Friday, January 19, 2018

Label Nama Iron-On Di Baju ::: Permudahkan & Memudahkan

assalamualaikum... salam sejahtera korang.

apa program weekend ni?
pe pon program, sure da plan something interesting, kan?
kalau takde plan pon, mcm saya, everything adalah seronok bila 3 cahayamata saya ada depan mata.
kekadang dlm takde plan, tup tup tup menjadik satu aktiviti. tu la yg selalu terjadi kan.

now, saya nak share satu benda yg saya beli utk kemudahan kak Nurin di asrama.
order pun last minit korang. sib baik saya ni regular customer, adik tu on ajer la dgn saya.
after 2 days terima...
label nama iron-on untuk kak Nurin. ditampal kat baju-baju sekolah.

Label Nama Iron-On Di Baju ::: Permudahkan & Memudahkan
stiker nama & kertas khas utk memudahkan proses iron...

Label Nama Iron-On Di Baju ::: Permudahkan & Memudahkan
stiker di buka, lekatkan kat pakaian.

Label Nama Iron-On Di Baju ::: Permudahkan & Memudahkan

Label Nama Iron-On Di Baju ::: Permudahkan & Memudahkan
kertas khas diletakkan di atas stiker nama tadi.

Label Nama Iron-On Di Baju ::: Permudahkan & Memudahkan
gosok la dgn lembut... sekadar-kadar la ye korang.

Label Nama Iron-On Di Baju ::: Permudahkan & Memudahkan
hah tu... siap !
 
Label Nama Iron-On Di Baju ::: Permudahkan & Memudahkan

kak Nurin memang ada aneka baju. almaklumlah, ke asrama byk pakaian yang serupa dengan yg lain.
saya tampal di semua pakaian kak Nurin.
atas semua material pakaian saya test label nama iron-on ni :
  1. baju putih sekolah
  2. kain biru muda
  3. tudung putih sekolah, tudung kuning utk prep
  4. baju batik rasmi sekolah
  5. baju khas utk prep
  6. tshirt sukan
  7. trackbottom hitam utk sukan 😊
kak Nurin mcm biasa da expect dah perkara ni. si ibu memang sentiasa over dari ibu yang lain πŸ˜†.
ketahanannya? ok memandangkan kak Nurin baru aje 2 minggu di asrama, ni saya belum dpt nak komen.
later, saya komen ekk after tgk baju-baju kak Nurin.
satu aje pantang label nama iron-on ini ialah tidak boleh direct iron atasnya tanpa kertas khasnya.
akan rosak.

saya teringat dulu kala, saya di asrama di satu SBP, kami diwajibkan jahit nama di baju sekolah.
jahit nama tu di bahagian luar baju menggunakan benang warna rumah sukan.
wajib tau. didapati baju sekolah tak berjahit, memang kena panggil dengan pengawas πŸ˜‰.

mana saya beli? da sgt selalu dah saya promote adik saya ni Dida Zenal.
kalau kata saya ni dpt upah untuk promotion, memang berkepuk dah upah saya dalam tabung.
dari kawan ofis, ke ahli keluarga, ke kawan-kawan blogger... ramai dah menjadi pelanggans setia Dida. alhamdulillah. ok la, tabung akhirat saya yg penuh, better πŸ‘Œ.
korang roger Dida ye.

skang ni pun tgh tunggu beberapa lagi tempahan dari Dida. en.posmen lambat plak anto nyer hi hi hi...
orait... moga entri ni beri manfaat ye pada sesape yg memerlukan.

bye!

10 comments:

  1. Mudah dan menjadi solusi kehilangan atau tertukar keperluan peribadi...

    ReplyDelete
  2. senang sgt cmtu...stick n iron je...

    ur 1005 follower

    ReplyDelete
  3. Hi aida..lama tak jenguk sini. Ok yg ni menarik,.insya allah nnt nak tempah juga...

    ReplyDelete
  4. menariknyaaa boleh tempah jugak ni

    ReplyDelete
  5. Uissss mudahnye.. Makin maju org2 skrg kan.. Dulu x de bende ni semua.. Bukan tak de tapi belum kearah ini.. hehe

    ReplyDelete
  6. senang jugak ni. semudah abc kann :D jemput singgah blog, ada entri tips hamil : susu kambing + kurma :)

    http://zaza96.blogspot.com/2018/01/tips-hamil-susu-kambing-dan-kurma.html

    ReplyDelete
  7. Wahh senang ya.. mama beli kat sekolah xde iron on mcm ni

    ReplyDelete
  8. bagus ni untuk anak yang duduk asrama, kena bagitahu kawan juga ni untuk anaknya yang masuk asrama sebab bajunya dah mula hilang tu

    ReplyDelete
  9. Senang la macam lencana sekolah aje ye

    ReplyDelete
  10. alhamdullilaj.. moga dioberi rezeki yang lain promot jualan kawan tu kak aida...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)