Thursday, May 11, 2017

Kapten Pisang ~ Pisang Goreng Cheese No. 1 Di Melaka

(7.45 pagi)
assalamualaikum...
ari ni dari sebelum subuh tadi, bukit katil hujan 😍. sejuk la ofcoz.
memang lena muhammad izzat tido.
ibu izzat... konon nyer nak puasa ari ni. aduhai. celik mata kul 6.15 pagi. ape kes?! 😁😀
penangan hujan yg nyaman ler ni... terlena lebih time!

ari ni juga 14 syaaban. separuh bulan ke bulan Ramadhan. in shaa Allah.
moga kita semua di panjangkan umur dan dpt berada dlm bulan Ramadhan dlm keadaan yg sihat.
aminnn...

Kapten Pisang ~ Pisang Goreng Cheese No. 1 Di Melaka

pepagi ni nak up citer pasal makanan.
Kapten Pisang yg sgt la sedap ~ is recommended by Blog Adianiez.
dah lama dah bertapak di Melaka ni. cuma saya baru berkesempatan ke premis Kapten Pisang.
kebetulan ari tu ke Azam Chempaka nak tempah uniform.
dpt la singgah Kapten Pisang yg kebetulan sebelah aje dgn Azam Chempaka.

di mana lokasi nyer?
di Taman Cempaka, Pringgit. berhadapan dgn Melaka Sentral.
kalau dari arah Hospital Melaka, terus ke arah trafik lights Melaka Sentral, Kapten Pisang di side kiri.
kalau bulan Ramadhan, jalan tu la nanti Bazar Ramadhan terhangat di Melaka.
Medan Selera Taman Cempaka. Kapten Pisang di lot kedai hujung sekali. memang senang sgt nak carik lah.

opening hours : 11 pagi - 6 petang ye.
tapi dtg la awal. kalau da lewat petang sgt, jgn expect sgt la ada pisang yg available, kan.
nasib nasib lah...

Kapten Pisang ~ Pisang Goreng Cheese No. 1 Di Melaka
boleh like fb Kapten Pisang.

Kapten Pisang ~ Pisang Goreng Cheese No. 1 Di Melaka
ada delivery sekitar melaka tengah 😀. tiap hari tau. ni contoh aje yg di up kan kat fb.
sila wasap 0162258743 ye.

Kapten Pisang ~ Pisang Goreng Cheese No. 1 Di Melaka
ni Aida punyer... cute aje nama ditulis.
pek regular utk diri sendiri.
pek mini jumbo utk dibawa ke opis.

Kapten Pisang ~ Pisang Goreng Cheese No. 1 Di Melaka

Kapten Pisang ~ Pisang Goreng Cheese No. 1 Di Melaka

Kapten Pisang ~ Pisang Goreng Cheese No. 1 Di Melaka
pek regular ni is all time favourite la ~ pisang cheese.

pendapat saya la, memang best ~ pisang nyer rangup! meskipun da ditopping aneka ragam atas tu, pisang nyer rangup.
krup krap krup krap krup krap. terbaik 👍👍👍.
cheese nyer plak is sedap. lemak lemak gitu, dgn pisang goreng yg rangup dan sikit manis, memang heaven lah.
topping coklat dan oreo tu pun tak kurang la sedap nyer. sekali hadap yg mini jumbo tu 4-5 org, memang kejap jer abis!
tak kedekut topping! dihujani topping sehingga pisang goreng tu pun x nampak!

Kapten Pisang ~ Pisang Goreng Cheese No. 1 Di Melaka

Kapten Pisang ~ Pisang Goreng Cheese No. 1 Di Melaka
RM5.00 😍
sedap... manis manis buah gitu (buah pisang ler). nyaman!!!

da merasa pisang goreng nyer, wajib la merasa jugak pisang blended.
and again, recommended. sedap. sedap. sedap.
saya ni sebeno nyer bukan peminat minuman ice blended gini. 
so, saya akan minum once it is mencair skit la... rasanya sedap!

kiranya lah lom try, boleh la gi try.
suka? cakap kat org lain...
tak suka? cakap kat org kedai. boleh diperbaiki mutu dan keunggulan.

👌👌👌

10 comments:

  1. Menarik menu nya.. terutama sekali yang cheese tu

    ReplyDelete
  2. Awww, pisang goreng tu dah macam Big Apple 😍

    ReplyDelete
  3. Saya posa..Alamak pisang itu sangat menyelerakan...

    ReplyDelete
  4. Mana boleh tahan macam ni pepagi hari dah kena menghadap pisang cheese! Tengok corak cheese tu pun, dah berair mata tau. Hahaha!

    Jauh sangatlah, Aida. Kalau dekat, mahu petang ni saya dah sampai. Lama juga tak menghadap pisang cheese ni.

    ReplyDelete
  5. Ala kenapa baru post sis. Sy br blk dr Melaka last week lepas seminggu dekat sna. Kalau tahu boleh terjah dekat sini juga. Huhu.

    ReplyDelete
  6. Sedapnya tengok yang original tu...!! Banyak betul cheese dia...

    ReplyDelete
  7. Fuyoh! banyaknya topping dia.
    Thanks for sharing manalah tahu nanti pergi rumah kakak Mrs. A yang kat Krubong tu ajak dia singgah sini.

    ReplyDelete
  8. waaahh sedapnya tengok chesse yang banyak2 tu, suka jug apisang chesse

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)