Wednesday, April 25, 2018

Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

assalamualaikum...

ari ni ari Rabu.
memang dari pagi ke ptg, lebih kurang jam 4 ptg, memang saya ngadap laptop.
esok lusa dah ada kelas.
byk perkara nak di settlekan before esok dan lusa. in shaa Allah 😌.

sambil-sambil... sementara-sementara itu... blogwalking. singgah blog bro HH. join segmen.

Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

segmen ni memerlukan saya list kan 5 aktiviti yg bakal dilakukan di bulan Ramadhan.
Allahu Akbar. agak susah tu. sebab saya ni biasanya tak boleh plan apa-apa.
sure tak jadik kalau plan... namun, plan tu perlu, kan? baru la kita ada target... 
memandangkan akhir Mei sessi semester ke2 saya akan tamat, exam pun bakal selesai... Jun saya merdeka 😀😀😀.
berpuasa di rumah. surirumah sepenuh masa 💪.

so, bro HH, tak dpt la list kan 5 aktiviti.
sebabnya tak dpt nak fikir sampai 5 😂 😅. surirumah ni task kat rumah memang kalau nak di list kan, penuh selai A4 paper.
so, nothing new lah... masak, kemas, cuci baju, lipat baju, tgk tv, update blog, amik anak, anta anak,....

  1. nak solat terawikh di surau/masjid ikut mr.asben. izzat da cerdik. saya rasa boleh dah bwk dia gi surau belakang umah ni.
  2. nak buat biskut raya. dpt 3 jenis pun jadik la 😄. thn lepas buat kat umah kakak di Kajang. thn ni nak try buat sendiri dgn kakak-kakak berdua tu. moga jadik lah...
  3. yg ni dah start pun dah skang ni bila takde kelas pagi = nak baca al-Quran setiap pagi. sebab waktu pagi saya sendiri kat rumah. mr.asben keje. anak-anak sekolah. moga ni berterusan la hingga lepas Ramadhan...

3 tu saje yg ada dlm fikiran saya skang ni.
yg wajib saya buat nanti during Ramadhan. in syaa Allah...
moga dipanjangkan umur kita semua dan dpt tambah amal ibadah di bulan Ramadhan. aminnn...

😌

10 comments:

  1. segmen yang menarik. semoga Allah panjangkan umur kita dan sempat bertemu Ramadhan

    ReplyDelete
  2. all the best,,happy segment :)

    ReplyDelete
  3. Semoga berjaya Aida. Semuanya kena berlawan dengan nafsu tu kan....tak pe insyaallah nafsu dapat ditumbangkan dengan mudah

    ReplyDelete
  4. semoga kita diberi kesempatan untuk bertemu dengan ramadhan yang tak lama lagi akan tiba

    ReplyDelete
  5. harapnya saya pun ada masa lah nak lebihkan ibadah nanti. Semoga tercapai semua azam kak aida :D

    ReplyDelete
  6. Ya Allah, ya Tuhanku, tunaikan azam dan permudahkan la jalan niat murni rakan bloggerku ini di bulan Ramadan kelak. Perbaiki amalan kami, dan jadikan kami di kalangan orang-orang yang paling beruntung di bulan barakah itu nanti. Amin.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)