Friday, April 20, 2018

Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka

assalamualaikum 😌

Jumaat.... yahoo. i 💙 jumaat.
kak Nurin balik rumah dari asrama. dpt la melepaskan rindu...
tiap minggu balik. tapi, tak pernah tak rindu 😊.
nak share pasal ais milo kepal pagi ni.
ada rupanya kat tmn rumah saya. org lain da merasa, wajib la saya dan famili rasa food viral ni.

Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka

Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka

Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka


Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka
yg biasa, ada 3 toppings.
milo, oreo & kacang hancur = RM3.

Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka

Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka
yg ni super special. 15 toppings 😍.


Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka
kanak-kanak excited nak makan ais milo kepal...

komen saya on this ais milo kepal, biasa-biasa saje.
mungkin yg viral di kuala kangsar tu (iye ke kuala kangsar? 😃) lebih sedap.
yg ni... tak brape menyengat kecoklatan dan kemiloan nyer.
but ok la. boleh diperbaiki agar ais milo kepal viral leleh sini terus relevan.
still... saya prefer cendol ni. atau cendol durian yg ni. melekat di hati 💙💛.

ok... bye bye. have a nice weekend uolls 😊.

14 comments:

  1. x pernah try lagi org kata manissssssssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. manis bagi org yg tak suka manis.
      bagi aida, dari perkataan 'viral' tu mesti nak complete kan rasa coklat dan milo tu.
      manis lah kan.
      tak dpt la nikmat rasa sebegitu. nak kena gi kuala kangsar yg viral tu jugak kot hi hi hi...

      Delete
  2. SEKARANG TENGAH VIRAL AIS KEPAL NI HAA , CCL PUN TAK LEPASKAN PELUANG MERASA AIS KEPAL , TAPI TAK BULE MAKAN TIAP HARI LA ,HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak boleh, CCL.
      mahu nyer brain freeze selalu sgt.
      demam... lelebih anak-anak aida tu. memang aida kawal ler!

      Delete
  3. ais kepal viral..byk dh tmpt jual...xmerasa lg..dpt time cuaca panas mmg sedap ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. merata dah jual.
      antara sempat dgn tak aje nak stop beli.
      yg ni first aida rasa tau.
      kena try tempat lain nanti.

      Delete
  4. da ramai yg jual ais kepal milo...ada yg sedap..ada yg tak sedap langsung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...
      sepatutnya once dah nak menjual, kena la rasa dulu.
      pastu buat bebaik.
      sian pada pembeli kalau byr, tapi rasa nyer hampa.

      Delete
  5. biasa wat sendiri aje kat rumah.

    tapi malas betul nak kepal-kepal ais tu. haha

    ReplyDelete
  6. Murah tu rm3 dengan toping yang sedap pula tu.. Melegakan tekak dikala musim panas..

    ReplyDelete
  7. Sama. Dekat kelantan ni pun tkde yg menyangkut dengan mek. Milo pekat makan dgn air batu kepal kosong. Si milo pekat tu tk cair. Sudahnya mkn milo pekat pastu mkn ais kepal. Blend la sndiri dlm mlut

    ReplyDelete
  8. Waduhhh waduhhj sedapnya nampak. Sana sini ramai dah yang jual ais kepal milo kan. Ros tak pernah rasa lagi.. hihi

    ReplyDelete
  9. Wah, zumal tak berkesempatan nak try lagi...

    ReplyDelete
  10. Hurmmm sedapnye.. lea ni pas sari-sari nk carik milo kepal ni.. Viral sana sini tp belum sempat nak terjah.. huhuhu

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)