Thursday, January 25, 2018

Giveaway Azam Baru 2018 By Elihjapahar.com

assalamualaikum... selamat pagi 💓

first giveaway saya join thn ni.
semlm baru dpt masa yang solid utk blogwalking, alhamdulillah...
ziarah blog kawan-kawan yg sekian lama tak ziarah. aduhai. rinduuuuu blogwalking 💜.
klik sana and klik sini. ada few segmen / giveaway yang saya akan join. starts with 👇.


mudah aje syarat giveaway ni. i like... citer pasal azam.
hmmm mudah. tapi, tak mudah kot nak coret kan kat sini sebab saya memang takde azam yg bebetul azam la. but, bila belek-belek giveaway ni tadi, rasanya mcm ada azam 😃. cuma setakat ari ni, lom lagi ada pelaksanaan ke arah tu ha ha ha ha...

azam ni tak perlu byk... azam ni tak perlu target tinggi-tinggi.
azam ni sesuatu yg saya boleh capai secara realistik utk jangkamasa 12 bulan.
👉 kumpul duit lebih = ni azam saya setiap hari. tiap hari dok mikir hal duit simpanan 😎.
👉 beli harta = alhamdulillah. setakat ni cukup dah dgn apa yg ada. tak minta lebih dah, bersyukur seadanya 😍. kalau dikurniakan lebih, alhamdulillah... aminnn...
👉 abis belajar dgn cemerlang = ini wajib. kalau tak jadik azam pun, wajib cemerlang!!! 😄

2018 ni saya cuti belajar.
masa byk di rumah. sebab waktu kelas adalah tak lebih 15 jam seminggu. in shaa Allah.
selain dari study hard, assignments, ... stay home jer la homeschool anak-anak bertiga.
so masa ada byk dan peluang utk azam jadi realiti adalah cerah... apakah azamnya tu?
back to NORMAL WEIGHT 👉👉👉 hah... ni jer la azam kecil saya.
  • nak jogging - ni masih cari slot yg sesuai. plan nyer pepagi hari lepas hantar izzat ke tadika. jogging jap kat tmn botanical ke, stadium tun fatimah ke,.... dpt jogging setengah jam jadik la. lelebih tak larat lah 😆. weekend mr.asben ada, dia sure ajak kami riadah punya lah...
  • tak dpt jogging hari tu - mau aerobik sensorang kat rumah pepagi. pun maksima setengah jam aje. yg penting berpeluh! memang la ada kelas aerobik tapi mr.asben tak brape rekomen, sebab kelasnya mlm. saya pun tak brape rajin nak kuar memlm... maka, on ajer youtube, and joget sensorang depan tv.
  • saya ni pengelat minum air putih. makanya, nak cukupkan 8 gelas sehari dan lebih.
itu aje kot azam saya 2018 ni. ni memang azam baru, tak pernah lagi berazam gini.
target = berat badan ideal. tak le kurus mcm anak dara, cuma nak lari dari BMI = overweight 😓.
iye... jgn tak caya, kalau dikira BMI, saya terlebih perpuluhan aje tau = overweight. oh tidak!!!
perpuluhan je pun aida oii.. perpuluhan??? itu la trigger lifestyle tak sihat, kan?
cegah sebelum parah!!! back to normal weight please...

adakah misi saya tercapai?
adakah misi yg tercapai tu merealisasikan azam saya? harap sgt la...
oktober nanti birthday saya ke 40 thn. perlu sihat. perlu sihat. perlu sihat. back to normal weight 💪.

okeh. sekian 👌

8 comments:

  1. semoga berjaya aida dengan segala azam tu, eh walaupun kita rasa kecik tapi itu tetap azamkan, samalah macam saya dah jejak umur 40 tahun ni kena azam untuk lebih jaga kesihatan diri, bila diri sihat nak buat apa pun senang kan

    ReplyDelete
  2. samala kita, mls nak minum air putih haha..tp bfkir gak air putih baik tuk bdn ermm..papun smoga bjaya..dtg follow awak heee

    ReplyDelete
  3. Semoga berjaya dan semoga dipermudahkan segalanya

    ReplyDelete
  4. Saya pun BMI over PERPULUHAN je tapi its okay ahahaha! tak kan perpuluhan pun nak buang..semoga duit dan harta bertambah di tahun 2018 ni ye :)

    P/s: Terima kasih join GA ni, semoga berjaya nanti!

    ReplyDelete
  5. da start nak capai azam blm.. sama la azam kite...
    masih berusaha

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)