Friday, June 16, 2017

Kita Gembira | Mereka Berduka :(

assalamualaikum...

shopping raya aidilfitri
hasil shopping hari ni...
tak perlu keluar opis bila ramai opismet menjual mcm2.
batang buruk muar, dodol melaka, air jagung ketagih... alhamdulillah.

dlm pada kita sibuk dgn urusan hari raya, ada yg sedang menanggung kesedihan yg amat berat.
ptg semalam, dpt perkhabaran yg menyedihkan... innalillah...

mejar yazmi muhammad yusof

mejar yazmi muhammad yusof

sahabat lama... perkenalan sewaktu mula-mula melangkah masuk ke alam universiti.
1996 ~ matrikulasi UIA lembah pantai.
sama-sama dgn arwah aktif dlm DPSC (Debat & Public Speaking Club) sehingga 1998.
arwah seorang pendebat terbaik sejak dari sekolah.
namun, kemudian arwah meneruskan pembelajaran dlm bidang pilot. 
tak sambung belajar di main campus UIA gombak.

seorang ayah kepada 6 org cahayamata lelaki.
mendgr cerita, arwah merupakan ketua keluarga yg terbaik.
arwah bakal dirindui oleh anak-anak tersayang...
anak-anak telah menjadi tunjang kehidupan si ibu kini.
diri mu, Mat Yeh, ada di setiap nadi anak-anak mu...
kami tidak akan melupakan mu...
bersemadilah dgn tenang... insan terpilih.
pergi bertemuNya di hari dan bulan yg amat mulia, Ramadhan...

al-fatihah...

17 comments:

  1. Alfatihah.
    Sedih rasa ini, sukar untuk dibayangkan perasaan isteri n anak anak arwah..
    Semoga dipermudahkan semuanya.
    Bertabahlah, kita semua takkan lari dari ujian yang maha kuasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. raya pun da setengah bulan.
      sedih rasa nyer mikirkan anak2 arwah, mrsPip :(

      Delete
  2. Didoakan semoga arwah ditempatkan dikalangan org yg beriman

    ReplyDelete
  3. Berat dugaan keluarga arwah... Semoga mereka tabah melaluinya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dada mikir kannyer, sha. sedih sgt!

      Delete
  4. alFatihah, innalillah hiwainna ilaihi raji'un

    ReplyDelete
  5. Al Fatihah.. Sedih dengar perkhabaran ni masa tu...

    ReplyDelete
  6. Allahummaghfirlahu warhamhu wa'afihi wa'fu'anhu.

    ReplyDelete
  7. Innalillahhiwainnailaihirojiun....
    Semoga arwah ditempatkan di kalangan para syuhada dan orang-orang beriman di sisiNYA.

    ReplyDelete
  8. Akak pun oder kuih muih dgn kawan ofis je aida..
    Senangkan.

    Al fatihah..
    Semoga rohnya dicucuri rahmat Ilahi..

    ReplyDelete
  9. إِنَّا للهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

    بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
    الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
    الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
    مَـالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
    إِيَّاك نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
    اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
    صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ

    Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..

    ReplyDelete
  10. Al-fatihah..sedih tengok anak-anak arwah :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. :( sob sob ....
      tgk balik video anak2 arwah, Allahu Akbar. sedih!

      Delete
  11. Takziah untuk keluarga Arwah. Huhuhhu

    ReplyDelete
  12. moga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman dan beramal soleh

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)