Feb 28, 2017

I am a Minion !

9 comments:
(3.17 ptg)
assalamualaikum... entri pemecah kesunyian 😉.
nak share image cute ni...
minion pun minion lah...
yg penting skang dlm usaha utk kembalikan berat ideal.
tinggi tu i tak kisah.
nurin & syuhada pun da lebih tinggi dari ibu nyer 😃😃😃.

dari gemok boleh jadik kurus (tapi susah tahap dewa ler kan).
dari pendek nak jadik tinggi? tak payah la nyusahkan kepala utk fikir.
zaman skang byk dah fesyen kasut yg boleh buat kita jadik IDEAL mcm dlm image tu.


Feb 27, 2017

GIVE AWAY by ASHASRAH

11 comments:
GIVE AWAY by ASHASRAH

😍 tagging 😍

Birthday Giveaway Nur Imani

10 comments:
Birthday Giveaway Nur Imani

Feb 24, 2017

Big Boss Yang Kejap Ada... Kejap Takde !

10 comments:
( 3.15 ptg )
assalamualaikum...

langkah kurang kan izzat dgn phone = tv.
apapon program kegemaran izzat = dgn syarat jarak dari tv tu mesti jauh ye.
oleh sebab langkah ini la, memang tenggelam la segala program ibu.
dlm hati kekadang simpan gerrrrrammmm!
asyik program izzat, program ibu bila ? kita tukar channel karang, dia mula la merengek.
maka... layan kan jer la big boss sorang ni saban hari...

Big Boss Yang Kejap Ada... Kejap Takde !
ada...

Big Boss Yang Kejap Ada... Kejap Takde !
takde!
walaupun takde di kerusi, jgn sesape berani tukar channel!

dgn kerusi biru dia tu. sometimes dia siap-siap sorok kan remote tv 😄.
contoh nyer semlm. puas la mencari. izzat sendiri lupa mana dia sorok kan. tak ke haru???

sabo jer lah kan... hi hi...

Feb 20, 2017

Part 2 Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari

16 comments:
(3.30 ptg)
assalamualaikum uolls 😀.
nak sambung citer. da baca lom part 1 pagi td? hi hi hi...

so nak dijadikan cerita, disebabkan kekecewaan mlm tadi tak dpt nak jalan-jalan sepanjang sungai melaka, mr.asben pun terus kuar kan cadangan bernas pagi tu.
tak lengah-lengah, terus kejutkan anak-anak.
kul 7 pagi kami anak-beranak da menapak dah kat titi tepi sungai melaka ni uolls 👍👍👍.
mudah sgt. kuar ajer lobby hotel, across the road tu sungai. titi cantik ni is sepanjang tebing sungai tu.
ramai jugak org jogging along this titi. interesting.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

what a very good morning. aman damai... udara yg segar.
takde langsung bunyi kenderaan!
kebetulan akan lalu di area kampung morten...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::
Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::
salah satu daripada beberapa jambatan cantik di sungai melaka.
kami tak larat dah nak teruskan perjalanan, kita cross sini jer la ye anak-anak...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::
nice view, kan uolls? background hotel kami...
time ni kami da jalan agak jauh. time tu u-turn.
naik la this ohsem jambatan seberang sungai melaka...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

frankly speaking, ni la kali pertama saya bwk anak-anak jalan di kampung morten.
rumah melaka. rumah kampung. rumah papan...
sempat la explain kat anak-anak. sessi belajar di tepi sungai gitu 😎.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::
kampung morten...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

orait orait orait... perasan tak, kami lom breakfast!
kami berjalan kaki ke jalan hang tuah. depan tu ada kedai makan. jauh berjalan!???
yes. ada lagi few tempat yg dekat. mcm saya inform di entry part 1, keliling tu memang byk kedai makan dari pagi, tghari hingga ke mlm.
kami makan nasi lemak... roti canai... teh tarik... nescafe tarik.

then, kami balik ke hotel, kami ikut jalan lain. ikut jalan tun ali.
dulu masa zaman saya skola, jalan ni sgt la sibuk ! depan tu kat pirate park tu adalah bas stand lama.
tak secantik sekarang area ni. dulu comot!!! 😂

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::
izzat sambung tido lepas da kenyang ha ha ha...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

ok ok ok... da sampai hotel ~ swimming pool !!!
kali ni, ibu join 😂😂.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka ::: Jalan Kaki Sekitar Hotel Di Pagi Hari :::

tghari tu kami balik... cek out at 12 pm.
1 mlm yg sgt pendek tapi very nice...
plan last minute. plan tanpa byk perancangan seperti biasa2. just nak enjoy dgn anak-anak.

tu jer... moga ketemu lagi dlm entri holiday iyer. bulan mac nanti kot.
...bye!

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

12 comments:
(9.00 pagi)
assalamualaikum...
salam dihulur di pagi isnin yg indah 😍.
mcm biasa bila isnin muncul ajer, otomatik kekadang monday blues kan?
so mau up kan citer citer happy jer la ari ni. tak mau otak berfikir terlalu sesak!
happy... relax...

mau la citer baling belakang skit hari ni. dibaling ke sekitar 25 - 26 disember 2016...
kami holiday 1 mlm ke Swiss Garden Hotel & Residence, Melaka.
melaka je?
ye ler. kami org melaka pun lom abis tawaf melaka ni uolls 😎.
dek krn plan last minit, cuti pun tak apply panjang, dedekat jer la kami holiday.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
kul 3 check in. relax jer lah... tgh tunggu time nak mandi pool.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
alhamdulillah... rajin syuhada.
mudah-mudahan dpt A mcm kakak ye thn depan UPKK.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
amaran keselamatan di sliding door.

sebagaimana biasa, saya booking direct dgn hotel.
call... dpt the best rate. reserved 👌👌👌.
  • RM314.49
  • if ke few other websites, dpt harga less than that. ini last minit punyer harga 😅.
  • 2 katil super single
  • no breakfast
kami tak opt utk breakfast. ada plan baik punyer next morning.
ready beli roti and air mineral utk anak-anak dlm bilik.
bilik di sini pun lantai karpet. kami bwk toto & selimut.
2 katil single, mana nak cukup 😄.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
hadoi... ibu busy nak amik gambo pemandangan, ijat sibok la tunjuk body yg kering tu.
baju pun da hilang anak oii...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
kampung morten & sungai melaka... kebetulan 1 cruise lalu 😍.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
nampak la sikit pemandangan bandar melaka... 
The Pines tu uolls. kami plan nanti nak stay sana plak.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
ready !!!

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

pool di sini memang hebat. luas. ada jakuzi. puas hati berenang uolls.
then di tingkat atas, angin kuat! nyaman...

mlm tu kami plan nak jalan kaki sepanjang sungai melaka.
nak relax. nak tgk la suasana di situ mlm hari.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
senja...

dari hotel, nak ke burger bakar abang burn sgt la dekat.
berjalan kaki relax relax dgn anak-anak dlm masa 15-20 minit.
ke arah pirate park sungai melaka, ke hadapan sikit jer...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
boy sorang ni makan meatball dgn happy nyer...

malang skit lah, hujan...
memang frust !!! tak dpt la nak jalan-jalan uolls. sedih... 
kami balik hotel jer lepas makan tu.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
on the way balik hotel... tu dia hotel kami.

sampai hotel jer, hujan di luar bertambah lebat. aduhai...
kami lepak la few minutes di lobby hotel. ada hiasan hari krismas.
sempat la izzat mengemas hadiah-hadiah kat lobby tu...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
dari lobby hotel, boleh terus ke mall ye uolls.
nak ke sky tower & the shore oceanarium...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
sebelum tido, sempat la nak snap sekali lagi view kg morten ~ mlm plak.

ok... 1 mlm nan indah...
esok pagi lebih best... to be continued!
bye for now.