulan Yg Ohsem!
 writing skill izzat = terbaik.
righthanded. pegang pensel pun ohsem.
konsentrasi izzat bila menulis pun alhamdulillah.
sedaya mungkin dia nak tulis serupa dgn contoh tau... i like!

Izzat Setakat Bulan Mei 2017 ~ 4 Tahun 10 Bulan Yg Ohsem!
izzat suka mewarna. dia sgt enjoy.
yg penting, dia siap inform saya, "wane x buleh kuar, cigu kate tak shantek."
i like sekali lg.
sedaya upaya la dia mewarna dlm lingkungan objek tu. ohsem izzat.

and last week, merupakan exam mid-year utk anak-anak PASTI.

Izzat Setakat Bulan Mei 2017 ~ 4 Tahun 10 Bulan Yg Ohsem!

PASTI bagi izinlah untuk anak-anak bwk balik buku-buku utk ulangkaji.
aduhai... punyer la rajin izzat ulangkaji. bukan setakat ulangkaji dgn membaca, mana-mana latihan yg belum buat, abis dibuatnya... hadoi lah.
terutama matematik. izzat sgt minat matematik.
and according to cikgu izzat, kertas exam matematik nyer takde yg salah. alhamdulillah.
tgk la nanti camne keputusan izzat secara keseluruhan.

in short, saya amat berbesar hati dgn perkembangan izzat hingga ari ni.
anak boy saya yg sgt manja. yg sgt aktif. 
yg dulu saya pernah risau, usia 1 thn 3 bulan masih lom jalan!!!
yg dulu saya pernah risau, usia 4 thn lom fasih bercakap.
skang non-stop berlari melompat. skang non-stop talking and laughing and talking and laughing.
Allahu Akbar.... 

ok. tu jer cerita ceriti pasal izzat.
doa kan izzat terus sihat ceria aktif ye. aminnn...

😍😍😍

5 comments:

  1. Hehehe..anak bijak biasa buat ibu dia risau padahal takde ape pun ;)

    ReplyDelete
  2. Wah.. Bagusnya Izzat.. Gud luck boy for your exam..

    ReplyDelete
  3. Kawalan motor halus Izzat baguslah. Cantik dia tulis dan warna :)

    ReplyDelete
  4. Betul tu Aida. Lain anak, lain rezeki dan perangainya. Kita tengok apa yang terbaik untuk dia =)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)