Friday, October 27, 2017

JJCM | Jalan Bertujuan Tapi Tiada Haluan

assalamualaikum...

nampak tak? tajuk tu mcm tajuk novel 😆. 
ni la akibat bila tau dah nak citer pasal pe, tapi pe tajuk nak di bubuh kat entri jjcm throwback ni.
hadoi lah... ada isi tapi nama tajuk tak brape nak mari idea nyer...
tajuk tu  --> jalan-jalan kami ke JB ari tu ada tujuan nyer. holiday, releks kan minda and nak kasik anak-anak enjoy.
tapi i tell u, dari kat rumah kami tak fix kat haluan ke mana-mana. ada la plan. tapi plan tu tak fix.
because kali ni kami nak ke JB secara spontan, last minute punyer plan.

alhamdulillah 2 hari dah hujan. seminggu lebih jugak ekk dilanda cuaca panas, ya Allah. ari ni, ari jumaat yg mulia, lom tahu lagi...
pe pon, hujan ke panas ke, dua-dua ok aje. pe pon cuaca, tu semua rezeki Allah.
yg penting, aman dan damai. kita dpt teruskan hidup seharian dgn penuh rasa gembira dan ceria.

baru sempat update blog. ini lah lumrah blogger part time. jap ada, jap ilang dek arus urusan dunia 😌.
now nak update santai-santai... kisah keluarga kecik ni.
iaitu --> kisah jjcm ke JB last week uolls... lepas da sarapan marbeles di muar, kami terus shoot ke JB.
on the way, tetiba ajer.... terpacul idea saya, "ayah, jom singgah JPO nak?".
jawapan standard my beloved mr.asben, "ok jer". pertama kali kami singgah JPO, lebih 4 tahun lepas!

johor premium outlet JPO

johor premium outlet JPO

johor premium outlet JPO

johor premium outlet JPO

johor premium outlet JPO

nothing much to tell. jalan-jalan... kuar masuk kedai. ada la beli-beli skit. amik syarat singgah JPO.
and terus lunch di foodcourt JPO. menarik jugak foodcourt JPO --> pizza hut, subway... dan makanan-makanan lain. more than 10 stalls available.

once settle lunch, then terus la gerak peacefully ke JB. tak jauh pun dah perjalanan.
heboh la izzat bertanya ,"bila nak sampai ke swimming pool ni?" 😅😅.

still. pilihan saya is thistle JB. matlamat utama adalah utk anak-anak enjoy.
izzat dok bertanya-tanya kat rumah, "bila nak gi swimming pool?".
so, memang saya takkan pilih tempat lain la... saya puas hati dgn swimming pool thistle JB.
makan pon sedap!
bilik pon selesa... bersih... view pon cantik. pe lagi nak, kan 😍.

thistle hotels & resort JB

thistle hotels & resort JB

thistle hotels & resort JB

thistle hotels & resort JB

thistle hotels & resort JB

thistle hotels & resort JB

thistle hotels & resort JB

alhamdulillah... mlm tu kami serabut dok pikir mana nak dinner!
dari awal memang da plan, excited, nak dinner kat food truck dataran JB depan thistle ni.
tapi! meleset uolls... google punyer google, da pindah tempat lain rupa nyerrrr... 
👇👇👇 dataran JB 😔😔😔 sudah lengang takde food truck...

thistle hotels & resort JB
kat image kucing NO! tu ler last year ada food truck...

dok berkira-kira nak ke zz sup tulang ke, pasar karat ke, food truck bandar baru uda ke, kilang bateri ke, ... OMG terasa nak gi semua tau!
tapi apa kan daya, hanya boleh pilih 1 tempat makan. anak-anak da laparrrrr...
ke mana yer kami?

😋

8 comments:

  1. Seronoknye jenjalan ke JPO, hanya sekali jer pernah sampai ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa-biasa ajer. nak gi tu sebab mencarik sesuatu.
      alhamdulillah berjumpa la.
      in shaa Allah nanti nak ajak mr.asben ke gpo plak.

      Delete
  2. alaaaaa dah takde ke? Pasar karat dekat situ best :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. food truck dataran JB dah takde.
      aida google, kata nyer org awam yg komplen.
      bila ada food truck, mereka yg nak rekreasi kat dataran tu takde parking.
      susah. so, tu yg majlis perbandaran arahkan food truck dipindahkan.

      Delete
  3. jalan2 tak berhaluan ni kadang2 ok juga, jalan2 santai je kan takde nak terkejar2, saya jenis tak suka kalau terkejar2 semua tempat nak pergi rasa macam penat pulak hehehe tapi setiap orang lain caranyakan..haa tak sabar nak tunggu tu yang mana 1 tempat pilihan hati tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti aida sambung citer ekk.
      tak sempat lg upload gambo...

      Delete
  4. Salam singgah. Awak dijemput join GA saya! Banyak hadiah nak bagi hihi :)

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)