Monday, April 09, 2018

Dah Buang Dalam Tong Sampah ::: Kutip Balik !

assalamualaikum 😎

baru lepas buat pengat pisang.
pemanis mulut jap lagi for mr.asben, berbuka puasa, in shaa Allah.
skrol fb, and jumpa πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡, terkena btg hidung sendiri πŸ˜‚ kuang kuang kuang...

Dah Buang Dalam Tong Sampah ::: Kutip Balik !
gambar hiasan.
muka yg menjadi penawar duka lara...

Dah Buang Dalam Tong Sampah ::: Kutip Balik !
seriously, what's wrong with me?!

nothing wrong actually uolls πŸ˜„.
tak kisah ler box ke, pek ke, plastik ke,... saya memang cenggitu tau.
dgn confident nyer before buka box, baca instructions dulu. then, dgn confident nyer buang!
yes... after few seconds, selongkar tong sampah πŸ˜‚.
anak-anak tahu dah pe'el ibu nyer nih.
seringkali diketawakan jugak dek diorang tau ha ha ha ha...

maka, mak-mak sekalian, jgn dibuang dulu! tunggu sampai abis masak πŸ˜‰.
πŸ‘‹

6 comments:

  1. Hihihihi saya pun ada post kat fb hari tu. Dah banyak kali kena, tapi tak serik-serik kan...dah tu ulang alik dok kutip kotak tu balik ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye la, Farrah. Memula mcm fhm kan. Pastu ha ha ha lost plak di tgh jalan.

      Delete
  2. SA tak pernah kena...tapi abah SA selalu buat..hehehehe...kadang SA balik yang gigih kutip..jawapan dia bila tanya..mana abah tau..abah tak paham...ikut abah..abah buang je..huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abah mak kita ikot experience diorang aje, SA. mana nak refer instructions kat box hi hi hi...

      Delete
  3. Sama la zumal pun. Dah terbiasa akan buang tapi bila terlupa sesuatu mula la cari kat mana tapi tak ingat dah terbuang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sib baik umah aida ni ada dustbin khas utk buang sampah yg camne-camne. So normally sendiri tau mana nak carik ha ha ha :-)

      Delete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)