Sunday, May 28, 2017

Menara Condong Teluk Intan & Nasi Bamboo Sungai Klah

assalamualaikum...

2 Ramadhan. 2.20 ptg... selesai solat zuhur, sekeluarga lepak dgn tv.
da siap masak dah 😃😃😃.
ptg skit kang nak gi shopping raya skit kat senawang. in shaa Allah...

tak nak la citer pasal puasa ke raya ke... nak throwback skit. layan citer holiday ari tu.
alang-alang ada masa ni, nak sambung final episod of jalan-jalan 4 hari 3 mlm ke perak.
balik aje dari lumut waterfront, ptg tu kami spend masa sekali lagi di tepi laut & tepi swimming pool.
menghabiskan masa-masa yg terakhir, sebelum misi jalan-jalan ni berakhir...
yg best nyer, ptg hari antara jam 4-6 ptg tu, di tepi pool tu ada jual makan-makan.

roti sosej yg sungguh sedap...
tgk rupa dia pun sgt la menyelerakan tau.

fries yg garing.

nampak tu ?
ijat yg lencun sedang makan fries.
dari pool, nampak je makanan tersedia kat tepi ibu, berlari la ijat kelaparan 😄😄😄.


sgt la best stay sini utk 2 mlm... indah. nyaman. kami bebetul spend masa sama-sama.
puas hati bercanda tepi laut. byk gambo kami amik tau. tapi tak sesuai tempek sini hi hi hi 😎.
esok nyer... lepas breakfast. layan pool seround. terus ready utk balik.



on the way balik, ada 2 tempat kami nak singgah.
memang plan dah dari awal. alang-alang naik ke perak, mesti la drop by.




menara condong teluk intan ni memang bebetul tgh bandar teluk intan.
sekeliling nyer bangunan-bangunan komersial. ia tersergam indah mercu tanda teluk intan.
sgt mudah nak cari.
tempat parking kereta pun tak susah.

then, kami sambung perjalanan...
makan tghari ?
kami stop di sini...
kali kedua kami ke sini. sungguh lain dah tempatnya.
dulu tepi jalan aje. now da jadik satu tempat makan yg proper.



tempat dah upgrade. kawasan da cantik. harga pun da mahal tau.
and tempat ni bergst tau 😄😄😄. tapi tu la, bukan nyer tiap hari, kan.
sesekali aje. alang-alang da lalu wajib la singgah merasa nasi bamboo ni.

ijat pun berselera!








ok ok lah... tau la ari ni hari kedua puasa.
selambak gambo makanan di tempek 😄😄😄. takpe la kan hi hi hi...

ok bye.
selamat berbuka uolls. saya nak melangkah keluar umah dah. shopping raya skit.


12 comments:

  1. Ohoi sedap nya nampak semua makanan atas ni Aida. Dugaan ni. Hehe

    ReplyDelete
  2. tak pernah sampai sana... nice shating... makanan perghhh semua sedap

    ReplyDelete
  3. Mengancam betul gambar makanan tu 😂 Sy suka fries kurus tu berbanding keriting, sebab lebih rangup 😍

    ReplyDelete
  4. aduhhh perut berbunyi tengok makanan ni hahahhaha

    Jemput Join Giveaway: Giveaway Annivesary Dan Duit Raya

    ReplyDelete
  5. mencabar kesabaran tgk makanan bulan puasa ni..hehe

    ReplyDelete
  6. Kita pun ada pegi menaro condong ni tp x sggah kat nasi bamboo tu x sempat..biasala bila tempat dah cantik harga mknan mesti kena up sikit

    ReplyDelete
  7. nasi bamboo tu memang sedap tapi orang yang datang makan kemain ramai lagi

    ReplyDelete
  8. Nasi Bamboo tu memang dah mahal pun.. sesekali bolehlah..
    Tapi setiap hari penuh kawasan tu.. Orang memang ramai..

    ReplyDelete
  9. Tergoda tengok menu nasi bamboo tuh :)

    ReplyDelete
  10. Siqah teringin tau nak makan kat nasi bamboo ni. Insyallah one day kalau ke sana. Popular sungguh kedai ni kan.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)