Monday, September 18, 2017

Aidil Adha | Freestyle... Formal Style...

assalamualaikum...

isnin. bermulanya hari bekerja. and sementara ni, saya tidak bekerja 😄😄😄.
tapi, pagi ni pagi saya bermula sama aje mcm kalau bekerja.
anta anak-anak dara ke skola. but, mcm pernah saya kasik tau, tak perlu rushing ke opis.
tapi (sekali lagi tapi 😅) jap lagi saya masuk opis jap. 
bukan ada keje, tapi ada hal skit... and jumpa kawan2 jap. lepas rinduuuuuuu...

raya haji ari tu jumaat kan... dari khamis hingga ke sabtu, memang umah mak abah penuh.
best la anak-anak semua. masa bermain was unlimited uolls. meriah hingga ke tgh mlm. 
lepas subuh bersambung semula 😊.

so, kasik update blog jap. throwback ke hari kedua raya AidilAdha...
pagi tu sarapan pagi western tau. daging kerbau yg da siap diperap, dipanggang...
kakak sulung saya da siap-siap buat coleslow dan mash potato yg marbeles uolls.

Aidil Adha | Freestyle... Formal Style...
lepas subuh gitu, org lelaki dah start memanggang 😋

pagi raya kedua tu kami sekeluarga santai-santai... kemas-kemas rumah mak.
tahun ni kami adik-beradik korbankan seko kerbau. maka, semlm nyer, raya pertama, sejak dari lepas solat raya... break sekejap utk solat jumaat (kami yg pompuan continue mana-mana yg boleh) dan lepas balik solat jumaat ptg tu, sambung balik ~ melapah, memotong dan bungkus daging utk diedarkan kpd org ramai.

so, raya kedua ni kami mengemas la pe patot lepas sarapan...
antara perkara penting dlm agenda AidilAdha kami tahun ni adalah sessi bergambar.
sebab nyer kali ni semua anak menantu cucu-cucu mak abah ada.
for the very first time ntah dari sejak bila... so, kakak sulung kami memang da war-warkan awal dlm grup wasap.
"sila bwk baju raya full set bersampin bersongkok semuanya..."
maka gigih la kami semua anak menantu cucu-cucu dan atok uwan sekali ptg tu, bersiap berbaju raya.

Aidil Adha | Freestyle... Formal Style...
freestyle... 
yg tak brape free sgt la 😆. famili skema, memang tak brape reti nak over free...

Aidil Adha | Freestyle... Formal Style...
formal style...
complete family members of hj md hanafiah 💜  hjh rahmah.
lepas ni kalau tambah pun, in shaa Allah edition Pak Uda or cucu sulung, Kak Najla...

Aidil Adha | Freestyle... Formal Style...
emak abah & anak-anak.
duduk = mak long (tudung purple) dan mak ngah (baju hijau).
berdiri = pak lang (baju pink), keempat, mak ndak (saya 😎, bertudung oren), kelima, mak usu (tudung kelabu) dan keenam, si bongsu pak uda (paling tinggi berbaju hijau lumut). 

Aidil Adha | Freestyle... Formal Style...
11 cucu atok uwan 😍

Aidil Adha | Freestyle... Formal Style...
emak bersama anak pompuan nyer & 1 menantu pompuan 😄

Aidil Adha | Freestyle... Formal Style...
ni plak, sebeno nyer gambo di pagi raya tau uolls.
abah bersama 2 anak lelaki & 4 menantu yg 💪💪💪

okeh. byk lagi gambo. tapi ni jer la kot sesuai tempek sini...
sebagai kenangan di hari depan. kenangan dlm blog...
ntah bila famili ni dpt complete camni. normally time raya, adik-beradik bahagi dua.
separuh sini, separuh umah mertua. memang kami-kami ada giliran yg tetap.
agar mak abah tak keseorangan... in shaa Allah.

babai uolls...

5 comments:

  1. Sporting lah ayah ngan mak tu... meriah sungguh keluarga ni, ceria je semua.. semoga kekal bahagia tau... Amin...

    ReplyDelete
  2. bestnya adik beradik ramai...aida ikut abah aida lah

    ReplyDelete
  3. Wahhh... Best nyer dpt gambar bersama sbg kenangan... Susah tau nak himpun semua nih....

    ReplyDelete
  4. Giliran tu buat famili sentiasa bersama mak abah kan sis.. Kalau dapat berkumpul semua macam ini memang terbaiklah..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)