Monday, October 02, 2017

Hadiah Beg & Buku | Kerana Meninggalkan & Ditinggalkan

assalamualaikum 😄

tak dijangka, adik pompuan saya dtg weekend yg baru lepas ni, tido umah 1 mlm. alhamdulillah...
meriah la rumah saya bila 3 org anak buah dtg. happening uolls. i like!
kebetulan, my mr.asben takde seharian hari sabtu tu. gi aktiviti naik gunung berembun di cameron highlands. memang cantek sgt la adik saya menyinggah... tak le boring 😍...
adik sampai dlm jam 6 ptg. sempat la iolls kemas rumah yg ditinggalkan beberapa hari.
almaklum ler... 2-3 hari ke campus = kelas. meninggalkan rumah dan keluarga di melaka.
tu baru separuh citer pasal weekend kami...

nak le citer... earlier than that, as early as 10 pagi, sabtu, saya da bwk anak-anak bertiga berjalan.
kami brunch dulu kat warong. makan nasi lemak ayam 4 beranak. sambil berborak dan gelak ketawa.
izzat... nak dia dok diam setempat, rasuah kan dgn henfon.
baru la boleh kami bertiga makan dgn aman dan damai... izzat bersuap makan la.

then terus ke mydin, nak grab offer utk susu Isomil Plus izzat 2 tin. and beli brg dapur.
hmmmmm tak dpt lama shopping. izzat memang spt biasa dan spt kanak-kanak riang yg lain, tanpa ayah dia, dia akan notty. panjang akal dia! 😅😄😄
keluar dari mydin... walaupun berserabut dgn izzat di mydin, saya terus ke melaka mall plak.
ternampak banner di tepi jalan = ada pesta buku di melaka mall. mcm tahun2 lepas.
wajib la menyinggah kan uolls 😍. moga ada lah sesuatu nak reward anak-anak.

Hadiah Beg & Buku | Kerana Meninggalkan & Ditinggalkan
kakak-kakak ngendeng-ngendeng ibu nak beli beg ni hah...
oleh kerana ibu ni rasa kesian tgk muka diorang berdua, ibu invest la RM40 beli beg ni.
katanya, mudah kalau nak ke skola bila musim exam. beg kecik. hmmm okeh jer la...

then ke pameran buku, nurin berminat nak beli buku ni hah...
saya bila nampak tajuk nyer "Misi Straight A", apa lagi.... suruh ajer diorang pilih. full set. ada diskaun 15%.

Hadiah Beg & Buku | Kerana Meninggalkan & Ditinggalkan

Hadiah Beg & Buku | Kerana Meninggalkan & Ditinggalkan

Hadiah Beg & Buku | Kerana Meninggalkan & Ditinggalkan

Hadiah Beg & Buku | Kerana Meninggalkan & Ditinggalkan

buku-buku ni semua berunsurkan komik. the very very interesting.
wajib beli utk anak-anak. santai... menarik...

Hadiah Beg & Buku | Kerana Meninggalkan & Ditinggalkan

and lagi 4 buku ni, pilihan saya la. menarik... sgt inviting isi kandungan nya.
bak kata nurin, "UPSR dah abis, baru ibu nak beli utk nuwin?"
hallooooo kakak sayang, mcm la pasni awak da tak belajar sains & matematik. mcm la awak takde adik-adik yg bakal amik UPSR 😅😅😅.

Hadiah Beg & Buku | Kerana Meninggalkan & Ditinggalkan
utk matematik = 1 buah titled Kehebatan Nombor.
utk sains = 3 buah titled Alam Bahan, Bumi & Alam Semesta dan Daya & Tenaga.
bagi parents yg baru jer abis pulun dgn anak utk UPSR 2017, memang akan terus tau la tajuk-tajuk tu refer tu isi kandungan yg camne.

yes uolls. bukan la nak riak ke, bangga diri ke, perasan pandai ke...
2-3 bulan bergelumang pecutan terakhir dgn nurin utk UPSR ari tu, beri saya time utk ulangkaji.
subjek diorang sgt besar! sgt bukan standard saya dulu time darjah 6.
ada konsep fizik, kimia dan biologi dlm tu. tapi dlm konteks yg kecil-kecil la.
saya sendiri, belajar semula few things... and terasa yg anak-anak zaman sekarang kalau kuasai la UPSR ni, memang mereka anak-anak yg pasti berjaya di masa akan dtg.
silibus UPSR memang sgt tinggi zaman skang ni... parents kena sit down and pantau anak-anak.
mcm saya la. sebab anak-anak saya adalah anak-anak yg normal, sederhana dan wajib rajin!
tak dilahirkan genius 😄😄😄.
so buku yg saya beli ni "Oh, Semua A!" ni amat la bagus dan isi kandungan nya santai.

Hadiah Beg & Buku | Kerana Meninggalkan & Ditinggalkan
yes... santai, lucu, menghiburkan... saya sendiri suka baca.
harap anak-anak pon berminat la kan 😄

Hadiah Beg & Buku | Kerana Meninggalkan & Ditinggalkan

Hadiah Beg & Buku | Kerana Meninggalkan & Ditinggalkan
harga RM20.
tapi ari tu ada diskaun 50% uolls! berbaloi.

Hadiah Beg & Buku | Kerana Meninggalkan & Ditinggalkan

Hadiah Beg & Buku | Kerana Meninggalkan & Ditinggalkan

btol tak? menarik, kan?
so, recommended la utk beli. uolls try cari la di kedai-kedai buku.
or boleh klik portal PTS. boleh beli online RM20 sebuah. moga memudahkan uolls ye.

orait. itu aje perkongsian di pagi hari isnin. moga bermanfaat :)

9 comments:

  1. Tak sia sialah mereka teman ibu berjalan, sambil dapat makan luar,dapat buku jugak.
    Seronok jugak tu bila adik beradik sendiri datang time suami kita tak de kan Aida. Boleh sembang sampai lebal memalam haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye la, Nom. nak buku memang aida jarang bantah. ok ajer. tapi jenis buku memang kena approval dari aida.
      aida kalau jumpa adik ker, kakak ker, akan borak lupa anak ha ha ha ha ada aje citer hot :)

      Delete
  2. bagusnya anak-anak suka membaca. buku-buku dari PTS selalunya memang best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg sulung yes suka membaca.
      yg no 2 tu dipaksa :) ha ha ha

      Delete
  3. Bagusla anak-anak kak Aida minat membaca.. hihi tahniah kak kerana tersenarai dalam top commentor jurnal saya..

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/10/top-commentor-september-oktober-2017.html

    ReplyDelete
  4. bagus ni...
    memupuk minat anak² yg suka membaca...
    nieyl klu nak membaca pilih buku..heheheh

    ReplyDelete
  5. Best kan bila adik2 kita dtg rumah walau sekejap je. Memang meriah rasanya. Ana yg setiap hari ke rumah mak, bila adik2 semua ada dekat rumah bukan main seronok. Sampai luar boleh dgr kitorang borak. Hehe.

    Bagus anak2 suka membaca. Syafi ni beli buki bukan main byk tp byk tgk gambar je lah. Hehe

    ReplyDelete
  6. Time pameran buku ni kita boleh dapat hrga diskaun yang kaw-kaw

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)