Thursday, February 08, 2018

Duduk Di Bawah Kerusi

assalamualaikum πŸ˜ƒ

apa khabar kawan-kawan semua?
hari ni hari khamis. yes... sebab esok jumaat 😍  dpt jumpa kak Nurin. rinduuuu...
sehari ke sehari menghitung hari setiap minggu nak amik kak Nurin dari asrama.
weekend spend time dgn anak-anak complete set. ada jemputan kawin. in shaa Allah nak balik kampung.

minggu ni minggu sihat bagi saya.
start diet sihat. start senaman. genap dah 7 hari / seminggu saya mulakan diet sihat.
azam 2018 telah mula terlaksana πŸ’ͺπŸ’ͺ.

nak la citer pasal Izzat πŸ˜„
sedia maklum yg boy sorang ni most of the time keseorangan during weekdays.
kak Nurin = asrama.
kak Syuhada = sekolah and tuisyen.
maka, Izzat most of the time bermain dgn imaginasinya. and most of the time tu lah saya membiarkan dia menebalikkan segala apa yg ada kat rumah ni hi hi hi πŸ˜….
permainan bersepah seluruh rumah. saya kemas. selang 5 minit, saya jumpa permainan tu di lantai semula. hmmmmm so, tuan nyer dah tido, baru la kemas ye.

kisah mlm tadi...

Duduk Di Bawah Kerusi

Duduk Di Bawah Kerusi

syok sgt tonton kartun, selesa la plak dia duduk di bawah kerusi tu πŸ˜„πŸ˜†.
lama jugak, tak kurang 30 minit. ralit la tgk kartun...

Duduk Di Bawah Kerusi
eh, nampak plak ibu nak amik gambo... terus dia senyum simpul...

Izzat masih tak sihat la πŸ˜“. mlm tadi, semalaman dia terbatuk-batuk. mcm nak kena semput.
aduhai. semalaman jugak la saya tak lena tido. lebih kurang jam 3 pagi baru dpt lena.
risau betol la.
kebetulan esok pagi ada apoinmen dgn doktor pakar. merawat jugak la hati saya yg kerisauan.
sementara tu bagi jugak la ubat klinik yg dah ada.

now cuaca berangin dan panas. pun boleh buat anak-anak sakit.
tadika Izzat pun ramai anak-anak soleh / solehah yang tak sihat. alahai kesian...
so korang, kalau anak tak sihat, cecepat ekk gi klinik. cek pe patut.
cegah sebelum parah ye.
anak kita, harta kita. apa-apa masalah yg dah teruk nanti, aduhai, susah kita!

ok korang. have a nice Thursday.
moga pe yg dirancang hari ni, menjadi semuanya...
... bye!

16 comments:

  1. aloooo ciannyeeee dia..omell je dok bwk kosii :D

    ReplyDelete
  2. Izzat...alahai awak ni..kreatif tau...hehe..

    ReplyDelete
  3. Seronok pulak dia duduk dekat situ. Heheh. Semoga Izzat cepat sembuh.

    ReplyDelete
  4. Wah.. Menghitung hari ye aida...
    Semoga Izza diberikan kesihatan yang baik.. Aamiin..

    ReplyDelete
  5. hahahaha.. comel je bawah kerusi.. smoga izzat cepat sembuh..

    ReplyDelete
  6. dah kenapa dok bawah kerusi ni...? feel dok pi camping apa...hahhaa Izat izat..haha

    ReplyDelete
  7. MOga cepat sembuh na Izat... Hero Besar pun kena asthma jugak... musim kot..

    ReplyDelete
  8. hahaha
    comel je duduk bawah kerusi tu

    ReplyDelete
  9. Kesian Izzat kena main seorang diri.. hehehe

    ReplyDelete
  10. suka tengok aksi kanak-kanak macam ni. mereka suka berimaginasi. agak apalah yang dia bayangkan

    ReplyDelete
  11. kakak2 takde izzat mainlah sorang2 ye, duduk bawah kerusi pun jadi hehehe

    ReplyDelete
  12. Imaginasi dan kanak-kanak berpisah tiada.. Kikiki..

    ReplyDelete
  13. Hehehe zaman sekarang, duk kat bawah kerusi. Kiteorang dulu duk dekat bawah bantal kerusi yang dibuat jadi kubu hahaha. Kreatif anak akak. Boleh pulak dia duk bawah tu lama lama hehe.

    ReplyDelete
  14. Alahai Izzat... Macam-macam style yer

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)