Wednesday, October 11, 2017

Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

assalamualaikum 😍.
pagi ni tak brape sihat. 
kebetulan nurin tak skola ari ni. skola nyer ada buat aktiviti mandi-manda di gold coast bkt katil. nurin tak berminat nak join.
izzat pun sengaja saya cuti kan sebab kakak nyer ada.
ada ni hah tgh baring kat peha. disuruhnya saya buat keje tanpa hiraukan dia yg sedang buat bunyi 'aaaauuuuuuuuuuuu' (bunyi serigala) ni hah.
tgk kartun sambil follow kartun tu buat bunyi hu hu hu hu aduhai.... tepi telinga kita plak tu πŸ˜….
da le kita ni kurang sihat... rasa-rasa nak cancel ajer cuti izzat ni. anta aje ke skola ha ha ha ha...

ok. nak join segmen πŸ‘‡ ni pula pagi ni.

Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

syarat utama segmen ni kena cerita pasal diri kita tak kurang 200 patah perkataan.
mcm ok la. kebetulan sebelum buka blog, pepagi tadi dok buat research & menaip assignment yg wajib lebih 4000 patah perkataan hi hi hi...

πŸ’•diri saya?
ramai dah tahu. pada yg belum tahu πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡.
isteri. ibu kpd 3 org anak yg gojes (nurin, syuhada dan izzat). saya masih ada emak dan abah.
now, menetap dan mencari rezeki 8 am to 5 pm tiap hari bekerja di bumi Melaka.
kebetulan memang membesar di Melaka. so boleh la kata saya ni org Melaka.
now, hingga mei 2019, in shaa Allah, cuti belajar. tambah ilmu di dada.
so, ala-ala surirumah la jugak seketika... tu yg ada masa byk update blog 😎.

πŸ’•kenapa A.D.I.A.N.I.E.Z?
pernah ada sorang blogger tegur, susah nak sebut πŸ˜…. sebutan nyer ialah 'adianiz'. 'e' tu nak bagi style ajer uolls.
saya da guna perkataan ADIANIEZ ni rasanya sejak tahun 1999 (lebih kurang). iaitu alamat email (adianiez@yahoo.com). then, bina blog, terus lekatkan ADIANIEZ tu sbg nama blog.
asal usul? gabungan nama saya dan nama boyfriend, pada masa tu. cinta ikat mati ler kata kan.
and... hingga ari ni masih bersama sebagai suami & isteri  πŸ˜πŸ˜ŒπŸ˜Œ.
aida --> terbalik kan = adia.
niezam --> amik 4 perkataan yg awal ajer.

πŸ’•nape masih maintain blogging sejak 8 tahun yg lepas?
awal nyer hanya sebagai satu tools melepaskan stress dan keboringan yg tinggi masa tu.
masih bekerja swasta. tau la kan, keje swasta ni gaji kecik tapi kerja byk. mcm kuli. cuti tak byk plak tu.
kalau uolls skrol balik entry dulu kala, amat la bosan. mcm baca berita.
tenggelam timbul jugak blogging. sebab takde idea. takde masa.
but, sejak warna-warni hidup saya semakin menyerlah, anak-anak semakin besar, ... tempek citer kat blog mcm dah wajib. nak abadikan ia dlm blog utk share dgn kawan-kawan yg sudi baca.
saya sgt jarang share citer kat fb.
ada la sikit-sikit. but prefer dlm blog dan kemudian share link kat fb.
maintain blogging utk kepuasan diri sendiri. 
tidak sgt menjadikan blog utk tambah pendapatan secara tegar. hanya sedikit-sedikit saje.

 πŸ’•harapan utk segmen ni?
meluaskan sayap blogging seluruh negara.
cipta jajahan persahabatan di alam maya yg tidak ada batasan masa dan jarak.
timba ilmu. lain blogger, lain cerita. lain blogger, lain pengalaman 😍.

Untuk menyertai Segmen ini,

18 comments:

  1. Salam Aida ... ooo, cenggitu pula rupanya dapat nama adianiez ni...
    semoga terus sukses berblog ... biasalah, tenggelam timbul tu, bila busy tak dpt nak update entry kan, hope lepas ni boleh update entry selalu , kan tengah cuti belajar :)) ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?
      tenggelam timbul :) ha ha ha
      tak jugak free update tiap hari meskipun cuti.
      jap lg nak concentrate assignment, blog coti la kot...

      Delete
  2. lama tak join mcm ni..
    gws soon.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq.
      sama la.
      sementara ada masa, tu yg join. saje saje...

      Delete
  3. Ooooo baru tau di sebalik nama akak.. Hihi memang susah nak sebut tue... Syafakillah untuk akak.. :) Semoga akak cepat sembuh seperti sediakala..

    ReplyDelete
  4. Selamat bersegmen sis. Lama juga ye dah berblog ni rupanya.

    ReplyDelete
  5. good luck sis!
    sama kita, suka cerita dalam blog berbnding fb..
    cerita dalam ni boleh simpan buat kenangan kan..
    salam perkenalan! Cik Timm dah follow ye!

    ReplyDelete
  6. Selamat bersegmen kak. fiza sempat juga join segmen ni

    ReplyDelete
  7. Setujuuu, abadikan dalam blog ! huhu ~ mcm kewajipan lak aku rasa~
    Tanggungjawab sentiasa mengiringi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeszaaaaa....
      love blogging.
      self satisfaction!

      Delete
  8. Selamat bersegmen aida.. teruskan berblog ye..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)